• Hogyan tudok minél előbb leszokni az alkohol fogyasztásról?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jelenleg szedem az antetil nevü készitmény de sajnos néha elfelejtettem bevenni. Ennek hatására sajnos ismét hozzá nyultam az italhoz. Emelett még sajnos depreszios is vagyok. Nagyon sok minden összejöt pár hónap alatt. Kérem a Dr.nőt hogy részemre segítséget nyutson.Nem szeretném a barátnőmet és az édes anyát elveszíteni. Számomra már csak ők maradtk a számomra. ugyan is mástol már nem várhatok semmi féle segítséget.

        Nagy Rudolf válasza a alkoholizmus témában

        Kedves Kérdező! Az alkoholfüggőségből való felépülés igen hosszadalmas folyamat, de egyáltalán nem lehetetlen. Amennyiben antaethylt szed feltételezem, hogy kapcsolata van a helyileg illetékes addiktológiai gondozóval vagy pszichiátriai szakrendeléssel. Ezt a kapcsolatot érdemes is fenntartani, ugyanis az alkoholfüggőség krónikus betegségnek tekinthető, melynek része, velejárója lehet a megcsúszás visszaesés. Amennyiben az antaethyl szedést készségfejlesztő, addiktológiai konzultációs beszélgetések is kiegészítik az jelentősen növelheti a leszokás sikerességét. Érdemes tájékozódni, hogy az Ön közelében van e szenvedélybetegek közösségi ellátását nyújtó intézmény szervezet. Továbbá nagy segítség lehet önsegítő (pl. anonim alkoholisták) csoportok felkeresése látogatása is. Ha esetleg úgy érzi ambuláns módszerekkel nem megy a leszokás, akkor sem kell kétségbe esnie több rehabilitációs intézmény is van ahol segítséget lehet kérni. A megfelelő intézmény kiválasztásában is segítségére lehetnek az addiktológiai gondozóban. Sikeres felépülést kívánok!


        Nagy Rudolf
        Addiktológiai konzultáns

         Nagy Rudolf

        Kérdés: 2011. december 10., 19:19; Megválaszolva: 2011. december 12., 18:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Szakértő ! 22 éves fiammal kapcsolatban írok Önnek. Kb. 2 éve találtam nála marihuánát, amit be is ismert, hogy ritkán alkalmanként, főleg társaságban használt. Ezután nem sokkal jogosítvány megszerzését kezdte el és az...
        Kedves Bernadett! Édesanyám 62 éves, alkohol függőséggel küzd, már 8 éve. Kapott pszichátriai kezelést, gyógyszereket de sajnos nem volt tartós az eredmény, mindig visszaesett. Azt szeretném kérdezni, hogy tudna-e ajánlani bentlakásos...
        Kedves Bernadett! Elmúltam már 34, nem hiszek a mesékben, de mégis tanácstalan vagyok! Kb egy éve ismerkedtem meg a párommal, most 39 éves,akiről addig is tudtam, hogy iszik, de gondoltam, majd én meg a hozzáállásom meg fogja változtatni, így 3...
        Jó Napot! Azt szeretném megtudni, hogy az a bizonyos alcostopex nevezetű készítmény valóban hatásos-e, segítségével le lehet-e szokni az alkoholizmusról. A neten az egyik oldal csodaszerként említi a másik meg kamu szerként. Ezért szeretnék...
        Tisztelt doktor úr/nő! Problémám bevezetése kép szeretném azt elmondani, hogy a párom családjáról lenne szó. Sajnos náluk az alkohol fogyasztás az napi szinten történik, mert ,,sokat dolgozunk egész nap, megérdemeljük és jól esett"....
        Kedves Doktornő A múltamat ha tekintjük játékfüggő voltam, azonban ez elmúlt pár napba olvastam egy olyan cikket miben azt írják le (egyébként már lassan 1 éves cikk) hogy a videojáték agy károsodást okoz, pontosabban szürkeállomány...