• Hólyagok a garatfalon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktorúr! 2-3 hónapja egy makacs megfázásom volt. Tünetek: hőemelkedés, 1 napos torokfájás, köhögés. Utána elkezdett fájni mindkét fülem és az arcüregem valamint a homlokom. Elmentem a háziorvoshoz , csak fájdalomcsillapítót írt fel meg antibiotikumos fülcseppet. A tünetek el is múltak, viszont nem sokkal utána észrevettem hogy barnás sárgás kis hólyagok vannak a garatfalamon valamint a mandulám helyén ( kivették pár éve). Véletlenül vettem észre semmilyen tünet nincs. Elmentem vele háziorvoshoz aki egy erős antibiotikumot irt fel ( ciprobay 500) azt mondta szedjem el , ha nem múlik el menjek el fül orr gégészhez.Valamint meghallgatta a tüdőmet és mondta szedjek paxyrasolt. Amikor szedtem ( 5 napig)az antibiotikumot utána kezdtem érezni hogy néha kicsit belefájdul a jobb oldali mandulám helyén. (ott is van hólyag) Tehát 2-3 hónapja hólyagok vannak a garatomon. Nem fáj , nem érzem. A köptetőt elszedtem de amikor levegőt veszek néha érzem hogy jön fel váladék még mindig. Mi állhat a háttérben? Esetleg valami komolyabb? Daganat vagy ilyesmi? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a garatgyulladás/irritáció témában

        Tisztelt Hölgyem! A leírt jelenség a hátsó garatfal krónikus irritációjának (pl. éjszakai kiszáradás) megfelelő granuláció lehet. Sem tumor, sem más rendszerbetegség nem jutna eszembe a kora és a tünetek kapcsán. Érdemes volna pl. NeilMed SinusRinse eszközzel az orrlégzést helyreállítani, akkor a granuláltság is elmúlna lassacskán.


        Kérdés: 2018. február 14., 13:42; Megválaszolva: 2018. február 14., 13:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Szavazzon Ön is, kié legyen Az év praxisa a Kárpát-medencében cím!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó