• Talán lehet protézis?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Azt szeretném megtudni hogy a staphylococus aerus baktériumot ki lehet e irtani az izületböl.A sérült térdem megint bedagadt,kiütések lettek a végtagokon ezért bekerültem az infektologiai osztályra.szteroid és nagy adag antibiotikumos kezelést kaptam.Itthon tabletták formályában tovább folytatom még két hétig kell szedni. A duzzanat a térdemröl csaknem teljesen eltünt.Lehet hogy sikerül kiirtani a kura végére?Ha sikerül akkor lehet e mégiscsak térdprotézist kapnom? Bizakodo Santikalo.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a ízület témában

        A térdízületből a baktériumokat elég nehezen, de ki lehet írtani. Ennek sikeressége függ a baktérium törzstől és persze az Ön szervezetétől is. Ha legalább egy évig nem jelentkezik újra gyulladás, és az ízületből vett tenyésztések során sem tenyészik ki kórokozó, akkor megfelelő előkezelés után beültethető a protézis. Erről bővebb felvilágosítást a kezelő orvosa tud adni a tenyésztési eredmények és a kórlefolyás bírtokában


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2010. augusztus 24., 09:51; Megválaszolva: 2010. augusztus 26., 19:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: