• Parkinson kór?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm kedves Dr- Szappanos Zsuzsanna! 21 éves férfi vagyok, és több éve nyugalmi helyzetben is remeg a kezem (enyhén). Pár éve egyik neurológus ismerősünk megállapította hogy Esszenciális Tremor. Egyébként nem zavar engem egyáltalán, de pont rábukkantam a neten a Parkinson-kórra, és a Parkinson kórra jellemző hogy nyugalmi állapotban remeg a kéz szemben az Esszenciális Tremorral. Érdeklődnék hogy kell-e aggódnom a Parkinson-Kór miatt? Nem tudom mennyire számít de volt már agyi MRI vagy CT (nem tudom melyik, és nem az Esszenciális Tremor miatt) és azt mondták tökéletes, tehát egészséges az "agyam". Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a remegés témában

        Kedves Kérdező ! Ha jól számolok, akkor több éve Ön szinte még gyerek volt.Az említett neurológiai betegségek nem ebben az életkorban jelentkeznek. Legnagyobb valószínűsége a vegetatív labilitás, feszültség okozta kézremegésnek van.Javasolom, ne keresgéljen betegségeket az interneten, mert az aggodalmaskodás felesleges ront a tünetein.Jó lett volna, ha megírja azt is, ha nem a remegés miatt, akkor miért készült a koponya képalkotó vizsgálat. Bár kétségtelen az a fontos, hogy minden rendben volt. Minden jót kívánok. Üdvözlettel. dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. május 02., 18:24; Megválaszolva: 2017. május 03., 06:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: