• Normális vagy kóros?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Néhány évvel ezelőtt bőrgyógyász javaslatára gastrica-t ill. pepsin-t "szedtem" kb. 3 éven keresztül, mivel a szám környékén apró hólyagszerű képződmények voltak. A bőrgyógyász szerint emésztési probléma miatt képződtek ezek az elváltozások, kevés a gyomorsavam és az emésztést elősegítő enzimeim sem megfelelő mennyiségűek(?). A háziorvosom viszont azt mondta, hogy hosszú ideig nem javallott a fenti gyógyszereket fogysztani, mert többet árthatnak, mint használnak. Abbahagytam szedésüket. Úgy kb. 4 éve ismét kezdődtek a hólyagocskák előjönni, amikor is egy másik bőrgyógyászt kerestem fel. Ő allergiára gyanakodott, majd egy allergiavizsgálaton - vérből mutatták ki - kiderült, hogy tej pontosabban a tejben lévő kazeinallergia áll a háttérben. Innentől kezdve kevesebb nyerstejet fogyasztok, főzelékekben, süteményekben stb. viszont továbbra is eszem. A problémám ill. a kérdésem az lenne, hogy amióta a gastricát és a pepsint használtam, attól forgva a székletem megváltozott: leginkább krumplipüréhez tudnám hasonlítani az állagát. A gastrica és pepsin előtt normális állagú volt és ugyanúgy, mint jelenleg is minden nap. Normálisnak tekinthető vagy kóros? Köszönöm előre is szíves válaszát!

        Dr. Plósz János válasza a széklet probléma témában

        A pürés széklet-állag normális, nem jelent betegséget. A széklet állaga-színe-mennyisége jelentősen függ a bevitt tápláléktól.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010. június 24., 10:38; Megválaszolva: 2010. június 25., 10:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: