• Kezeletlen lábujjtörés 1.5 hónap után is fáj

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Ildikó! Édesapám 1-1.5 hónapja megcsúszott, és eltörte a lábujját, akkor látta mentőorvos, aki azt mondta, hogy ha megdagad, vagy bekékül, akkor mindeképp menjen el megnézetni, mert komolyabb bajok is lehetnek belőle, de mivel ez nem következett be, nem ment el megézetni, megröngeneztetni. Azóta eltelt ugye 1-1.5 hónap, és még mindig fáj a lábujja. Én úgy tudom, ha pár hét után nem múlik el a fájdalom mindenképp el kell menni vele megnézetni, de ő valamiért nem akar ezzel foglalkozni. A kérdésem az lenne, hogy milyen következményei lehetnek esetleg ennek a helyzetnek, el fog-e múlni magától a fájdalom, vagy ezt mindenképp látnia kellene orvosnak? Próbálom győzködni, de sajnos nem hajlandó megnézetni, ezért is gondoltam, hogy írok önnek, hátha ön tud olyat mondani, ami segítene neki a döntéshozásban. Előre is nagyon köszönöm a válaszát!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a lábujj sérülés témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Azt is fontos lenne tudni, hogy melyik lábujjat érte a sérülés. Ha a nagylábujj sérült és esetleg ott van egy kezeletlen törés, az a későbbiekben éveken át panaszos lehet a nem megfelelő gyógyulás, vagy éppen a nem gyógyulás miatt. Ha a II-V. lábujj érintett, és valóban törés van, az a törés jellegétől is függ, hogy meddig és milyen mértékben lesz panaszos. Ha jól álló törés van rajta, az 2-3 hónap alatt meg tud gyógyulni akár panaszmentesen is. elmozdulással járó törés esetén viszont itt is kialakulhat tartós fájdalom. Én azt javaslom, mindenképpen mutassák meg egy baleseti szakrendelésen, vagy ortopédián.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2017. március 31., 11:14; Megválaszolva: 2017. április 02., 22:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: