• Bélféreg okozhat térkép vagy csipkére emlékeztető bőrkiütést tenyéren és talpon?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szakértő! Szeretnék tanácsot kérni öntől.A kislányom hetek óta,sőt már vagy 2 hónapja orvosról orvosra jár.Kiütések jöttek ki a talpán és tenyerén.Egyesek szerint csipkére hasonlító(szerintem is csipke formájú),mások szerint térképre hasonlító kiütések vannak a talpán,talpszélein.A tenyerén inkább pöttyök és kisebb csipkék vannak.Először a bőrgyógyász azt mondta,mandulagyulladás,kezelték rá zinnattal és aerius oldattal.Nem múltak teljesen el a kiütések,pár nappal a gyógyszer szedése után újra előjöttek.Voltunk fül,orr gégészeten,ott azt mondták,nincs mandulagyulladása.Elküldött vérvételre,ahol a neutrocyta 33,2%,lymphocyta 54%,eosynophil 5,6%,haemotoktrit 38,7%,vas 7,5,kreatinin 39.Vizelet teljesen negatív.Ebből azt állapította meg a fülész,hogy a gyerek vashiányos és bélférges és valószínűleg a bélféreg miatt alakult ki a vashiány.Keressem fel a háziorvost.A háziorvosunk,aki viszont nem gyerekorvos azt mondta,hogy egyáltalán nem bélférges,hanem inkább allergiás a gyerek.De mi voltunk allergia vizsgálaton 1 évvel ezelőtt.Minimális porallergiája van,de elenyésző.Nagy vesződséggel csak felírta a vermox tablettát.De vastablettát nem.Egyébként gyermekemnek gyakran fáj a hasa,főleg éjszaka.Kérdezem én,önnek mi a véleménye?véleménye?Bélféreg okozhat ilyen kiütést?És ha valóban ez a probléma,mikor várhatunk javulást?2 napig fél-fél szem vermox,majd 10 nap múlva ismét 2 napig fél-fél szem.Elég lesz a féregtelenítéshez ez az adag? Egyébként 2 napja figyelem a székletét,de semmi szemmel látható parazitát nem láttunk eddig. Amit jelenleg szed az aerius oldat 5ml,calcim sandoz3c vitamin 1000mg-ból negyed szem,echinachin szirup és hársfatea napi 2 dl. Várom minél hamarabbi válaszát! Köszönöm előreis!

        Dr. Rákóczi Éva válasza a bélférgesség témában

        Tisztelt Szülők! A bőrtüneteknek számos oka lehet, sajnos így látatlanban erről véleményt nem mondhatok. GYakran előfordul kisgyermekkorban vírusfertőzéssel egyidőben is, a vérkép eredménye is inkább ezt támasztja alá. A vas alacsony volta fertőzésben gyakori, és emellett valóban lehet férgesség a háttérben a hasi fájdalom alapján. A vermox kezelés megfelelő, ha 3 napon át szedi, majd ismétlése javasolt 2 hét múlva. Egyet értek a féregkezeléssel, de nem teljesen bizonyos, hogy ez volt a bőrtünetek hátterében. Az idő múlásával, a kórkép változásával, valamint a kezelés hatásossága alapján közelebb kerülhetünk a diagnózishoz.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. augusztus 10., 18:04; Megválaszolva: 2010. augusztus 12., 09:11

        Tudjon meg többet: bélférgesség
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! A következő esettel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményét: 2008.06 hó időpontban kullancs csípés gyanúval mentem orvoshoz. 2008.05.31(mentőszolg. közp.ügyelet) Statusz:jobb lábszáron gyerektenyérnyi viszkető,...
        Tisztelt doktor Úr! Kisfiamat szeptember közepén megcsípte egy kullancs. Az eltávolítását orvos végezte. Sajnos megfertőződött a borrelia baktériummal, ami a mai nappal beigazolódott. Két héttel a csípés után egy napig magas láza volt....
        Tisztelt Doktor No/Ur! Felmerult a gyanu a tunetek alapjan,hogy galandfereg fertozesem lehet.Illetve egy biorezonancias teszten mondtak ezt.Hullik a hajam,neha gorcsol a gyomrom,szapora szivveresem van,nehezen lelgzem,neha van hasmenesem,de nincs...
        Tisztelt Doktorno, Doktor ur, Azert irok onoknek, mert jelenleg kulfoldon tartozkodom es csak 2 het mulva tudok hazautazni, igy nem tudok azonnal orvoshoz fordulni. Problemam a kovetkezo: Kb 10 napja hasmenesem van, szinte semmi nem maradt meg bennem nehany...
        Tisztelt doktor, Tegnapi napon délután mehetett belém egy kullancs, amit csak másnap vettem észre, és szedték ki a klinikán, még 24 órán belül. Van -e e esélyem arra, hogy esetleg megfertőzhetett? Csongrád megyében élek, ez elméletileg a...