• Prosztata nagyobbodás kezelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Milyen kezelési modok vannak a prosztata nagyobbodásnál.Vagy 4 éve tamsolt ajált egy román urologus,amit naponta egy tablettát szedek,prosztata teát este reggel 300-300ml,de éjszaka 3-4szer kell vizelnem.Néha el is akad,10 perc éjjeli séta után el indul.Mi lenne a megoldás,mert még aktiv ember vagyok,ha megoperálnak nemtudok tovább méhészkedni??

        Dr. Szegedi Krisztián válasza a prosztata témában

        Tartós alfa blokkoló terápia után romló vizelési státusz esetében indokolt lehet a műtét, valamint teljes vizeletretenció esetén is. Magyarországon kisebb méretű vizelési panaszt okozó prosztata megnagyobbodás esetén úgynevezett TURP műtétet (húgycsövön végzett prosztata rezekció) végeznek. Nagyobb méret esetén végezzük az úgynevezett nyílt prosztata eltávolítást, mely során csak a megnagyobbodott mirigyállomány kerül eltávolításra. Elsődleges szempont a prosztata rák kizárása (PSA vizsgálat valamint a prosztata tapintás -ultrahang). Az ilyen típusú műtétek elsődleges célja egy megfelelő életminőség biztosítása, ma már közepes nehézségű és kockázatú beavatkozásnak minősül.


        Dr. Szegedi Krisztián
        urológus

        Dr. Szegedi Krisztián

        Kérdés: 2010. november 26., 19:42; Megválaszolva: 2010. november 29., 22:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: