• Prosztataműtét után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Ha tudnak, kérem segítsenek: a férjem három éve radikális prosztataműtéten esett át rosszindulatú elváltozás miatt. Azóta is vizelési problémái vannak. Kb. két hónapja húgycsőtágító műtéten kellett átesnie, a műtéti hegek miatti beszükülés miatt. A sokáig tartó, nehéz vizelés ugyan megszünt, viszont azóta állandóan folyik, csöpög. Betétet használ, de már idegileg teljesen ki van készülve, és én is. Olyan lehetőség után kutatok, ami akár műtéti vagy bármely úton elfogadható állapotba tudná hozni. A műtét napján, óráiban egy szintén ott várakozó hölgy mondta, hogy ezt a problémát egy egyszerű műtéttel meg lehet oldani. Sajnos akkor olyan idegállapotban voltam, hogy nem firtattam tovább ezt a kérdést, nem kértem címet, telefonszámot, semmit. Annál is inkább, mert nem is tudtam, hogy mi elé nézünk, a pillanatnyi gondom az volt, hogy hogy kerül ki a férjem a műtőből négy és fél óra után (sajnos utóbb megtudtam, hogy műtét közben kapott egy infarktust, ezért tartott a műtét egy órával tovább, mint ahogy azt előre mondták. Egyébként szerencsére jól lenne, másfél évig kapott hormonkezelést, amire jól reagált. Ez az inkontinencia viszont már kezdi felőrölni az idegeinket. Elnézést, hogy terhelem Önöket, de minden szálat megpróbálok megmozgatni, hátha valaki tudna ajánlani valami megoldást, bármit, hova forduljunk, milyen lehetőségek léteznek.

        Dr. Merth Gábor válasza a inkontinencia, prosztata eltávolítás témában

        Kedves Kérdező! Igen van megoldás! Több is, bár ebből nem mind érhető el minden intézetben. (Pl. párna képzés, sling műtét, stb.) Nem teljesen világos, hogy az az orvos, aki operálta, nem tudott megoldást, vagy őt nem kérdezték (mivel aki operál, az ismeri az adott ember anatómiáját, hogy mit és merre végzett, ott milyen viszonyok vannak, stb. Hogy történt a műtét (nyílt, laparoscopos, robot)? Hormonkezelés? Ha esetleg szükséges, kérem jelentkezzenek a [email protected] címen, mert ha konkrét segítségre van szükségük, azt akkor ott beszéljük át. Tisztelettel, Dr. Merth Gábor


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. július 21., 08:36; Megválaszolva: 2011. július 25., 17:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: