• tudo

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problemával fordulnék Önhöz,hogy édesanyám tüdőszűrésen volt es a következő lett az eredmény: Norm helyzetű sima kontúrú rekesz.A lateralis szinuszok szabadok.A dorszalis szinusz lekerekitett,a szinusszal részben egybevetűlve 25mm atm fedettseg észlelhető,mely a PA felvételen nem azonosítható.Pangás,körülírt infiltráció nem látható.A szív nem nagyobb.Normál tág mellkasi aorta.Mellkas CT vizsgálat mérlegelendő. Diagn: A tüdő diagnosztikus képalkotó vizsgálatával talált kóros leletek. Mi lehet a probléma? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a tüdőszűrés témában

        Kedves Kérdező! A mellkas röntgen felvételen gyakran látszanak kis, bizonytalan árnyékok, melyekről nem lehet megmondani, hogy kórosak-e vagy sem, lehet, hogy csak több képlet egymásra vetülése. Ebben az esetben is erről van szó. A mellkas CT biztosabb lépet ad, mindenképpen javasolt elvégezni. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2017. július 13., 09:57; Megválaszolva: 2017. július 13., 22:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: