• gerinc betegségek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Bogdán Aurél Doktor Úr ! Tegnap volt a nagy fiam MR vizsgálaton. Eredménye: " az L5 csigolya ívén mindkét oldalon megszakadás látható, a csigolyatest 7 mm-t előrecsúszott a sacrum fölött. Az L5-S1 discus laposabb, hátrafelé enyhén kidomborodik,szűkíti a jobb oldali forament és ott megemeli a kilépő jobb L5 gyököt.Vélemény: jobbra convex scoliosis,fokozott lordosis. L5-S1 spondylolysis és spondylolisthesis. L5-S1 jobb oldali foramen szűkület,mérsékelt gyöki dislocatioval. Kérdesem az lenne ,hogy ezzel a betegséggel mit sportolhat . Jelenleg rendszeres fut, erősítő edzésekre jár és naponta gyógytornázik.Remélem,hogy műtétre nem lesz szüksége idősebb korában 10-15 év múlva !? Gyakran fáj a háta és a dereka, annak ellenére , hogy gyógytornázik. Mivel lehet kímélni a gerincét, mit javasol a kezelésére ? Tisztelettel és köszönettel ! Egy aggódó Anyuka

        Dr. Bogdán Aurél válasza a gerincbántalom témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Ezzel a bajjal nem is igazán az ortopédusok foglalkoznak, hanem az idegsebészek. Azt javaslom, hogy mindenképpen mutassa meg a fiát egy idegsebészeti szakrendelésen, vagy esetleg a gerincgyógyászati központban Budapesten. A leletek alapján és a vizsgálatok után Ők majd pontosan megmondják, hogy szükséges-e műtét, és milyen aktivitás megengedett. Addig is a futást és a kondizást nem javaslom, a gyógytorna és az úszás mehet. Panaszaira izomlazító és nem szteroid gyulladáscsökkentő szedése javasolt.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2017. február 15., 13:28; Megválaszolva: 2017. február 15., 22:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó