• Kisgyermekem fogai

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Kisfiam három éves. Felső fogsorán a sok eséstől a mind négy első fogacskájából le van törve egy-két milliméternyi sáv. Ezért fájlalja a fogait, harapni sem nagyon szeret, a fogmosást meg kifejezetten nem kedveli, azt mondja fáj neki amit nem is csodálok. Az a kérdésem, hogy létezik-e valamilyen fogkrém vagy egyéb szer érzékeny fogú kisgyermekek számára, hiszen a felnőtteknek igen sokféle létezik. Vettem neki sensodyne pronamel juniort, ami egyébként nem érzékeny fogakra való (és 6 éves kortól), de azt meg nem szereti mert "erős" neki. Mit tegyek hogy ne menjen el egy életre a kedve a fogmosástól és hogy ne romoljon el a későbbiekben? Köszönöm válaszát! Tisztelettel

        Dr. Varga Éva válasza a fogkrém témában

        Kedves Kérdező! Kisfiával együtt keressék fel a fogorvost, aki egyszerű ecseteléssel le tudja zárni a szabaddá vált dentincsatornákat és a sérült zománcot. Próbálja meg felkészíteni, hogy csak letisztítják és megsimogatják a fogacskáit. A három éves gyerekek már ügyesen szoktak viselkedni, ha biztosak benne, hogy semmi fájdalmat nem fognak érezni. Először lehet, hogy csak ismerkedik a környezettel, a kezelést pedig el lehet végezni a következő alkalommal.


        Dr. Varga Éva
        fogorvos

        Dr. Varga Éva

        Kérdés: 2011. augusztus 31., 19:51; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 20:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: