• Agyi ér

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Válaszadó! Kiderült az agyamban az egyik ér 90%-ban el van záródva. Nagyon félek nehogy elzáródjon és esetleg valami agyi katasztrófa lépjen fel. 1 hónap múlva van csak időpontom egy orvoshoz. Nagyon félek hogy addig történik valami. Előfordulhat hogy nem megalapozatlan a félelmem.?Lehet ezen a problémán segíteni? Válaszát köszönöm!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a agyi ér szűkület témában

        Kedves Kérdező! Mindenképpen kezdjen el addig is szedni Aspirin protectet, mely recept nélkül kapható a gyógyszertárban. A 90 %-os szűkület, ha ezt érfestéses vizsgálat is igazolja műtéti indikációt jelent, azaz a szűkületet tágítani kell, vagy az érfalról lefejteni. Ezt az érsebész dönti majd el, hogy melyik technika lenne a megfelelőbb az Ön esetében. Hirtelen elzáródás akkor lehet, ha erre a szűkületre vérrög rakódik rá, vagy vérrög akad el rajta, ezt az Aspirin szedése megakadályozhatja. Azért mihamarabb keressen fel egy neurológiai szakrendelést.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. május 17., 19:08; Megválaszolva: 2011. május 21., 13:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: