• Mellkas röntgenre küldtek,mert a doki zörejeket hallott

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot.Tudna nekem segíteni?Van e okom aggódni,hogy nagy a baj.mellkas felvételemre ezt irták és nem értem. A rekesz norm. helyzetű,éles szélű. A sinusok szabadok.A tüdőkben parenchymas árnyék nem látható.Mko.basalisan kissé fokozott peribronchialis rajzolat ábrázolódik.Kp.vérbő hilusok.A szív harántban min.nagyobb,norm. tág aorta. Kérem ezt fejtse ki,hogy megértsem.Köszönöm.

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a mellkas rtg témában

        Kedves Kérdező! A mellkas röntgen leírás nagyrészt, a normál kép részletes orvosi leírását tartalmazza. Ami eltér az egészségestől, az a kissé fokozott peribronchiális rajzolat, ami egy zajló hörghurut jele. Ezért hall, a háziorvos zörejeket. A szív, és a fő verőér mérsékelt tágulata emelkedett vérnyomás jele lehet, de elképzelhető, hogy a korábbi felvételeken is így nézett ki. Ennek összehasonlítása szükséges a korábbi röntgen felvételekkel, vagy tüdőszűrő képekkel. Erre vonatkozóan beszéljen háziorvosával, ellenőriztesse a vérnyomását,és ÉKG-t is érdemes csináltatni. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2017. április 24., 16:11; Megválaszolva: 2017. április 26., 12:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        MRI eredmény magyarázata