• Vérnyomás adatok értelmezése.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Azzal a kérdésel fordulok önhöz,hogy 35 évesen(182 cm/95kg) hetente szoktam mérni a vérnyomásomat(Gyógyszertárakba kapható "karon mérő" vérnyomásmérővel).
        És most egy példát hozzok fel multkor 130/80  és a pulzusom 92-101 között szokott lenni.A kérdéseim a következők lennének.

        - Mennyi az ideális pulzus szám?

        -Mire kell oda figyelnem a vérnyomási adatoknál?

        -Mikor kellene orvoshoz fordulni a vérnyomás problémával?

        Előre is köszönöm a választ,és Boldog Új évet szeretnék kíváni.

        Nagyon tetszik az oldal.

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Önnek is boldog új évet! Ez a vérnyomásérték még a normál tartományon belül, de az optimális 120/80 Hgmm felett található. Otthoni vérnyomásmérés esetén 135/85 Hgmm esetén beszélünk hypertoniáról. A pulzusszámot tekintve szapora pulzusról, tachycardiáról 100/perc felett beszélünk, ideális pulzusszámot viszont nehéz meghatározni - bizonyos vélekedések szerint felnőttkorban 80/percnél kevesebb pulzus az optimális. A pulzusszámot számos tényező befolyásolja, alkati okok mellett önmagában a stressz, túlsúly, edzetlenség, dohányzás is vezethet szaporább szívveréshez, de számos betegség (pl. vérszegénység, pajzsmirigy-túlműködés, szívelégtelenség, billentyűbetegség stb.) jele is lehet, ezért tartósan magasabb nyugalmi pulzus esetén érdemes lenne felkeresni háziorvosát.


        Kérdés: 2010-01-05 15:02:06; Megválaszolva: 2010. január 05., 15:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: