• Bromocriptin mellékhatása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Férjemmel három éve szeretnénk gyereket, de sajnos eddig (két éve), csak egy terheség megszakításig jutottunk, mert elhalt 12 hetesen a magzat. Most az I.sz. Nőgyógyászati Magánklinikára járunk, ahol a vizsgálatok során kiderült, hogy magas a prolaktin szintem. Erre kaptam a bromocriptin nevű gyógyszert. A mértékegységeket nem tudom, de a 4 hónap alatt sikerült 85-ről 1,5-re lehozni az értékemet, ami ahhoz vezetett, hogy jelenleg elég napi egy tablettát szednem. Az elején volt hányingerem, de szerencsére ez már elmúlt. Viszont ami a 4 hónap alatt megfigyelhető, hogy a menstruációm után erős fájdalmat érzek kb. 1 héten keresztül deréktájon. Ez annyira erős, hogy éjszaka nem tudok aludni, a munkahelyemen nem tudok ülni... Most az utolsó vizsgálatkor találtak nálam egy cisztát, de mivel eddig ez nem volt, így ez nem okozhatta a panaszomat. (Háziorvosom segítségévek megnéztük a gerincem, illetve a vesémet is, de ott minden rendben volt.) Az orvosomtól próbáltam erre rákérdezni, de nem foglalkozott ezzel a mellékhatással. A gyógyszer használ, így abbahagynom nem lehet. Kérdésem az lenne, hogy normális e ez a fájdalom, tapasztalható ez más betegeknél is? A neten is próbáltam utánanézni, de ilyen jellegű tünetről nem hallottam. Segítségét előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a bromocriptin mellékhatás témában

        Kedves Hölgyem!

        Nem jellemző erre a gyógyszerre ez a mellékhatás, máshol kell keresni az okot. Vajon petefészek-cisztát találtak? És mekkora volt? Honnan tudja, mióta lehet ott? Elsősorban egyébként alhasi panaszokat okoz egy petefészek-ciszta, tehát nem valószínű, hogy a kismedencében kell a panaszok okát keresni.

        A háziorvosa milyen vizsgálatokat végzett el? Egy ilyen erős deréktáji fájdalom okát bizony meg kell találni, helyesen érzi ezt. Szépen sorban ellenőrizni kell mindent, szükséges képalkotókkal, és egyéb szakorvosi vizsgálatokkal. A legutolsó, ami szóba jön, de bizony ez sem hagyható figyelmen kívül a pszichés eredet, ha minden lelet negatív lenne, akkor erre is gondolni kell.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2009-11-11 10:57:54; Megválaszolva: 2009. november 11., 10:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor/nő! 28 èves vagyok. 158cm/85 kg. Túlsúlyosnak mondható. Kb 15 èves korom óta küzdök a pattanásokkal főkènt az arcomon. A legaggasztóbb ami zavar hogy az elmúlt 2 èvben folyamatosan ritkul a hajam az egèsz fejemen de főkènt...
        ÜDVÖZLÖM DOKTOR ÚR/NŐ ! olyan kérdésem lenne, lehet hülyeség..előre is bocsánat! Ha a Tesztoszteron szintem rendben van,attól lehet baj az ösztrogén szintemmel?tehát lehet magasabb? szteroid kúra utáni hormonvizsgálatot csinált az...
        Kisbabát szeretnénk a párommal, ezért voltam inzulinrezisztencia vizsgálaton is, és az alábbi eredményeim lettek (36 éves vagyok): Glucose 4,7 mmol/L 30 perces glucose 5,8 mmol/L 60 perces glucose 3,4 mmol/L 90 perces glucose 5,2 mmol/L 120...
        Tisztelt Doktornő, PCO szindrómám van 8 éve, szerencsére már van egy 4,5 éves gyermekem. A problémám az, hogy Szigorú diétát és edzéstervet tartok ennek ellenére krónikus fáradtsággal, lehangoltsággal, szőrösödéssel, hasi hízással,...
        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Az alábbi kérdéssel fordulnék Önhöz. a hamarosan 17 éves lányomnál tavaly szeptemberben derült ki a pajzsmirigy alulműködése. Azóta folyamatos kontrollok, vérvétel. Történt nyaki UH is, amely negatív lett....
        Tisztelt Doktornő! Voltam nyaki ultrahangon és ez az eredmény lett. "A PM mk. lebenye átlagos nagyságúak. Mk. lebeny echoszegényebb ihomogen szerkezetű. Az isthmus nem szélesebb. Szabályos szerkezetű nyelvgyök és submandibularis...
        Tisztelt Doktornő A lányomon a megszokottnál több és erősebb a testszőrzet mint a megszokott . Pontosabban az arcán az állán és az alhasán is elég erősen kezd már megjelenni. Azt szeretném megtudni , hogy mi lenne a teendő, kihez forduljunk...
        Kedves Doktornő, 22 hetes terhes vagyok, eddig endokrinológiai betegségek nélkül. a 20. héten vett laboreredményeken TSH 0.55(ref 0.55-4.78) T4 13.72 (ref 11.5-22.7). Védőnőm rögtön endokrinológushoz küldeni, nőgyógyászom nem mondott rá...