• 6 hónapos csecsemő koponyaröntgen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr, A kislányom nagykutacsa 4 hónapos kora körül záródott (mindig kicsi volt neki); ezt követően közel féléves korában sikerült eljutnunk beutalóval idegsebészhez, aki kétirányú koponyaröntgent kért. Màsfél óra várakozás után kaptuk meg a leletet, a radiológussal nem találkoztunk és a kezelőorvossal sem már. A lelet: " nagykutacs zarodott Vmennyi varrat halvanyan es keskenyen abrazolodik, a bal oldali lambdavarrat also ketharmada alig azonosithato. A configuratio megtartott" Ezzel beutalták a féléves gyereket ct-re. Segítene értelmezni a fent leírtakat? A kislánynak panasza nincs. Előre is köszönöm!

        Dr. Kerekes Éva válasza a nagykutacs korai bezáródás témában

        Tisztelt Érdeklődő! A röntgen igazolta, hogy a varratok bezáródtak, ami 4 hónaposan korai. Ez azzal a veszéllyel járhat, hogy a növekvő agy nem fér bele a koponyába és látásvesztés történhet, ezért előfordul, hogy a koponyacsontokat meg kell műteni. De zet nyilván az idegsebésze is elmondta. A Bognár László professzor, a Debreceni Idegsebészet tanszékvezető professzora igen tapasztalt ebben. Az ő várólistája is hosszas, bár Budapesten is magánrendel, de érdemes türelemmel kivárni. Remélem, minden rendben lesz.


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2017. április 20., 08:55; Megválaszolva: 2017. április 22., 16:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: