• Vérvétel eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Előzmény:a lapockámnál fáj ,a fejem és néha beleszúr a hasamnál.,vérvételre küldtek.(külföldön vagyok).Ezek térnek el:WBC:12,8(4,4-11,3),neutrophils:9,96(1,4-6,6),Cholesterol:5,9(3,5-5),Triglyceride:1,83(0,3-1,7).Mit jelent a különbség?Az orvos szerint nagyon kicsi az eltérés,nincs komoly bajom,nyaki illetve gerinc ct-re küld a lapocka fájdalom miatt,Szerinte a lapockámnál be van gyulladva az izom,fájdalomcsilapitot irt ki a Keral-t.

        Dr. Hamar Péter válasza a laborérték témában

        Kedves Hölgyem, Az életkora miatt a lapocka körüli fájdalom legvalószínűbb oka valóban izom-fájdalom. Ha módja van pihentetni, ennek a fájdalomnak enyhülnie kell. A labor adatok közül az - emelkedett fehérvérsejt (WBC) szám és az - emelkedett neutrofil granulocita (egy fajta fehérvérsejt) szám enyhe gyulladásra utalnak. A koleszterin és a triglicerid szintek szintén enyhe fokú emelkedése nem kórjelző, de csökkentése javasolt. A vér zsírszintjei (koleszterin, triglicerid) csökkenthetőek - több mozgással - a finomított szénhidrátok (kristálycukor, finom-liszt alapú élelmiszerek: fehér kenyér, sütemények, tésztafélék, stb) fogyasztásának csökkentésével - amennyiben van ilyen, alkohol fogyasztás csökkentésével

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Hamar Péter
        Klinikai laboratóriumi szakorvos

        Dr. Hamar Péter

        Kérdés: 2011. szeptember 29., 08:13; Megválaszolva: 2011. október 03., 11:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm! Kérdésem a következő lenne: korábban tüdő szarkoidózis miatt körülbelül egy éven át (2017. júniusig) szedtem medrol és metotrexat kombinációt. Emellett 2016 májusa óta véralvadásgátlót (jelenleg Xarelto 20mg/nap) egy akkor...
        Tisztelt Doktor úr! A problémám a következő: hasi puffadás, teltségérzet, időnként vizes hasmenés. EZ évekkel ezelőtt kezdődött, sokáig nem jöttem rá, hogy a hasmenések összefügghetnek. A puffadás, teltségérzet is később jött...
        Tiszteletem Doktor Úr! 32 éves 80Kg Férfi vagyok. Elmesélném a történetemet. Remélem meg tud erősíteni engem. Kb. 3 éve kezdődtek a problémáim. Először kisebb savasodások jelentkeztek idébb odább de ezt szódaporral le lehetett küzdeni....
        Tisztelt doktor úr/nő! A kérdésem az lenne hogy mitől lehet, hogy napok óta északánként meleg a talpam szinte ég.? Elképzelhető pajzsmirigy probléma vagy inkább más? Válaszát előre is köszönöm
        Egy honapja orvos szerint kotohartya gyulladas lepett fel a bal szememben ami azota se gyogyult meg teljesen, mar a 4. fajta szemcseppet hasznalom. Nappali orakban javul, alvas utan, hosszabb tv nezes utan romlik. Kicsit faj ilyenkor a szem, szukebben tudum...
        Tisztelt Doktor Úr! A követező kérdéssel fordulok Önhöz: A problémám kb 5 évvel ezelőtt kezdődött. Először csak egy hirtelen hasi görcsöt éreztem, majd futnom kellett a wc-re, és jött egy kirobbanó vizes hasmenés, amiben szinte csak...
        Tisztelt Doktor úr! A problémám a hasnyálmirigyhez kapcsolódik. Anyai nagyapám 56 évesen, édesanyám pedig 65 éves (15 éve)korában halt meg hasnyálmirigyrákban. Tisztában vagyok, hogy a hajlamot nagy valószínűséggel örököltem, ezért mit...
        Tegnap este hat óra körül Magnosolv granulátumot vettem be, azóta fáj a vesém. Esetleg befolyásolhatja_e a gyógyszert, hogy délben citromlé, fahéj, és gyömbér keveréket ittam!(nem sokat, egy teáskanállal, egy pohár vízben) A gyógyszert...
        Tisztelt Doktor Úr! Refluxos- gyomorfekélyes milyen nyugtatót szedhetne ami kíméletes a gyomorhoz mégis hat? Csak néha lenne rá szükségem, nem rendszeresen, de gyógyszer nevet szeretnék, mert a gyógyteák semmit nem érnek nekem. Még azt is...
        Tisztelt Doktor Úr! Júliusban egy vizsgálat során találtak az uterus hátsó halából kifelé növekvő közel 40mm mióma gócot. Orvosom szerint az elhelyezkedése és a mérete miatt nem indokolt műtéti eltávolítás,mivel tünetem nincs és a...