• Koponya natív MR lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Két héttel ezelőtt, intenzív mellkasi fájdalom miatt kerültem kórházba. Szív és tüdő betegségeket kizártak, CK: 1127 volt, ami miatt Myositis gyanújával tovább küldtek. Neurológián dolgozom, így itt kezdtek el vizsgálódni. Tüneteim: mellkasi tompa fájdalom(szúró jellegű fájdalom a kórház óta nem volt), bal kéz zsibbadása, enyhe fejfájás, rosszullét, szédülés, erős nyaki fájdalom, fáradtság, folyamatos rossz közérzet. A neurológus elküldött nyaki illetve koponya natív MR vizsgálatra, előbbi még nem készült el, utóbbinak az eredményével kapcsolatban szeretnék segítséget kérni: Minden rendben a lelettel, egyedül egy rész ami kérdéseket tesz fel. "A jobb oldalon parietalisan 6x4 mm-es és bal oldalon frontalisan 3 mm-es T2 FLAIR fokozott jelmenetű képlet látszik. Vélemény: Fehérállomány laesiók, az életkor figyelembe véve elsősorban migrénes maradványának tarthatók, azonban egyértelműen demylenisatio sem zárható ki." Azóta egy orvossal sikerült konzultálnom, aki lezárta azzal, nincs ott semmi. A beutaló orvosom csak 28.-a után jön vissza szabadságról. Szeretném, ha elmondaná a véleményét erről, hogy ténylegesen ne foglalkozzak vele, vagy esetleg menjek tovább? 23 éves vagyok, semmi jelentősebb betegségem nincs, sem erős folyamatos fejfájásom, ami migrénre utalhatna. Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a myositis témában

        Kedves Kérdező ! A CK magas érték alapján valóban felmerül izombetegség gyanúja.Gyógyszerei alapján,fiatal kora ellenére, feltételezem, hogy a pajzsmirigyével is van valami baj,hiszen hormonpótló gyógyszert szed.Ha nem erről van szó, és egyéb okból, pl. súlycsökkentés céljából szedi a gyógyszert, akkor minden bizonnyal túladagolás, azaz fokozott pajzsmirigy működés okozta az izomfájdalmakat.Ebben az esetben ezt a gyógyszert ne szedje többet.Ha nem erről van szó,akkor a tünetek alapján valószínűleg vírusinfekció zajlott le Önnél.Szerencsére,már csökkent a fájdalma is.A labor vizsgálatot jó lenne megismételni. A koponya MRI-n talált eltérések tekintetében egyetértek a véleményező kollégával.Semmi jelentősége, ne foglalkozzon vele. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. augusztus 23., 08:23; Megválaszolva: 2017. augusztus 23., 15:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: