• Dr. Balogh Andrea

        gyermekgyógyász Szeretnék kérdezni tőle

        1639

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        gyermekgyógyász

        Bemutatkozás:


        2007. október: WEBBeteg kommunikációs portálnál orvostanácsadó. Munkám szerves részének tartom a tájékoztatást, az oktatást, a nevelői munkát, hiszen a szülőknek meg kell tanítani, segíteni kell nekik, hogyan nevelhetik fel gyermekeiket egészségesen, egy-egy betegség esetén mit tehetnek gyermekük érdekében. Ezen a portálon keresztül ez szélesebb körben tud megvalósulni, eredményesebbé téve munkánkat. 2009. szeptember: Nádudvar házi gyermekorvos.



        2007. szeptember-2009. szeptember: A debreceni Városi Egészségügyi Szolgálatnál iskolaorvosként dolgoztam. Feladataim közé tartozott a gyermekek körében a különböző szűrővizsgálatok elvégzése illetve az iskolákban előforduló bármely betegség, baleset megfelelő, szakszerű ellátása. Kiemelt szerep jutott munkám során a megelőzésnek, melyet az egyik legfontosabb dolognak tartok.



        2006. szeptember-2007. szeptember: házi gyermekorvosi munka Hajdúböszörményben tartós helyettesítőként az akkor Amerikában tartózkodó háziorvos kolléga helyett. Helyettesítésem alatt 1400 fős praxisért voltam felelős. Ez idő alatt a körzet mérete kimagaslóan gyarapodott.



        2005-2007. Balmazújvárosban körzeti orvosi munkában való besegítés. Csecsemő- és gyermekgyógyászat szakvizsga kiváló minősítéssel



        2005: Linguamed 2001. Kft fordítóiroda részére angol és olasz nyelvű szakmai fordítások. 1998-2005 Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Gyermekklinika, klinikai orvos. Tekintettel arra, hogy a Gyermekklinika minden osztályán dolgoztam, a gyermekbetegségek széles területén tapasztalatot tudtam szerezni. Több időt dolgoztam onkológián, csecsemő-, bel- és, intenzív osztályon. 1998 Debreceni Egyetem Orvostudományi Kar Általános Orvosi Diploma, cum laude minősítéssel 1992-1998 Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar HOBBIK Torna, úszás, olvasás, fordítás és természetesen a szakmám.

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Hirdetések
      • Dr. Balogh Andrea legutóbbi válaszai
        Kedves Kérdező! Azt tanácsolom menjenek el egy gasztroenterológia szakrendelésre és az erre specializálódott szakember segítségét kérjék. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekgyógyász
        Kedves Kérdező! Mindenképpen látnom kellene, hogy milyen a kiütés. Anélkül nem sokat tudok segíteni. Ami fontos lenne, hogy amennyiben tejallergia felmerült, akkor speciális tápszert javasolt a kicsinek adni, illetve ha nem javul menjenek el bőrgyógyászatra illetve gasztroenterológiai vizsgálatra. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekgyógyász
        Kedves Kérdező! A bukás természetes dolog mindaddig amíg a baba szépen fejlődik. Hosszabban tartó büfiztetéssel, az ágy feji végének megemelésével, a szoptatások alatt a szoptatást megszakítva a babát büfiztetve a bukások gyakorisága csökkenthető illetve anyatej sűrítő alkalmazható. A bukásoktól az orrban fehéres váladék lehet, de zöld nem. A zöld váladék egy kis fertőzésre utal, de ha a kicsi jól van, orrcseppen kívül egyéb teendőt nem igényel. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos
        Kedves Kérdező! A Botallo vezeték nyitvamaradása már pár napos, hetes korban fonendoszkóppal hallható zörejt okoz. Mindezek mellett pedig egyéb problémák is jelentkeznek: vontatott súlyfejlődés, gyakori fertőzések stb. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos
        Tisztelt Kérdező! Körömvirág belsőleg azaz teaként való fogyasztására nem találtam információt a szoptatási időszakra, így biztonsággal nem merem javasolni. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos
        Kedves Kérdező! A kézkulcsolás önmagában nem jelent gondot, esetleg epilepsziát gyaníthat az orvos a háttérben. Gyerekeknél sokféle epilepszia fajta létezik. A legjobb, ha megvitatják a kezelőorvossal a kérdésüket. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos
        Kedves Kérdező! Sok minden miatt elhúzódhat egy fejfájás, pl. fronthatások, vírusfertőzés stb., de a 3 hét nem rövid idő. Azt tanácsolom járjanak utána a fejfájás okának: laborvizsgálattal, röntgennel, szemészeti vizsgálattal stb. Lehet, hogy semmi probléma nem áll a háttérben csak pl. vitaminhiány, kialvatlanság stb. de inkább járjanak a végére és nyugodjanak meg. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos
        Kedves Kérdező! Érdemes lenne neki egy kis nyugtatót adni homeopátiásat, ami egy kicsit pszichésen ellazítja a figyelmét erről a dologról. Sedatif PC-t javasolnék napi 2x1-et, Acidum nitricumot 15 Ch-ból 2x5 golyóval a végbélberepedés megelőzésére, Natrium chloratumot 15 Ch-sat 2x5 golyóval a széklet javitására. Több betegemnél segített már. Én első körben ezzel a bababarát módszerrel próbálkoznék. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos
        Kedves Kérdező! Az esetek nagy részében allergia okozza, de bélférgesség is állhat a háttérben. Érdemes a székletét figyelni illetve egy góckutatást és egy allergia vizsgálatot végeztetni amennyiben a bélférgesség nem igazolódik. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos
        Kedves Kérdező! Azt tanácsolom, hogy azonnal vigye a kislányát orvoshoz. A koordinálatlan járás lehet egy agyi sérülés, gyulladás stb. tünete. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos
        Kedves Kérdező! A kipirosodás sokféle lehet: lehet egyszerű kis kidörzsölődés vagy bepállás vagy lehet gombás fertőződés, bakteriális stb. Így látatlanban nem lehet rá javaslatot adni. Tessenek elvinni a babát a háziorvoshoz az a leggyorsabb megoldáshoz vezető út. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos
        Kedves Kérdező! Az antibiotikum használata sokat segít a kórokozó elpusztításában, így az immunrendszernek könnyebb dolga van, így valószínűleg a láz ezért sem jelentkezik. Sokszor a tüdőgyulladás hallgatózással röntgen nélkül is megállapítható. Amennyiben a gyermek jól van, láztalan, a hallgatózási lelete jó a röntgen felesleges. Tüdőgyulladás után 2 hét sportmentesség javasolt. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos
        Tisztelt Kérdező! Egyedül a pulzusszáma magas, a többi érték jó. Emiatt viszont valóban kardiológiára kell menni. A túl szapora pulzus a szívet hosszú távon terheli. Meg kell nézni, hogy ez csak ritkán van így vagy egy gyakoribb jelenség és akkor meg kell keresni az okát illetve kezelni kell. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos
        Kedves Kérdező! A pulzoximéter roham észlelésére nem alkalmas, nem javaslom. A babának is kényelmetlen, nyomja egy idő után a kis ujját, Önöknek meg felesleges stressz, ugyanakkor nem nyújt biztonságot. Jobb a józan megfigyelőképességük, hőemelkedés, láz esetén pedig addig figyelni, a babával lenni, amíg le nem láztalanodik. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos
        Tisztelt Kérdező! Ilyen idős korban nem kell vizet adni a babának, az bezavarja a tápszeres étkezést. A tápszereket úgy állítják össze, hogy a folyadékigényt is pótolja. Vizet majd később érdemes adni, amikor már kb. 2x kap tápszert egy nap, a többi alkalommal pedig szilárd ennivalót pl. ebéd, tízórai, uzsonna. Ebben a korban a bukás is teljesen normális dolog, amikortól már szilárd ételt fog kapni pl. 4 hónapos korától gyümölcsöket, onnantól a bukások száma csökkenni fog és 1 éves koráig a nyelőcső és gyomor közti záróizom megerősödik általában annyira, hogy a bukások megszűnjenek. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos