• MR,MRA vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Unokatestvérem beutalót kapott MR és MR-A vizsgálatra.Nehezen viseli a bezártságot és kicsit nyugtalan természetű.Azt szeretné tudni, hogy a vizsgálat előtt bevehet-e egy nyugtató tablettát, hogy ne szorongjon a vizsgálat alatt.Ha igen melyik fajta nyugtató a legideálisabb erre a célra? Előre is köszönöm válaszukat!

        Dr. Veress Dóra válasza a MR, szorongás témában

        Kedves Kérdező! A vizsgálatot nem zavarja meg, ha az ismerőse bevesz egy szem nyugtatót. Ha van olyan, amit rendszeresen szed, akkor abból vegyen be, ha nincs ilyen gyógyszer, akkor a legjobb a Xanax. Ha ismerőse sosem szed nyugtatót, akkor a legkisebb kiszerelést (0.25mg) próbálja ki, mert lehet, hogy még ez is elálmosítja. Ilyen esetben biztonságosabb, ha Ő maga nem vezet autót, hanem elviszi valaki a vizsgálatra. A tablettát fél-egy órával a vizsgálat előtt kell bevenni.


        Kérdés: 2011. március 11., 18:20; Megválaszolva: 2011. március 16., 13:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: