• Mitől lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 2 hónapja arra ébredtem,hogy iszonyatosan szédültem,főleg helyzetváltoztatásra. Akkor elmentem neurológushoz,aki BPPV-t (Benignus paroxizmális pozicionális vertigo)állapított meg. Azóta szerencsére a szédülés nem jött elő. Viszont 3 napja éjjel folyton amikor el akarok aludni, ébrenlét és elalvás határán olyan gondolataim vannak amire nem is gondoltam. Hipnagóg állapot szerű. A kérdésem az lenne,hogy hipnagóg hallucinációt okozhat-e agydaganat? Nagyon félek,hogy valami komoly bajom van és folyton csak ezen szorongok egész nap. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a hipnagóg állapotok témában

        Kedves Kérdező Hipnagóg állapotban, alvás és ébrenlét határán valóban különleges érzékelési élmények keletkezhetnek, például hanghallások, vizuális hallucinációk is.Az, ahogy állapotát leírja,- nevezetesen olyasmire gondol, amire addig nem-, nem tűnik számomra túl drámainak.Persze, ha ismerném ezeket a gondolatokat, amelyek ilyen erős szorongást váltottak ki, lehet, hogy más lenne a véleményem. Mindenesetre a panasz egyáltalán nem jellemző agydaganatra.


        Kérdés: 2017. április 11., 12:26; Megválaszolva: 2017. április 12., 10:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: