• Zsibbadás, érzéketlenség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        edesapamrol van szo, akinek 3 napja nem mozog felfele a kezfeje, nem tudja tartani, zsibbad es az alkarjan a felso izomnak alacsony aa homerseklete, plusz nem erez rendesen vele. az ujjak mukodnek de csak lefele, kiegyenesiteni nem tudja, csukloban nagyon gyenge, de fajdalmat csak az emlitett izomban erez azt se mindig.kerdesem az lenne hogy mi okozhatja ezt

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a bénulás témában

        Kedves Kérdező! A kéz mozgászavarát a kezet ellátó ideg a n.radialis bántalma okozhatja, mely ha nyomás alá kerül okozhat ilyen jellegű tünetet. Az ideg sérülhet a karon, de a nyakon futó ideggyök is. Minél hamarabb keressenek fel egy neurológiai szakrendelést, hogy az okot kiderítsék és a megfelelő kezelést előírják. Minél hamarabb elkezdik kezelni, annál nagyobb az esély, hogy a kéz mozgása teljesen rendeződik. Hőmérsékletbeli különbséget általában keringészavar okoz.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. szeptember 05., 06:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 19:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő!Nagymamám miatt kerestem meg Önt.30 éve műtötték syringomyelia miatt,annak az egyetemnek a klinikáján, ahol Doktornő is tanult.Emellett szívelégtelensége is...
        Férjem könnyebb végkifejletű agyvérzést kapott mult év szeptemberében.(tehát nehezebb látványos károsodás nincs) Mivel szivritmuszavara volt az orvosok feltételezése szerint az játszhatott közre 2 vérrög keletkezésében. Azóta...