• Csak a prosztatám?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! 2010. decemberben herefájdalommal kerestem fel háziorvosomat, aki a problémával szakemberhez, urológushoz küldött. Az urológus krónikus prosztatagyulladást állapított meg, melyre antibiotikumot (Cifran), Tilkotil kupot és Cliont írt. 7 doboz beszedését követően semmiféle változást nem tapasztaltam, ezért a kontrollvizsgálaton Augmentin DUO-t írt fel, melyből 4 dobozzal, Tilkotil kúpot 2 dobozzal írt. Beszedtem, semmi javulás. Ennek már 3 hónapja. Most Gentost, Prosztata teát, Tökmagolajat fogyasztok, de semmi változás. Kérdezném, hogy a krónikus prosztatagyulladás okozza-e a herefájdalmamat vagy lehet más egyéb oka is?! UH vizsgálaton voltam, ahol a vesémet, heréimet is megnézték, de továbbra is csak a prosztata enyhe megnagyobbodását látják. Mit lehetne tenni, hogy a herefájdalmam megszűnjön? Nem találtak visszértágulatot sem, nincs vizelési nehézséges sem és a 33 éves korom sem engedi a prosztatám ilyen mértékű betegségét sem sejtetni. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szegedi Krisztián válasza a krónikus prosztata gyulladás témában

        Egyoldali here fájdalom esetén mindig felmerül más szerv betegsége. Saját gyakorlatomban először a hererák kizárását tartom a legfontosabbnak (habár ez ritkán jár fájdalommal, és here ultrahangja volt). Hasonló tüneteket okozhat prosztata probléma is de ezt nem tartom valószínűnek. Érdemes utánna járni, hogy nics-e pl. lágyéksérve vagy esetleg porckorongsérve, vagy egyébb gerincbántalma (főleg ha ülőmunkát végez).


        Dr. Szegedi Krisztián
        urológus

        Dr. Szegedi Krisztián

        Kérdés: 2011. május 03., 19:38; Megválaszolva: 2011. május 07., 17:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Prosztatagyulladásom van már vagy 4 éve.Tavaly nyár végén műtöttek hólyagnyakszűkületre ami sikertelen volt.Sajnos ugyanúgy megmaradtak a vizelési ingerek és most újabb műtét lesz a semmelweis egyetem urológiai klinikáján. A szerv már nem...