• Bélféreg okozhat térkép vagy csipkére emlékeztető bőrkiütést tenyéren és talpon?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szakértő! Szeretnék tanácsot kérni öntől.A kislányom hetek óta,sőt már vagy 2 hónapja orvosról orvosra jár.Kiütések jöttek ki a talpán és tenyerén.Egyesek szerint csipkére hasonlító(szerintem is csipke formájú),mások szerint térképre hasonlító kiütések vannak a talpán,talpszélein.A tenyerén inkább pöttyök és kisebb csipkék vannak.Először a bőrgyógyász azt mondta,mandulagyulladás,kezelték rá zinnattal és aerius oldattal.Nem múltak teljesen el a kiütések,pár nappal a gyógyszer szedése után újra előjöttek.Voltunk fül,orr gégészeten,ott azt mondták,nincs mandulagyulladása.Elküldött vérvételre,ahol a neutrocyta 33,2%,lymphocyta 54%,eosynophil 5,6%,haemotoktrit 38,7%,vas 7,5,kreatinin 39.Vizelet teljesen negatív.Ebből azt állapította meg a fülész,hogy a gyerek vashiányos és bélférges és valószínűleg a bélféreg miatt alakult ki a vashiány.Keressem fel a háziorvost.A háziorvosunk,aki viszont nem gyerekorvos azt mondta,hogy egyáltalán nem bélférges,hanem inkább allergiás a gyerek.De mi voltunk allergia vizsgálaton 1 évvel ezelőtt.Minimális porallergiája van,de elenyésző.Nagy vesződséggel csak felírta a vermox tablettát.De vastablettát nem.Egyébként gyermekemnek gyakran fáj a hasa,főleg éjszaka.Kérdezem én,önnek mi a véleménye?véleménye?Bélféreg okozhat ilyen kiütést?És ha valóban ez a probléma,mikor várhatunk javulást?2 napig fél-fél szem vermox,majd 10 nap múlva ismét 2 napig fél-fél szem.Elég lesz a féregtelenítéshez ez az adag? Egyébként 2 napja figyelem a székletét,de semmi szemmel látható parazitát nem láttunk eddig. Amit jelenleg szed az aerius oldat 5ml,calcim sandoz3c vitamin 1000mg-ból negyed szem,echinachin szirup és hársfatea napi 2 dl. Várom minél hamarabbi válaszát! Köszönöm előreis!

        Dr. Rákóczi Éva válasza a bélférgesség témában

        Tisztelt Szülők! A bőrtüneteknek számos oka lehet, sajnos így látatlanban erről véleményt nem mondhatok. GYakran előfordul kisgyermekkorban vírusfertőzéssel egyidőben is, a vérkép eredménye is inkább ezt támasztja alá. A vas alacsony volta fertőzésben gyakori, és emellett valóban lehet férgesség a háttérben a hasi fájdalom alapján. A vermox kezelés megfelelő, ha 3 napon át szedi, majd ismétlése javasolt 2 hét múlva. Egyet értek a féregkezeléssel, de nem teljesen bizonyos, hogy ez volt a bőrtünetek hátterében. Az idő múlásával, a kórkép változásával, valamint a kezelés hatásossága alapján közelebb kerülhetünk a diagnózishoz.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. augusztus 10., 18:04; Megválaszolva: 2010. augusztus 12., 09:11

        Tudjon meg többet: bélférgesség

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor No/Ur! Felmerult a gyanu a tunetek alapjan,hogy galandfereg fertozesem lehet.Illetve egy biorezonancias teszten mondtak ezt.Hullik a hajam,neha gorcsol a gyomrom,szapora szivveresem van,nehezen lelgzem,neha van hasmenesem,de nincs...
        Tisztelt Doktorno, Doktor ur, Azert irok onoknek, mert jelenleg kulfoldon tartozkodom es csak 2 het mulva tudok hazautazni, igy nem tudok azonnal orvoshoz fordulni. Problemam a kovetkezo: Kb 10 napja hasmenesem van, szinte semmi nem maradt meg bennem nehany...
        Tisztelt doktor, Tegnapi napon délután mehetett belém egy kullancs, amit csak másnap vettem észre, és szedték ki a klinikán, még 24 órán belül. Van -e e esélyem arra, hogy esetleg megfertőzhetett? Csongrád megyében élek, ez elméletileg a...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! 2 hete vásároltunk egy kiskutyát, lakásban tartjuk, mivel most tanulja a szobatisztaságot ezért természetes, hogy vannak balesetek. A pisit és a kakit is mindig fertőtlenítővel takarítom. Eddig nem találtam semmi...
        Kisunokámnál Ascaris lumbricoides férgeket találtak. Egyebként semmiféle panasz nem volt csak az én "megérzésem" Mivel még csak 15 hónapos és 11 kg. a testsúlya, Pyrantel-t írtak fel naponta 1x 2,5 ml három egymást követő napon. De maga az...
        Tisztelt Doktor úr/nő! Ma délután olyan 3/4 három körül az udvaron voltunk a kislányommal, és délután öt óra körül felfedeztem a füle mögött egy igen apró, kosznak tűnő valamit. Megpróbáltam leszedni, de nem jött, és mivel épp egy...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Ma reggel a képen is mellékelt "furcsaságot" találtam a székletemben :S Valamilyen parazitára gyanakszom, máskor nem volt ilyen. Kb borsó és bab nagyságú "fészekszerű" csomókba vannak "furakodva". Egészségemben egyéb...
        Bölcsődében dolgozom és a csoportomba, nemrég bekerült hozzám egy kisgyermek. A beszoktatás előtt rühességet diagnosztizáltak nála, de mire a bölcsődébe jött, addigra a szakorvosa kikezelte. Rövid időn belül,észrevettem a gyermeken a...
        A reggeli székletemben egy körülbelül 6-8 cm-es, spagetti tésztára emlékeztető "férget" találtam.Próbáltam hasonlóról fotót keresni az Interneten és ezt találtam. Semmilyen tünetem nincs. Se viszketés, se fájdalom. mit kell tennem?
        Tisztelt Orvos! A kérdésem az lenne, hogy rühhősséget állapítottak meg nálam hétfőn, és én este kezeltem magamat. A párom csak kedden este kezelte magát. A bőrgyógyász linimentumot írt fel, mellyel fürdés után 3-szor lekentem magam,...
        Tisztelt Doktornő,Doktorúr! Most tudtam meg,hogy a felnőtt személy,aki egy héttel ezelőtt nálunk egy hétvégén két napig vendég volt, tegnap cérnagilisztát talált a székletében.Neki és családtagjának mebendazolt adtak.Én ,a volt...
        Már egy ideje foglalkoztat ez a téma mivel körülbelül egy hónapja kezelve lettem cérnagiliszta ellen és a tüneteim el is múltak.... Viszont a székletembe sárgás fehéres darabokat találok amik hasonlítanak a szőlö héjára és egy kis...
        Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Kiskutya került népes családunkba, amit természetesen rendszeresen hordunk orvoshoz. Minden oltást, chipet, féregirtót megkapott. Egy hónapja gyanús volt az állat, mert nem gyarapodott. Hívtam az orvost, hogy adjak-e neki...
        Tisztelt Doktor Úr! 2012 november 30-án egyedül voltam a lakásban majd egy ájulásos rosszullét után bevertem a bal kezemet, annak is a csukó és a feletti részét, amely töréssel is járt, ujjakon és a kézen is. Másfél hónapos gipsz után...
        Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémám lenne, hogy körülbelül 1 hete észrevettük, hogy a kutyánk szőre hullik. Kihívtuk az állatorvost, aki megállapította, hogy a kutya rühös. Szeretném megkérdezni, hogy a rühösség állatról emberre...
        Jó napot! Kedvesem egy jó ideje(kb 2-3 hónapja) szenved a rüh atkától. Több fajta kezelést is kipróbált(unk), de még mindig nem múlt el. Érdeklődnek, hogy van valami hely ahova be tudna esetlegesen feküdni, ahol biztosan ki tudna gyógyulni...
        Kisfiamat (2éves és 8 hónapos) tavaly november óta bélférgesség tüneteivel kezeljük. Azért fordultam orvoshoz mert piszkálta az orrát (sebes volt) és a végbélnyílását. Székletében néha fehér szöszre hasonlító valamik vannak. A...
        A problémám az hogy valószínüleg lapostetüm van. Enyhe formában mert már csak 1 jelenik meg a jobb combom szörzetében. Eddig pedexel kezeltem magam de ezek szerint nem elég erős ha 1 mindig van. Apró 1mm es kis lapos rovarok. Korábban a...
        Tisztelt Doktor Úr! Aggódva kérem segítségét! Több mint 1 hete jelentek meg nálam a bélférgesség tünetei (36 éves nő vagyok). Túl vagyok egy 3*2-es dózisban alkalmazott Vermox kúrán, aminek múlt hét csütörtökön lett vége. A kúra...
        Tisztelt doktro úr /nő! 2012 szeptemberében kezdődtek a panaszaim, erős hasgörcs, hasmenés. Ez az időszak elég sokáig elhúzódott. Januárra lettem nagyjából tünetmentes. De a gyomrom sokszor fájt. evés után néhány órával elkezdem...