• Leukémia kezelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Hajas sejtes leukémiát állapítottak meg nálam. Roferon injekciót kapok 3 naponta. Csökkenthető-e valamivel az inj.utáni rosszullét? Lehet-e Béres cseppet ill. vitaminokat szednem? Köszönettel: Hajnalka

        WEBBeteg szakértő válasza a interferon kezelés témában

        Kedves Hajnalka!

        Az interferon (Roferon) kezelésnek valóban számos mellékhatása lehet, Ön pontosan nem említette meg, hogy mit ért a "rosszullétek" alatt. A leggyakoribb egyébként a hőemelkedés, izomfájdalom, "influenzaszerű" tünetek jelentkezése. Ezek megelőzésére, kezelésére paracetamol hatóanyagú gyógyszer bevételét szoktuk javasolni. Ha Ön is hasonlókat tapasztal, az injekció napján nyugodtan vegyen be pl. Panadol vagy Rubophen tablettát. Sajnos így is előfordul, hogy valaki nagyon nehezen tolerálja az interferon kezelést, ilyenkor más protokoll, speciális kemoterápia alkalmazása jön szóba.
        Béres-csepp vagy más vitaminkészítmények szedését semmiképp nem javaslom, mert azok a daganatsejtek számára is táplálékot jelentenek, a kezelés ellenében dolgoznak!

        Üdvözlettel: Dr. Váróczy László hematológus, egyetemi adjunktus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-27 11:46:10; Megválaszolva: 2011. október 04., 11:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: