• Pajzsmirigy alulműködés és revalid szedése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Júliusban pajzsmirigy alulműködést állapítottak meg nálam, amire napi egy letrox 50-et szedek. A szeptemberi vérvételen normál értékeim voltak. Októberben elkezdtem szedni a Revalidot, mert erősen hullik a hajam és törik a körmöm. Nőgyógyász küldött decemberben vérvételre, akkor a következő értékek lettek: a tsh-m 0,05, a T4 27, 37, és a T3 6, 81. Azt olvastam, hogy a letroxnak csak a 80%-a szívódik fel a bevétel után fél órával. Én az első Revalidot akkor szoktam bevenni. A kérdésem az, hogy lehet köze a Revalidnak az alacsony tsh-hoz és a magas T3, T4-hez? Mit tegyek? Hagyjam abba a Revalidot, vagy várjak 4-5 órát az első kapszula beszedésével? Köszönöm a segítséget.

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Laboreredményei mértékegység hiányában gyakorlatilag értelmezhetetlenek. A Revalidnak nem hiszem, hogy van hatása a pjzsmirigy hormo tablettára. Az alacsony TSH és magas fT3 és fT4 szintek inkább azt jelzik, hogy az 50 ug napi adag sok. Beszélje meg a gyógyszeradag változtatását endokrinológusával!


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. december 11., 16:17; Megválaszolva: 2010. december 14., 19:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: