• Vérvétel eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Előzmény:a lapockámnál fáj ,a fejem és néha beleszúr a hasamnál.,vérvételre küldtek.(külföldön vagyok).Ezek térnek el:WBC:12,8(4,4-11,3),neutrophils:9,96(1,4-6,6),Cholesterol:5,9(3,5-5),Triglyceride:1,83(0,3-1,7).Mit jelent a különbség?Az orvos szerint nagyon kicsi az eltérés,nincs komoly bajom,nyaki illetve gerinc ct-re küld a lapocka fájdalom miatt,Szerinte a lapockámnál be van gyulladva az izom,fájdalomcsilapitot irt ki a Keral-t.

        Dr. Hamar Péter válasza a laborérték témában

        Kedves Hölgyem, Az életkora miatt a lapocka körüli fájdalom legvalószínűbb oka valóban izom-fájdalom. Ha módja van pihentetni, ennek a fájdalomnak enyhülnie kell. A labor adatok közül az - emelkedett fehérvérsejt (WBC) szám és az - emelkedett neutrofil granulocita (egy fajta fehérvérsejt) szám enyhe gyulladásra utalnak. A koleszterin és a triglicerid szintek szintén enyhe fokú emelkedése nem kórjelző, de csökkentése javasolt. A vér zsírszintjei (koleszterin, triglicerid) csökkenthetőek - több mozgással - a finomított szénhidrátok (kristálycukor, finom-liszt alapú élelmiszerek: fehér kenyér, sütemények, tésztafélék, stb) fogyasztásának csökkentésével - amennyiben van ilyen, alkohol fogyasztás csökkentésével

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Hamar Péter
        Klinikai laboratóriumi szakorvos

        Dr. Hamar Péter
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. szeptember 29., 08:13; Megválaszolva: 2011. október 03., 11:58

        Tudjon meg többet: laborérték
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! 9 évs kisfiamnak többször is vékonybélgyulladása volt, visszatérő aftával küzdünk, állandó hasfájása van. Laboreredményében a transzglutamináz IgA: 71.6 AU/mL, Ferritin:10.6 ug/L, D3 vitamin 17 ng/mL. Valószínűleg...
        Kedves Doktornő! Jelenleg külföldön tartózkodom tanulmányi út miatt. 2 hete nagyon erősen görcsöl a fejem, szédülök néha, ami szokatlan, mert korábban soha nem voltam fejfájós. Elmentem hétfőn az itteni ambulenciára, ahol vettel vért...
        Kedves Dr.Úr. Egy ideje sárga nyálkás székletem van ,kb 2 hete. Kicsit lazább széklettel. Túl vagyok az influnzán 2x,az utána való gyógyszerekkel. Ez a sárga nyálka zavar a legjobban . Kérem segítsen tájékoztatást adni mi ez...
        Tisztelt Doktor/nő/úr ! Kérem szíveskedjenek nekem segíteni egy "Candida" szűrővizsgálatra szeretnék elmenni Budapesten. Olyan egészségbiztosítási intézményt keresek, ahol ingyenesen részt vehetek a vizsgálaton és amennyiben fennáll a...
        Tisztelt Doktor Úr! 1,5 éve járok folyamatosan orvoshoz, mivel az emésztésem nem jól működik. 1 hónapja megállapította az orvosom, hogy görcsben van az epevezetékem, ezért túl sok epe áramlik a gyomromban. A múlt héten viszont gyomor...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 2014 szeptemberében csomót észleltem a nyakam jobb oldalán. Felkerestem a háziorvosomat, aki teljes vérképet rendelt el. A laborom nem mutatott semmiféle aggodalomra okot adó eltérést, az orvosom azt mondta, hogy ha...
        Tisztelt Doktornő! Reggelente rendszeresen tapasztalom hogy nehezen ébredek valamint egy fél perces ájuláshoz hasonló jelenséget észlelek. Elfehéredik minden, és elvesztem az egyensúlyomat, és meg kell kapaszkodnom valamiben. Ezt elég gyakran...
        Tisztelt Dr. Pálvölgyi Rita! Az alábbi problémában szeretném a tanácsát kérni. Körülbelül 3 éve dolgozom főállásban a fizetésem jelentős részét félrerakom. Nem költök semmire csak a létfenntartáshoz szükséges dolgokra. A legelső...
        Tisztelt Doktor Úr! Állandó, egész testre kiterjedő viszketéssel, étvágytalansággal fordultam a bőrgyógyászhoz. Laza, nagy mennyiségű a székletem, váltakozik ez az erős kiürülés pár napos székrekedéssel. Az orvos pajzsmirigy...
        Tisztelt Dr Plósz János ! 5 hónapja folyamatosan tompán fáj a hasam alja jobb oldalon, ha szilárd ételt kell emésztenem éles görcsös hasogató fájdalmaim vannak. Néha véres székletem és hőemelkedésem is van. Székletvizsgálat kimutatta,...
        Tisztelt Doktur Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy nagyon sokat kèsik a menstruációm. Évekig szedtem (kb 6-7 évig, fél év, 1 éves szünettel) fogamzásgátlót, Yasminellet, pont 1 éve márciusban hagytam abba a fogamzásgátló...
        Tisztelt Doktor Úr! 29 hetes Crohn beteg kismama vagyok. A terhességem 9. és 17. hete között tévedésből napi 32 mg b6 vitamint szedtem, majd a 18.és 24. hét között 42 mg-ot naponta, azt olvastam, hogy a napi szükséglet csupán 2,2 mg, és...
        Tisztelet Doktor Úr Szombati nap folyamán elkezdetem szedni a Ciprobay 500 mg antibiotikumot, mellette Jangee fogamzásgátlót is szedek, amit a tegnapi nap folyamán fejeztem be. A mai napon azonban megjött. Kérdésem, hogy lehet-e összefüggés a...
        Előváladéktól lehet e a barátnőm terhes? (nem védekeztünk) Nem ment be teljesen és körülbelül 4-5 másodpercet ha volt bent utána mosakodott meleg vizzel. De 1 héttel később hányt de nem evett szinte semmit, majd másnap fájt a hasa mikor...
        Tisztelt Doktornő! Már többször írtam Önnek a szívemmel kapcsolatos témában, és most újabb tünetet tapasztaltam magamon. Januárban voltam kardiológusnál, szívultrahang, EKG, terheléses EKG, jelzett mitrális prolapsus, 90-es pulzus,...
        Tisztelt Doktor Úr!2007-ben műtöttek méhszájsebbel! előzménye P4-es volt a rákszűrésem,azóta P2-es! de a rendszertelen havivérzés újra jelentkezett kb fél éve! most is p2volt,1 hete! minden héten van vérzésem ,hol barnás hol tiszta!de...
        Vékony alkatú vagyok, 47kg, 165 cm. Gyönge a gyomrom, sokszor fáj, voltam már alapos kivizsgáláson, de nem találtak semmit. Nem tudok hízni, ezért elhatároztam pár napja, hogy edzeni fogok, hátha az segítene. Ma észrevettem, hogy nagyobb lett a...
        Tisztelt Doktor Úr! Pár hónapja próbálkozunk a férjemmel, gyermeken szeretnénk. IR-em van és magas prolactin. Mind a kettőre gyógyszert szedek (Merckformin és Bromocriptin). Hőmérőzök, a ciklusaim átlagosan 24-25 naposak,...
        Tisztelt Doktor úr!Van 1 olyan problémám,ami 23 éve gyötör,még eddig soha senkinek nem mondtam,mert nagyon félek.23 évvel ezelQtt a jobb mellemben észleltem 1 csomót ,azóta ott van.Ha ennyi éve ott van ,lehet ez rossz indulatú is?a bal mellemben...
        Kedves Doktornő! A lányom 3 hétig szedett antibiotikumot megfázásra,köhögésre. A köhögés nem is múlt el igazán. a széklete hagyományos állagú nem híg és nincs is székrekedése rendesen megy a wc-re ,de szokatlanul világos,és e mellé...