• Szorongás-depresszió-pánik?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Kérem segítsen tanácsával. Az alábbi jellemző tüneteim jelentkeznek több alkalommal: „felmegy az agyvizem”, érzem, hogy vér tódul a fejembe és ordítani, rosszabb esetben homokzsákot püfölni lenne kedvem. Konkrétan agresszív nem vagyok senkivel se fizikálisan, se szóban - habár néha emelt hangon beszélek -. A baj az, hogy tartósan fennmaradok ezen a szinten, hosszú ideig (legrosszabb esetben órákig) tart, mire megnyugszom. Pánik ritkán fog el, de olyankor annál intenzívebb, ilyenkor szúró, rossz érzésem van mellkas tájékán. Rövid ideig tart, de nagyon rossz. Egészen kis dolog is kiválthatja (pl.: rossz minőségű a videófilm, fut a szalag, zörög a rács a háziállatnál). Hogy tudnék javítani jelentősen javítani ezen?

        Dr. Veress Dóra válasza a stressz, szorongás, agresszió témában

        Kedves Kérdező! A címben feltett kérdésének a megválaszolásához vezető első lépeés az kellene hogy legyen, hogy elmegy a háziorvoshoz kivizsgáltatni magát, mert a tünetek hátterében állhat vérnyomásgond, pajzsmirigybetegség és még sok más. Kellene csináltatni egy laborvizsgálatot, EKG-t vérnyomásmérést. Ha ezeknek az eredménye negatív, akkor lehet arra gondolni, hogy hangulatzavarral vagy szorongásos kórképpel állunk szemben. Ugyan nem írta, de azt is fontos lenne tudni, hogy mennyire stresszes a munkája és a magánélete? Ezeknek az ismereteknek a híján csak azt tudom tanácsolni, hogy érdemes lenne valamilyen stresszoldó, relaxáló tevékenységbe kezdenie. Kezdetnek megteszi a rendszeres sportolás, ahol le tudja vezetni a nap közben felhalmozódott feszültséget. Ha nem múlnak a tünetei, iratkozzon be autogén tréningre, jóga v. meditációs kurzusra.


        Kérdés: 2011. március 23., 15:54; Megválaszolva: 2011. március 24., 15:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: