• Mitől van két hete tartósan lágy székletem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt, Doktor Úr! kb két hete lágy a széklétem, nem mondanám hígnak, ill. vizesnek, csak lágyabb a kelleténél és naponta 2-3x járok wc-re. Hasfájásom nincs, viszont néha úgy érzem, mintha folyamatosan dolgozna a gyomrom.Étvágyam nem csökkent, annyit eszem, mint korábban. Táplálkozásom átlagosnak mondanám, esetleg annyi, hogy kevés zöldséget és gyümölcsöt eszem. Heti 3x1 órát sportolok, ill. vitaminokat szedek (1000 mg C-vitamin + Bio Tech USA One Day multivitamin) Korábban nem volt soha ilyesféle problémám. Esetleg akkor jelentkezett hasonló tünet, ha hétvégente alkoholt fogyasztottam (csak világos sört) több korsóval. Olyankor másnap hígabb volt a széklet, de ezt a sok szénhidrát számlájára írtam, különösebben nem is foglalkoztam vele. Néha gyomorsav túltengésem van. Összefüggésben lehet a kettő egymással? Olyankor egy Rennié-t be szoktam venni és elmúlik. A Doktor Út szerint mitől lehetséges ez? Esetleg valami ételmérgezés? Köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a lágy széklet témában

        Valószínűleg egy enyhe lefolyású gyomor-bélhurutja zajlott, mely megváltoztatta a bélflórát, emiatt változott a széklet állaga (vagy esetleg az étrend lett részben eltérő). Javaslom, egyen gyakran, rendszeresen, egyszerre keveset, használjon pár hétig probiotikumot.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. április 21., 16:59; Megválaszolva: 2017. április 22., 08:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: