• Vérnyomás adatok értelmezése.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Azzal a kérdésel fordulok önhöz,hogy 35 évesen(182 cm/95kg) hetente szoktam mérni a vérnyomásomat(Gyógyszertárakba kapható "karon mérő" vérnyomásmérővel). És most egy példát hozzok fel multkor 130/80  és a pulzusom 92-101 között szokott lenni.A kérdéseim a következők lennének. - Mennyi az ideális pulzus szám? -Mire kell oda figyelnem a vérnyomási adatoknál? -Mikor kellene orvoshoz fordulni a vérnyomás problémával? Előre is köszönöm a választ,és Boldog Új évet szeretnék kíváni. Nagyon tetszik az oldal.    

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Önnek is boldog új évet! Ez a vérnyomásérték még a normál tartományon belül, de az optimális 120/80 Hgmm felett található. Otthoni vérnyomásmérés esetén 135/85 Hgmm esetén beszélünk hypertoniáról. A pulzusszámot tekintve szapora pulzusról, tachycardiáról 100/perc felett beszélünk, ideális pulzusszámot viszont nehéz meghatározni - bizonyos vélekedések szerint felnőttkorban 80/percnél kevesebb pulzus az optimális. A pulzusszámot számos tényező befolyásolja, alkati okok mellett önmagában a stressz, túlsúly, edzetlenség, dohányzás is vezethet szaporább szívveréshez, de számos betegség (pl. vérszegénység, pajzsmirigy-túlműködés, szívelégtelenség, billentyűbetegség stb.) jele is lehet, ezért tartósan magasabb nyugalmi pulzus esetén érdemes lenne felkeresni háziorvosát.

        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-01-05 15:02:06; Megválaszolva: 2010. január 05., 15:02

        Tudjon meg többet: magas vérnyomás

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Az utobbi években alacsony volt a vérnyomásom, ami rendeződött a rendszeres sportnak köszönhetően, viszont a diasztolés nyomásom gyakran magas. 90 és felette van. Ilyenkor azt érzem mintha magas vérnyomás kínozna. A mérés...
        Kedves Doktornő! Magas vérnyomással kezel a háziorvos. A vérnyomásom 140-220 ig is felmegy kritikus esetben. Legutóbb Valsacor 320-at írt fel a kardiológus+ Brinaldixot 20 mg-sat,abból felet,és Nebivolol sandoz 5mg-sat. A kérdésem arra...
        Az lenne a kérdésem,már egy pár éve edzek (testépités) és szeretnék stanazolol tabletát szedni.Ezel csak egy lenne a gondom ,hogy magas vérnyomásra szedek gyógyszert napi egy szemet( co-prenessa 4mg /1,25 mg ) .Szedhetem e ezt a két gyógyszert...
        Tisztelt doktornő!Egyszer kérdeztem az oldalon,és a korrekt választ kapva támogattam is,Elözmény: http://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/emesztorendszer/138378 csak a korelőzmény miatt. Dr. PE drnő tanácsára felkerestem egy privát gasztrót, és...
        A vernyomasom parszor eleg magas. Ma as orvos 140120-at meet. Felirt Tritace 5 mg tablettat 2xnanaponta. Volt olyan, high felkeleskor a vernyomason 11050 volt. Jo a Tritace 2x naponta? Vehetem akkor is ha valtozo a vernyomasom ? As orvos meg megallapitotta,...
        Kérdésem a következő lenne:lehet e helyettesíteni valamilyen vesekímélő termékkel a férjem Nebivolol és Covercard nevű vérnyomáscsökkentő gyógyszereit mert úgy tudom hogy a vérnyomáscsökkentőknek vesekárosító hatása lehet és a...
        Pár napja kezdtem azt érezni, hogy nehezen tudok levegőt venni (igaz csak akkor veszem észre ha odafigyelek rá, ha valamivel lekötöm magam akkor nem érzem) és érzem ahogy dobog a szívem/gyorsabban ver. Nemrég volt orvosi vizsgálat iskolánkban,...
        Tisztelt Webbeteg! Ma,számítógépezés közben azt vettem észre,hiába a gépen dolgozom,teljesen más dolgokra gondolok,hihetetlen sok dolog futott át az agyamon egyszerre,nem tudtam figyelni,fel sem tudtam nagyon idézni mikre gondoltam,csak...
        Magas vérnyomásra szedek reggel: 5 mg normodipint és 0,25 mg betalockot, este 5 mg normodipint, 0,25 mg betalockot és 100 mg tervalont. Reggel és nappal jó a vérnyomásom, mindíg este az esti gyógyszerek bevétele után megy fel 160-195/85-100-ra. A...
        Tiszteletem! Elküldött a háziorvosom vérvétel és vizeletvizsgálatra.A felírt gyógyszerek sajnos sok esetben nem használnak,de az orvosomat nem érdekli.A vérnyomásom sokszor 180 körül és van mikor fölötte van,olyankor,zúg a fülem és nem...
        Magas vérnyomással küszködöm körülbelöl 1 éve. Azóta voltam többször orvosnál, a főbb problémákat kizártuk mint, az egészségtelen életmód, túlsúly, kevés mozgás, vesebetegség stb. Általánosságban gyógyszer nélkül 150/60 körül...
        Szédülés miatt neurológus stugeront (25mg) írt fel 3x1-es adagolásban. Ma van a harmadik napja, hogy szedem. Lehetséges, hogy ettől ment fel a vérnyomásom ? (130/110, 107-es pulzus) Az arcom teljesen kipirosodott, fáj a fejem, kóválygok egész...
        lányom vérnyomása 135/95.perindopril tozilátot írtak fel számára. riasztó mellékhatásai miatt nem lenne lehetséges más gyógyszert szednie? Ő 29 éves lány
        Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy az alábbi vérnyomáscsökkentőket szedhetem-e a több, mint 20 éve tartó magas vérnyomásom miatt kialakult mérsékelt veseelégtelenségem miatt, nem károsítják-e tovább a vesémet? - Jelenlegi...
        Az lenne a kérdésem, hogy a Tenox 5 tablettának van -e vízhajtó hatása
        Szeretném tudni, hogy az általam szedett gyógyszereknek van-e egymásra hatása rossz értelemben Tolura, Lercaton, Nebivolol Sandoz, Trombex, Tensiomin, Lansacid Xanax ínagyon magas a vérnyomásom, 200 és efölött, szédülök, ha nem veszek be...
        Tisztelt hölgyem,uram! Magasvérnyomásom próbálja az orvos beállitani a gyogyszeradag megemelésével ami az FELSÖ értéket csökkenti is ,de az also érték másfél hét után is a 95-110 tartományban ingadozik.Eddig atacant 4mg-os tablettát...
        Tisztelt Hölgyem/Uram! Gyermekorom óta súlyproblémákkal küzdök, kivizsgáláson is voltam, eddig semmi rendellenességet ezzel kapcsolatosan nem állapítottak meg. Különböző diétákkal, időszakosan, elfogadhatóan tudtam tartani a...
        Kedves WebBeteg! Egy hete kezdtem Ramipril vérnyomáscsökkentőt szedni, 1x5mg-ot! Közeleg a szülinapom, és az lenne a kérdésem, hogy lehet-e erre a gyógyszerre alkoholt inni! Az átlag vérnyomásom 145/60/83. Köszönettel, DánielT.
        Anyukám 71 éves, 163 cm, 69 kg. A fontosabb előzmények: - gyermekkorban - vakbél-, a '7o-es években - mandula-, - 1979 - pajzsmirigyműtét (egy kis csonkot hagytak), - 2oo6 - szemhályogműtét (1 szem), - 2oo8 - epekőeltávolitás (kissebb...