• Gyerekkori tüdőgyulladás látszódhat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A LEÍRT VÁLASZHOZ LENNE MÉG EGY KÉRDÉSEM.... A VÁLASZA DOKTOR ÚR : Tisztelt Kérdező! A leírtak alapján a legvalószinűbb, hogy tbc-je van, mivel a jobb felsőlebenyben egy üreges árnyék látható. Az üreg vagy caverna jellegzetes a tbc-re, de az , hogy egy régi folyamat maradványa, vagy aktiv tbc azt csak a hörgőszivadék laboratóriumi vizsgálatából és a tenyésztések eredményéből lehet kimondani. Azért nem mondanak egyelőre semmit, mert ilyenkor még nem lehet tudni egy kétesélyes lehetőségből, hogy mire számítsanak. Ha tbc. akkor ez gyógyítható. Ha nem igazolódik a tbc. a hörgőváladékból, akkor valószinű egy tűbiopsziát ( mintavétel) is venni kell a tüdőben látható elváltozás miatt. Ne idegeskedjen, mert minden időben történt és meg fog gyógyulni bármi legyen is a vizsgálatok eredménye. Tisztelettel: Dr. Brugós László A KÉRDÉSEM AZ LENNE MÉG, HOGY GYEREKKOROMBAN EGY LÁBON KIHORDOTT TÜDŐGYULLADÁSBÓL VISSZAMARADT FOLT LEHET E A JELENLEGI PROBLÉMA...? TISZTELETTEL KÖSZÖNÖM A VÁLASZÁT !

        WEBBeteg szakértő válasza a TBC témában

        Tisztelt Kérdező!


        Tüdőgyulladás maradványa nem hiszem, hogy lehet, mert ezt a korábbi tüdőszűrések alkalmával, ha volt ilyenen kiszűrték volna. Az üregesedés amit leírnak ez sem jellemző a tüdőgyulladás maradványára.
        A válasz valószinű csak a tenyésztések mondják ki.


        Tisztelettel:

         


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2009-01-08 15:57:26; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 09:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: