• Vérvétel eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Előzmény:a lapockámnál fáj ,a fejem és néha beleszúr a hasamnál.,vérvételre küldtek.(külföldön vagyok).Ezek térnek el:WBC:12,8(4,4-11,3),neutrophils:9,96(1,4-6,6),Cholesterol:5,9(3,5-5),Triglyceride:1,83(0,3-1,7).Mit jelent a különbség?Az orvos szerint nagyon kicsi az eltérés,nincs komoly bajom,nyaki illetve gerinc ct-re küld a lapocka fájdalom miatt,Szerinte a lapockámnál be van gyulladva az izom,fájdalomcsilapitot irt ki a Keral-t.

        Dr. Hamar Péter válasza a laborérték témában

        Kedves Hölgyem, Az életkora miatt a lapocka körüli fájdalom legvalószínűbb oka valóban izom-fájdalom. Ha módja van pihentetni, ennek a fájdalomnak enyhülnie kell. A labor adatok közül az - emelkedett fehérvérsejt (WBC) szám és az - emelkedett neutrofil granulocita (egy fajta fehérvérsejt) szám enyhe gyulladásra utalnak. A koleszterin és a triglicerid szintek szintén enyhe fokú emelkedése nem kórjelző, de csökkentése javasolt. A vér zsírszintjei (koleszterin, triglicerid) csökkenthetőek - több mozgással - a finomított szénhidrátok (kristálycukor, finom-liszt alapú élelmiszerek: fehér kenyér, sütemények, tésztafélék, stb) fogyasztásának csökkentésével - amennyiben van ilyen, alkohol fogyasztás csökkentésével

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Hamar Péter
        Dr. Hamar Péter, klinikai laboratóriumi szakorvos
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. szeptember 29., 08:13; Megválaszolva: 2011. október 03., 11:58

        Tudjon meg többet: laborérték
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő/úr! Hasi görcsök miatt mentem ultrahangra, de nem találtak semmit. Az orvosom felírt egy Esomeprazol Actavis nevű gyógyszert a túlzott gyomorsavra. Időközben vérvételen is voltam, és minden értékem jó, kivéve az eo...
        Tisztelt Doktor ÚR/NŐ. Az alábbi problémával fordulok önhöz.3-4 hete az alhasi jobb oldali területen szúró,húzó,görcsös,néha a bal alhasba,néha derékba,gyakran a ágyék jobb oldalába kisugárzó fájdalmam van.Úgy veszem észre,hogy ez a...
        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Abban szeretném segitségüket kérni, hogy mitől lehet az, hogy amikor pl. gugolok, vagy lehajolok, esetleg földön ülök,és felállok - ha hirtelen csinálom, ha nem - mindig elsötétül pár másodpercre minden....
        Tisztelt Orvos! Szeretném segítségét kérni az alábbiakban. Nagyjából 16 éves koromból emlékszem vissza az első zsibbadó, szúró, égető fájdalomra a lábamban (combomban). Ez a kellemetlen érzés azóta is előfordul, de csak deréktól...
        Tisztelt Szakorvos! Rendszeresen, szinte naponta görkorizok hosszú távokat, 30-40 km-t nagyon intenzív tempóban. Gyakorlatilag egy komoly kardio edzés ez nekem, végig olyan tempóban megyek, ahogy csak bírom. Az edzés végére enyhén szokott fájni...
        Tisztelt Hölgyem/Uram! Pénteken voltam vérvizsgálaton és az eredményem aggasztónak néz ki. Szívesen meghallgatnám a véleményét. 9 helyen volt eltérő az érték: creatinin 128 eGFR 55.87 GFR-EPI 62 Húgysav 103 GPT 40 Vörösvérsejt...
        Tisztelt Doktor úr/nő! 3 napja a bal lágyékomnál (nem teljesen a combhajlatban,talán kicsit közelebb a nemi szervhez) egy csomót vettem észre.Viszonylag nagy volt(érzésre 1,5-2 cm),reggel még nem volt ott.Edzés után vettem észre (40 perc...
        Reggel mikor fel ébredtem még nem nyitottam ki a szememet de éreztem már akkor hogy szédülök és mint hogyha forogna a szoba majd a szemem is ki nyitottam és tényleg forgott.Meg is ijedtem majd fel ültem és jobb lett valamivel nem éreztem a...
        Tisztelt Dr.Úr/Nő! Laborvizsgálaton voltam petefészek ciszta miatt. Csak egy pozitív lett a keton. Próbáltam olvasgatni róla a neten de inkább nem találgatok. Tehát nem baj ha ez a keton pozitív lett? Lehet esetleg, hogy azért mert éhgyomorra...
        Üdvözlöm! 2 héttel ezelőtt arra ébredtem,hogy nagyon fáj a fejem és szédülök,de ez a szédülés inkább annak az érzetét keltette,mintha nem aludtam volna csak néhány órát és érzem hogy fáradt vagyok,pedig 7-8 órát aludtam.Gyógyszert...
        Üdvözlöm.Pár napja vettem észre,hogy ha teljesen kifujom a levegőt,akkor egy pici szúrást érzek a szivemnél.Ugyan ez előfordul hirtelen mozgásoknál is.Körübelül 2 hete elkezdtem rendszeresen edzeni,konditerembe járok. Válaszát köszönöm !
        Tisztelt, Az elmúlt egy évben, akármikor elmentem szórakozni, amikor hazamentem rám tört először a hidegrázás, majd hányingerem lett és teljesen kiszáradt a szám, valamint elfogott a nyugtalanság. Nagyon ritkán fogyasztok alkoholt, és a...
        Üdvözlöm! A szájüregemben valamelyik hátsó őrlőfogaim mellett kétoldalt fehéres duzzanatok vannak. Úgy vettem észre higy stresszmentes időszakban - nyári 3 hónap - nincsen semmi bajom, de amint stresszessé válnak a napjaim, ilyen...
        Már 5 éve évi 9-10-szer beteg vagyok. A betegség alatt értem, hogy fáj a fülem, nagyon magas lázam, felső légúti megbetegedésem,valamint ízületi fájdalmaim vannak. A háziorvosom, mindig antibiotikumot ír fel rá, de számtalan orvosnál is...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Barátnőm 17 éves és colitiszes. Júniusban volt tükrözése, ami során megálapították, hogy a bélrendszerének 10%-a ép és polipot is találtak, amely jó indulatú volt. Medrollal kezelték augusztus végéig.. Azóta...
        Válófélben vagyunk a feleségemmel. A lehető legszebb válást szeretnénk, mind a magunk mind a 8 éves kislányunk érdekében. Szeretném tudni, hogy jó-e a gyermekünknek a hármasban eltöltött szenteste és más esetleges közös...
        Laborvizsgálaton voltam, és a vérvétel eredménye az alábbi volt: Se koleszterin: 5,7 mmol/l se triglicerin: 1,87 mmol/l se GOT(asat): 22,5 u/l sGPT (alat) 15,2 u/l se GGT 100 u/l se alkalikus foszfát 186 u/l se össz bilirubin 17,4 umol/l se...
        Tisztelt Doktor Úr. Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mi okozhatja azt ami az elmúlt évek labor eredményeiben látható, ezek a laborok nem betegség, hanem alkalmasságihoz készültek.A vas több szokott lenni. Lehet-e a magas vas miatt...
        Múlt héten (kb. 4-5 napja) nekifutottam egy falnak, elég erősen. A fejemen nőtt egy jókora púp, de nem ájultam el, nem hánytam, úgy általában semmi súlyosabb bajom nem volt, maximum fájt a fejem de ezt a kimerültségnek tulajdonítottam....
        Nemsokára 18 éves leszek, és az egyik mellem évek óta nem fejlődött semmit. 6-7 osztályos koromba kezdtek fejlődni(most 12 leszek), s azóta a jobb mellem egyáltalán nem fejlődött. Eddig annyira nem zavar, mert nem volt látható a különbség,...