• Agyvérzés utáni állapot

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő, Édesapám (69) egy éve kapott agytörzsi agyvérzést, amit - az orvosok szerint - csodával határos módon nemcsak túlélt, hanem ép is maradt az agya, nem ágyhoz, ápolóhoz kötött. Azonban sérült az érzőidege a jobb oldalon, ami nehézkessé teszi a járását - bizonytalan, picit csoszogó, szédül, súlyosnak érzi a végtagjait, akadnak koordinációs problémái. Azonban, és itt jön a kérdésem, ez meglehetősen hullámzó, egészen magabiztos volt már tavaly év vége felé, most, úgy másfél hónapja viszont romlott az állapota, egyre bizonytalanabb a járása, a gyakorlatait is jóval pontatlanabbul hajtja végre, úgy érzi, teljesen "bekötött" a jobb oldala. Ez minek köszönhető? Normális, hogy ennyire hullámzó? Illetve van esély, hogy ez újra jobb legyen? Mitől? Köszönöm!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a parkinson szindróma témában

        Kedves Kérdező ! Tudnia kell, hogy az agyvérzés hátterében agyérbetegség, magas vérnyomás, egyéb anyagcserezavarok,stb állnak.Végleges és teljes gyógyulás csak nagyon szerencsés esetben, fiatalabb korban fordul elő.Az esetek nagy százalékában idővel újabb tünetek is kialakulhatnak. Édesapja tünetei,mint bizonytalan csoszogó járás,szédülés, féloldali "bekötöttség", parkinson szindrómára utalhatnak.Jó lenne mielőbb neurológushoz fordulni.Megfelelő gyógyszerekkel a tünetek enyhíthetők. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. május 13., 12:32; Megválaszolva: 2017. május 14., 06:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: