• Aggodás: mi lehet a bajom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/doktor úr! Nekem olyan problémám lenne ,hogy Kb egy hete elmentem a házi orvosunkhoz mert úgy éreztem hogy meghúzódott a jobb hát izmom amihez még társult egy nehezített légzés is ami abból áll hogy úgy érzem hogy nem tudom rendesen tele szívni a tüdőmet csak sóhajtozás lesz a vége egyéb fájdalmaim mint például:mellkas vagy köhögés nincs csak ha valamit csinálok vagy ha ülök akkor jön ez a tünet vagy ha terhelem magam akkor érzem hogy fáj a hátgerincem vagy a lapockám akkor is ha előre nyújtom a karom vagy ha sokat ülök vagy állok, és akkor nehezen tudom a levegőt venni ,és most nagyon kétségbe vagyok esve mert az orvosunk az még csak meg se vizsgált rám se nézett amíg én a panaszaimat soroltam és minden féle kérdés nélkül adott egy beutalót a tüdőgondozóba ahová csak dec 5-re kaptam időpontot persze természetes hogy elmegyek de azért ha meghallgatja a tüdőmet vagy ír valami gyógyszert a húzódásra akkor lehet hogy kicsit nyugodtabb lennék de én már mindenfélét beképzelek magamnak és akkor is rám tőr ez a nehezített légzés igaz hogy dohányoztam de most abba hagyom az biztos.(legalább ennyi előnye volt az orvosomnak) nagyon hálás lennék ha valami biztatót tudna nekem írni mert én már tiszta stresszes vagyok ettől az egésztől a húzódásom azóta enyhült mert a gyógyszertárba legalább emberségesen meghallgattak és adtak kenőcsöt ami használt is csak a légzés jön még elő ,nagyon köszönöm hogy időt szán rám és és válaszol nekem hogy mégis mi lehet ez tényleg a tüdőmmel van probléma ? vagy csak stressz ami szintén van .további szép estét kívánok : Nóra.

        Dr. Veress Dóra válasza a izomhúzódás, nehézlégzés témában

        Kedves Nóra! Ha nem köhög rendszeresen, nincs láza, nem elesett, levert, akkor valószínűleg mellhártya- vagy tüdőgyulladása nincs. A Tüdőgondozóba ettől függetlenül látogasson el, hogy megvizsgálhassa egy szakember is. Izomhúzódás mellett felléphet nehézlégzés, illetve a szorongásának köszönhetően is érezhet nehezített légvételeket. Használja tovább az izomlazító krémet, amit kapott a gyógyszertárban és ha ennek ellenére nem múlik a fájdalom, akkor keresse fel ismételten a háziorvosát.


        Kérdés: 2011. november 28., 20:01; Megválaszolva: 2011. november 29., 13:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: