• Vérvétel eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Előzmény:a lapockámnál fáj ,a fejem és néha beleszúr a hasamnál.,vérvételre küldtek.(külföldön vagyok).Ezek térnek el:WBC:12,8(4,4-11,3),neutrophils:9,96(1,4-6,6),Cholesterol:5,9(3,5-5),Triglyceride:1,83(0,3-1,7).Mit jelent a különbség?Az orvos szerint nagyon kicsi az eltérés,nincs komoly bajom,nyaki illetve gerinc ct-re küld a lapocka fájdalom miatt,Szerinte a lapockámnál be van gyulladva az izom,fájdalomcsilapitot irt ki a Keral-t.

        Dr. Hamar Péter válasza a laborérték témában

        Kedves Hölgyem, Az életkora miatt a lapocka körüli fájdalom legvalószínűbb oka valóban izom-fájdalom. Ha módja van pihentetni, ennek a fájdalomnak enyhülnie kell. A labor adatok közül az - emelkedett fehérvérsejt (WBC) szám és az - emelkedett neutrofil granulocita (egy fajta fehérvérsejt) szám enyhe gyulladásra utalnak. A koleszterin és a triglicerid szintek szintén enyhe fokú emelkedése nem kórjelző, de csökkentése javasolt. A vér zsírszintjei (koleszterin, triglicerid) csökkenthetőek - több mozgással - a finomított szénhidrátok (kristálycukor, finom-liszt alapú élelmiszerek: fehér kenyér, sütemények, tésztafélék, stb) fogyasztásának csökkentésével - amennyiben van ilyen, alkohol fogyasztás csökkentésével

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Hamar Péter
        Klinikai laboratóriumi szakorvos

        Dr. Hamar Péter

        Kérdés: 2011. szeptember 29., 08:13; Megválaszolva: 2011. október 03., 11:58

        Kövess minket a facebookon!
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr. Úr! 2016.júniusában diagnosztizáltak gyomortükrözéssel reflux özofágitiszt, rekeszsérv kizáródás, üszkösödés nélkül. Esomeprazol 20 mg 2x1, késő este Quamatel 40 mg. Később Pantoprazol 40 mg 2x1, Domperidon 3x1-el.Utána...
        Tisztelt Dr.Úr! LAKTÚLÓZ VIZZGÁLATOM EREDMÉNYE POZITÍV LETT. SAJNOS MÁR SEMMIT NEM TUDOK MEGENNI. A TEJTERMÉKEKTŐL AZ ÁLLATI FEHÉRJÉTŐL ÖDÉMÁSODIK AZ ARCOM. SOKAT FÁJ A FEJEM. BÉLBOHOLY SORVADÁST IS KIMUTATOTT A...
        Tisztelt Doktor ÚR! Szeretném tudni, hogy a szeméremcsont szélességének van-e köze a hüvely tágasságához,vagy ez téves elképzelés. Köszönöm válaszát.
        Tisztelt doktor úr! Körülbelül másfél hónapja a köldököm jobb oldalának környékén tompa alhasi fájdalomra lettem figyelmes, amit puffadás is kísért. A háziorvosomhoz fordultam, aki a kivizsgálás után diétát és probiotikum szedését...
        Tisztelt Doktor Úr! Nuvaring hüvelygyűrűt használok, de úgy alakult, hogy a következő gyűrűt a 7 napos gyűrűmentes időszak után csak másfél nappal később tudom felhelyezni. Így a 7 nap helyett 8,5 gyűrűmentes nap lenne. Érdeklődnék,...
        Tisztelt Doktor úr. Lent leírtak, már évek óta fent állnak. Évekkel ezelőtt kezdődőtt bal alhasi görcsöktőől szenvedek. Időközönként begögörcsöl, de Nospa bevétele után elmúúlik. Székletem lágy, de a papiron mindig zöld d szín...
        2 napja tartó, el nem múló fájdalmat érzek a mellkasom bal oldalán. Akkor kezdődött, mikor kistestvéremet felemeltem a fejem fölé jó magasra, lehet ez a hírtelen mozdulattól, vagy megemeltem magam? Szabadna ennek napokig tartania? Folyamatosan...
        Tisztelt Doktor úr! Édesanyámnak végbéltükrözésevolt 5 nappal ezelőtt. Egy gyulladt fekélyt találtak, vettek belőle mintát, a szövettan eredményére még várunk, de azóta nem sikerült elmennie wcre, pedig eszik iszik rendesen. Kérdésem az...
        Tisztelt Doktornő! Írtam már ezzel kapcsolatban önnek de azóta is folyton ezeket észlelem: Amikor lefekszem már attól rettegek,hogy ezt fogom tapasztalni. Elkezdek gondolkodni valamin, vagy számolok magamban, mindig más, és mintha utána...
        Kedves Doktornő! A helyzet a következő: szombat éjjel nagyon rossz álmom volt, ami után egésznap idegeskedtem (mindent túlagyalok általában), estére elszállt, találkoztam a barátaimmal, és ahogy velük voltam kedvetlennek éreztem magam...