• Antioxidánsok a Rák Ellen; Küzdelem a MegSzokással

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő, Két kérdésem lenne. Az egyik az, hogy tudomásom szerint, a mai orvoslás egyetlen kezelési módszere a rákkal szemben a kemoterápia. Viszont én személy szerint hallottam olyan speciális, hogy úgy mondjam, "orvosi gombákról", amelyek meggyógyítják az embert, feltéve természetesen, hogy hiszünk a gyógyulásban és mindent elkövetünk érte. De sajnos mégis itt van a "túl késő", amikor már "nem lehet segíteni". Szóval, mivel az egyik 14 éves fiam eléggé számítógépfüggő, csakúgy mint ahogy - sajnos - az átlag tizenévesek közkedvelt társalgási eszköze a számítógép na meg az Internet. Szóval eléggé régóta csinálja ezt már, de ahogy elmagyaráztam neki, hogy ha így folytatja, akkor többé-kevésbé igen nagy az esélye, hogy rákos lesz, úgy döntött, hogy fel hagy vele. habár sajnos a kezdet mindig is nehéz. Itt van "az Addiktológiai szak" a segítségünkre, így azt szeretném megkérdezni, hogy van e olyan gyógyszer, (vagy akármilyen gyógyszer), ami segít nekik kiutat találni a szenvedélybetegségből. Meg vettem egy nagyon jó pszichiáter/pszichológus oktató, Németh Attila könyvét, a "Pszichológia Mindenkinek", és itt is megemlíti a szerző ezt a fajta betegséget. Szóval ez lenne az első kérdésem: Van -e egyáltalán valamiféle gyógyszer a gyógyulás esélyének növelésére, ami segít nekik. Második kérdésem pedig az lenne, hogy vajon ha már diagnosztizáltak rákot az egyénnél (természetesen még nem, szerencséjére), de ő kemoterápia mellett rendszeresen szed antioxidánsokat, mint számos gyümölcsféle (szőlő, áfonyalé, stb.), lehet esély a gyógyulásra? (Agyrák)

        Nagy Rudolf válasza a szenvedélybetegség, agyrák témában

        Tisztelt Kérdező! Első kérdésére a válaszom: természetesen minden szenvedélybetegségből van gyógyulási lehetőség. A túlzott mértékű számítópépezés megoldásában elsősorban nevelési módszerek lehetnek segítségére. Amennyiben úgy érzi fia túl sok időt tölt a számítógép mellett, vele is egyeztetve,megbeszélve próbálják csökkenteni a számítógép mellett tölthető időt. Sokat segíthet, ha közös családi programokat szerveznek, melyek elvonják figyelmét a számítógéptől. Próbáljanak minél többet beszélgetni. Ha nehézségekbe ütközik, tanulási problémák is jelentkeznek, érdemes lehet a területileg illetékes nevelési tanácsadóhoz vagy gyermekpszichiátriai gondozóhoz fordulni segítségért. A számítógépfüggőség elsősorban a mindennapi életvitelben okoz problémát, ezért elsősorban nem rákbetegségtől kell tartani. Kérdésére válaszolva: az egészséges táplálkozás és életmód (pl.gyümölcsök fogyasztása, sport, mozgás) nagyban hozzájárul a betegségek kialakulásának megelőzéséhez.


        Nagy Rudolf
        Addiktológiai konzultáns

         Nagy Rudolf

        Kérdés: 2011. szeptember 02., 19:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 04., 09:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Űdv!Barátnőmnek a mamájáról van szó! Mikor nem iszik akkor nagyon kedves. De mikor iszik akkor egy igazi hárpia...bánt mindenkit maga körül s már majdnem örületbe kergette a barátnőmet.Már majdnem meg is ütötte egy ilyen alkalommal.A...
        Tisztelt Szakértő ! 22 éves fiammal kapcsolatban írok Önnek. Kb. 2 éve találtam nála marihuánát, amit be is ismert, hogy ritkán alkalmanként, főleg társaságban használt. Ezután nem sokkal jogosítvány megszerzését kezdte el és az...
        Kedves Bernadett! Édesanyám 62 éves, alkohol függőséggel küzd, már 8 éve. Kapott pszichátriai kezelést, gyógyszereket de sajnos nem volt tartós az eredmény, mindig visszaesett. Azt szeretném kérdezni, hogy tudna-e ajánlani bentlakásos...
        Kedves Bernadett! Elmúltam már 34, nem hiszek a mesékben, de mégis tanácstalan vagyok! Kb egy éve ismerkedtem meg a párommal, most 39 éves,akiről addig is tudtam, hogy iszik, de gondoltam, majd én meg a hozzáállásom meg fogja változtatni, így 3...
        Jó Napot! Azt szeretném megtudni, hogy az a bizonyos alcostopex nevezetű készítmény valóban hatásos-e, segítségével le lehet-e szokni az alkoholizmusról. A neten az egyik oldal csodaszerként említi a másik meg kamu szerként. Ezért szeretnék...
        Tisztelt doktor úr/nő! Problémám bevezetése kép szeretném azt elmondani, hogy a párom családjáról lenne szó. Sajnos náluk az alkohol fogyasztás az napi szinten történik, mert ,,sokat dolgozunk egész nap, megérdemeljük és jól esett"....

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó