• mr vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 1.MR-2015 Az anamnézisben MR vizsgálattal demyelinasios gócok kerültek leírásra,SM gyanú 2. 2016-Agyvízlevétel, negatív eredmény 3.MR-2017 Beküldő diagnózis:Szédülés Az agyállományban mindkét oldalon frontálisan és parientálisan és kisebb fokfokban occipitalisan részben periventtriculasrisan de inkább subcoricalis elhelyezkedésben T2 hyperintent gócok figyelhetők meg,melyek max. 4mm nagyságúak. Megjelenésük alapján inkább microangiopathia következményeként imponálnak. Egyéb eltérés nem látszik Orvosi vélemény:Kétoldali t2 hyperintenz fehérállományi gócok,melyek morfológiaialag inkább microangiopathia következménye. Sajnos nem tudom értelmezni a lelet eredményét Előre is köszönöm a segítségét

        Dr. Kerekes Éva válasza a MR lelet témában

        Tisztelt Érdeklődő! Az MR lelet a kérő neurológusnak készül, csakis ő tudja értelmezni, aki ismeri a tüneteit, betegség lefolyását, többi leletét is. Jelenleg a leletező radiológus nem SM-re gyanusaknak véleményezi a jeldenzitás-eltérést. De azt tudni kell, hogy egy vizsgálati lelet önmagában semmit sem ér- csakis a vizsgálatot kérő orvos tudja megfelelően értelmezni Forduljon hozzá bizalommal.


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2017. június 29., 15:29; Megválaszolva: 2017. június 29., 21:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó estét kívánok! Avval fordulok önhöz doktor úr hogy én 2017.03.09 én voltam hasi CT-n és ezt írták le Teljes has vizsga. 5mm-es szeletekben nativan +cor sag MPR rekonstrukció A tüdőbázison korós nem különül el. A vesék helyzete és...