• Bordaközi ideggyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! A hét elején voltam orvosnál, háziorvosom nem rendelt, másik orvosnál voltam, mivel fájdalmat éreztem már előző héten is munka közben a jobb oldalamon, pakolás, hajolás közben. Mozgás közben is fáj a jobb oldalam, kivéve hogyha csak "nagyon lassan" mozgok, a jobb oldalamra nem is bírok ráfeküdni, ha háton fekszem akkor egy idő után akkor kezdem érezni a fájdalmat a jobb oldalamaon, ha bal oldalamon fekszem akkor nem fáj, csak hát úgy meg meg nem tudok egész végig aludni, mert kényelmetlenné válik egy idő után. Amikor pedig megpróbálok felkelni az ágyból, akkor aztán kegyetlenül fáj a jobb oldalam, köhögésnél meg főleg, már ha éppen köhögök. Ha veszek egy nagy ml ylevegőt, akkor is érzem a fájdalmat a jobb oldalamon de akkor nem annyira. A helyettesítő-orvos szerint bordaközi ideggyulladásom van (még sosem volt ilyenem), két gyógyszert írt fel, a DICLAC nevű tablettát és a NEUROBION forte nevű gyógyszert. Eddig semmilyen javulást nem tapasztaltam a hét eleje óta, mennyi ideig tarthat egy ilyen bordaközi ideggyulladás, ezt azért is kérdezem, mert engem 1 hónapon belül műtenének az orrommal (orrsövény-ferdülés), lehet, hogy akkor el kell halasztani a műtétet? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel Sipos László

        Dr. Kerekes Éva válasza a neuralgia témában

        Tisztelt Érdeklődő! Nem , a műtétet nem kell elhalasztani, hiszen a műtét után is feküdni kell, meg szedni fájdalomcsillapítót, ami az oldal fájdalmát is csökkenti. Nagyon egyéni, kinél hány napig tart az ilyen fájdalom, mindenképpen menjen vissza a saját háziorvosához, ha nem csökkent a fájdalom. Gyógyulást kívánok.


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2017. június 30., 10:40; Megválaszolva: 2017. július 01., 23:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: