• pajzsmirigy alulműködés vs. sport és hízás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 22éves vagyok. Sportoló. Gyermekkoromban (12évesen) diagnosztizálták nálam a pajzsmirigy alulműködést. 18 évesen gyógyszert is szedtem rá 3hónapig (l-tiroxint). Tünetmentes voltam egész ideáig, egy pár hónapja azonban a szokottnál is  fáradékonyabb lettem, a vizsgáimra felkészülni nehezen tudtam, rosszkedv, levertség állandósult nálam. A bőröm száraz lett, a térdem évek óta "rossz". Elmentem a háziorvosomhoz, akinek elmondtam, h alulműködésre gyanakszom. Vérvétel, 9,95-ös tsh és 6, 69-es koleszterinszint. Hízni viszont nem híztam, fogytam 2-3 kg-ot a hónapok alatt. Az orvosom azt mondta, próbáljak kicsit magamra szedni, mivel, ha a szakorvos felírja a tiroxint, ismét fogyni fogok. Ugyanakkor koleszterincsökkentő diétát javasolt. Dislipatot is felírt, de nem szeretnék olyan gyógyszert szedni, amit szívbetegeknek írnak elő...Mit tegyek így, nem szeretnék 50kg alá fogyni. És még egy kérdés. Heti 8-10  edzésem van, ami nagyon intenzív, de mostanában romlott a kondícióm is. Ebben az esetben, amíg el nem jutok egy szakorvoshoz, mennyire javasolt az ilyesfajta mozgásmennyiség és eleve a sport?! Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Gabriella

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirgy témában

        Tisztelt kérdező!




        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-03-01 22:21:12; Megválaszolva: 2010. március 01., 22:21

        Tudjon meg többet: pajzsmirgy

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr, Doktornő! Egy munkahelyi rutin vérvizsgálat alkalmával kiderült, hogy a TSH értékem 25.7 ulU/ml. Ezután elmentem egy belgyógyászhoz, hogy részletesebben is kivizsgálják, hogy mi állhat a magas TSH érték hátterében. Az...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Kb. 1 hete de-Quervain féle pajzsmirigy gyulladást állapítottak meg nálam. Mivel valószínűleg valamilyen légúti fertőzés után alakulhatott ki ez a betegség, akkor ez a gond fertőző? Ez ritka...
        Kedves Doktornő! 12 éves korom óta kezelnek pajzsmirigyalulmüködéssel, azóta szedek rá eutyroxot. 75mikrogramm mellett a laboreredményem teljesen normális volt, de az orvosom javaslatára felemeltük 100mikrogrammra. Az utóbbi vizsgálati...
        Júniusban pajzsmirigy betegséget diagnosztizáltak nálam, TSH:0,01. Mostanra FT3 és FT4 érték rendeződött, TSH 10 lett, ezért kevesebb gyógyszert szedek. A gond a szememmel van. Eddig csak kidülledt, főleg a bal, most néhány hete gondom van a...
        Tisztelt Doktornő! 5 éves kislányom növekedésével kapcsolatban vannak aggodalmaink. Az egész család alacsony mindkét ágon, nem vártunk magas gyermeket, de mégis szeretném szakember véleményét kérni. 5 évesen kb. 98 cm volt, és az utóbbi 4...
        Kedves Doktornő! Másfél éve szeretnénk gyermeket, eddig sajnos sikertelenül. Nálam fél év után állapították meg a pajzsmirigy alulműködést, erre Euthyrox-ot kaptam napi fél tablettát, és a magas prolaktin szintet(850 mIU/L ) erre...
        22 hetes terhes vagyok, évek óta szedek letroxot napi 50 mg-ot, júliusi tsh értékem 1.66, két hete nézték újra, akkor 1.32 volt, de megemelték az adagot 75 mg-ra. Úgy érzem, hogy ettől erős szívdobogásom van. Miért kellett emelni, ha jó az...
        Tisztelt Cím! 2013.03.29-én diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy alultermelést posiítv ANTI TPO és TG-vel, amire idén szeptemberig gyógyszert szedtem. utolsó labor: 2014.04.07: TSH 6,49 / FT4 13,65 /FT3 3,6 és PRL 229,9. Szeptemberben elkezdtem...
        Tisztelt Doktor Nő! Endokrinológus elküldött progeszteron szint ellenőrzésre melyre a ciklus második felében kell mennem.Kérdésem az lenne, hogy 24-25 napos ciklus esetén is a 20-22. nap között menjek?Ha esetleg más napon kellene a vérvétel...
        22 hetes terhes vagyok, évek óta szedek letroxot napi 50 mg-ot, júliusi tsh értékem 1.66, két hete nézték újra, akkor 1.32 volt, de megemelték az adagot 75 mg-ra. Úgy érzem, hogy ettől erős szívdobogásom van. Miért kellett emelni, ha jó az...
        Pajzsmirigy túlműködés műtétem volt 3 éve, baloldali kivéve, jobboldali műtve. Kontroll mindig OK gyógyszeres kezelést nem igényel. Kérdésem: Ha bármilyen gyógyszert írnak fel, vagy vitamin, étrend kiegészítő esetében, melyik...
        Tisztelt Doktornő! Ön szerint mi a teendő ha a következő az eredmény? FT4:2.95 TSH:0.004 Alulmüködik a pajzymirigyem ? Milyen gyógyszert kell szednem? Előre is köszönöm a válaszát! Ildiko
        Üdvözlöm! Tegnap voltam, a ciklusom 2. napján hormonvizsgálaton, melynek eredményét ma hoztam el. Két aggasztó adatra lettem benne figyelmes, az egyik a progeszteron szintem, ami 0,7ng/mL a másik a reggeli Szérum Cortisol, ami 21,1 ug/dL. A...
        Tisztelt Doktornő! Basedow típusú túlműködést diagnosztizáltak nálam, hormonerdmények és uh alapján. TSH értékem 0.004 és az FT4 24,7. Tünetek: fáradékonyság, magas pulzus, hajhullás és hízás. Pár hónap alatt, fokozott étvágy...
        Teherbeesés elmaradása miatt kerestem fel az orvost. A mellékletben csatoltam a laborlelet adatait. A hüvelyi UH nem mutat cisztákat, a bal petefészek látszik érőnek. Nincs túlsúly, de ha szedek fel, azt derékra, felsőtestre. Hajhullás...
        2 hónapja krónikus csalánkiütésem van (góckutatás és allergieteszt negatív)egyedül a tsh érték volt 5,6 , ez két hónappal ezelőtti érték, mostanra 4,1 re változott. További pajzsmirigy re vonatkozó vérvizsgálat az Anti tireoglobulin...
        Tisztelt Válaszadó! A napokban kaptam meg összetett labor eredményemet, melyben eltérést találtak TSH értékénél ( 8felett volt, 75Letrox szedése mellett) és SHBG hormonnál, ami alacsonyabb lett. Előtte levő hetekben kaptam kézhez a reverz...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Fül-orr-gégész Doktornő elküldött nyaki ultrahangra,ahol a következő leletet kaptam. A jobb pm lebeny nagysága kb. 21×20×55mm kp.harmadában egy kb.15×17×29mm nagyságú kevert reflectivitású,széli részén...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Ma kaptam meg a cukor terheléses vizsgálatom eredményeit. Értékek: Éhgyomri vc: 4.2 mmol/l Éhgyomri inzulin: 2.9 mlU/l 120 perces vc: 3.6 mmol/l (alacsony) 120 perces inzulin: 31.4 mlU/ml (magas) Az lenne a...
        28 éves nő vagyok, egy hónapja diagnosztizáltak nálam egy 3,8*4,5mm-es hipofízis adenómát. Előzmény:Diane35(kb 6év),Lyndinett(0,5 év),Gracial(1év),NouvaRing(1,5 év)használta.Kb.14 éves korom óta használtam fog.gátlót a problémás arcom...