• szülés és iskola

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jónapot! Köszönöm, hogy előző kérdésemre válaszoltak! Most új kérdésem lenne. Jövőre fogom befejezni az iskolát (nem fura, hogy 20 évesen fogom, ugyanis nulladik [nyelvi] osztályba is jártam 1 évet, meg amúgy is későn kezdtem el az iskolát) és azt szeretném megkérdezni, hogy ha esetleg az egyetem előtt kihagynék egy évet a baba miatt, akkor az mennyire nagy probléma lenne a jövőre nézve(az egyetem 5 éves lenne)? A másik kérdésem az lenne, hogy ha az egyetem után szeretnénk babát, akkor a párom 30 éves lenne. Ez nem túl késői? Mennyi az esélye annak, hogy nem sikerül a baba? ( A párom teljesen egészséges, nincsenek szervi problémái, elváltozásai). A másik kérdésem, hogy azt olvastam, hogy ahhoz hogy GYED-et kapjon egy szülő, 365 napot kell dolgoznia. Ez vonatkozik a részmunkaidős állásokra is, vagy csak a teljes állásra? Köszönöm, hogy ezekre a furcsa kérdésekre válaszolt! :) Szandra

        Dr. Csuth Ágnes válasza a családtervezés témában

        Kedves Szandra! Valóban nem gyakran találkozunk ilyen kérdésekkel. Ha az egyetem előtt akar szülni, szíve joga, de számolni kell azzal, hogy a családtámogatás kisebb összegű lesz, és egy kisgyermek állandó odafigyelést, nevelést, türelmet igényel, emellett tanulni, egyetemre járni nem egyszerű. Ha egyetem után szül, és a párja akkor 30 éves, ez semmilyen kockázatot nem jelent, a férfiak nagy része 30 éves kor után alapít csak családot. Azt megjósolni, hogy mekkora az esély arra, hogy a baba ne sikerüljön, lehetetlen és értelmetlen. Azt nem tudom megmondani, hogy a GYED-re részmunkaidős állás esetén hogyan jogosult, erről munkajogászt kérdezzen meg.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. július 25., 18:43; Megválaszolva: 2010. július 27., 18:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó