• Vérvétel eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Előzmény:a lapockámnál fáj ,a fejem és néha beleszúr a hasamnál.,vérvételre küldtek.(külföldön vagyok).Ezek térnek el:WBC:12,8(4,4-11,3),neutrophils:9,96(1,4-6,6),Cholesterol:5,9(3,5-5),Triglyceride:1,83(0,3-1,7).Mit jelent a különbség?Az orvos szerint nagyon kicsi az eltérés,nincs komoly bajom,nyaki illetve gerinc ct-re küld a lapocka fájdalom miatt,Szerinte a lapockámnál be van gyulladva az izom,fájdalomcsilapitot irt ki a Keral-t.

        Dr. Hamar Péter válasza a laborérték témában

        Kedves Hölgyem, Az életkora miatt a lapocka körüli fájdalom legvalószínűbb oka valóban izom-fájdalom. Ha módja van pihentetni, ennek a fájdalomnak enyhülnie kell. A labor adatok közül az - emelkedett fehérvérsejt (WBC) szám és az - emelkedett neutrofil granulocita (egy fajta fehérvérsejt) szám enyhe gyulladásra utalnak. A koleszterin és a triglicerid szintek szintén enyhe fokú emelkedése nem kórjelző, de csökkentése javasolt. A vér zsírszintjei (koleszterin, triglicerid) csökkenthetőek - több mozgással - a finomított szénhidrátok (kristálycukor, finom-liszt alapú élelmiszerek: fehér kenyér, sütemények, tésztafélék, stb) fogyasztásának csökkentésével - amennyiben van ilyen, alkohol fogyasztás csökkentésével

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Hamar Péter
        Klinikai laboratóriumi szakorvos

        Dr. Hamar Péter
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. szeptember 29., 08:13; Megválaszolva: 2011. október 03., 11:58

        Tudjon meg többet: laborérték
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Kb egy hónapja voltam influenzás majd utánna valószínűleg bélfertőzést is kaptam mert 2-3 hétig emésztési gondjaim voltak. Teltségérzet, időnként fájdalom a gyomoszály környékén, több bélgáz a szokásosnál és...
        Tisztelt Doktor Úr, Egy hetek óta elhúzódó problémával kapcsolatban kérném segítségét. Nem először jelentkeznek ezek a tünetek, hónapokkal ezelőtt már volt egy ilyen időszak, majd elmúlt, de pár hete újra, még erősebben...
        Két éve műtöttek epehólyagra (úgyhogy előtte nem volt epegörcsöm, komolyabb epehólyag gyulladásom). Sok apró (sárga színű kövem volt). A műtét óta megállapítottam, hogy nagyon kell vigyáznom nem csak a zsírral, hanem az olajjal is....
        Tisztel Doktor Úr! Olyan problémával keresném, hogy volt 10éve egy két oldali lágyéksérv műtétem, amely után alhasi fájdalmaim a mai napig is vannak. PP háló beültetéssel és titanium kapocs rögzítéssel történt! Melynek érezhető...
        Jó napot doktornő! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy múlt héten 3 napot beteg voltam ezért nem mentem dolgozni. De a saját házi orvosom épp szabadságon volt máshoz kellett mennem tőle egy ambuláns lapot kaptam amivel vissza kell mennem az...
        Jó napot kívánok! Nekem kicsit összetettebb a problémám, meg próbálom minden tényezőt leírni. Van egy 4 és fél hónapos kislányom. születésétől kap vasat és folsavat mer vérszegény. Sajnos már 2 hónapos kora óta nem szoptatom,...
        Kedves Doktornő! Immár harmadik alkalommal kérdezem köszönöm szépen, hogy mindig válaszol. Két dolog miatt zavarnám: sajnos nem tudom h látja-e az előző kérdéseimet? Anti cw ellenanyag kapcsán érdeklődnék. A kisfiam 5 éves 2 éves kora...
        Tisztelt Doktor Úr! 41 éves nő vagyok, három gyermek édesanyja. A kórelőzményben nőgyógyászati megbetegedések, legutóbb korai méhnyakrák. Tavaly szeptemberben a bal fül alatt az állkapocscsont mellett megnagyobbodott a nyirokcsomó. A...
        Kedves Doktornő 12éves kamaszlányomnak állandóan melege van.A nap bármely szakában.Vércukor rendben,pajzsmirigy rendben.vérnyomást ellenőrzik az iskolában a védőnő,minden alkalommal normális az érték.Napi testmozgás javasolt mert 4-5 kiló...
        Tisztelt Doktornő! Mammográfián és ultrahangon megállapítást nyert, hogy a bal emlőmben kb. 2 cm nagyságú tumor van. Szerdán vettek szövetmintát, amelynek eredménye a jövő hét végére várható. A vizsgálatot végző Doktornő elmondta,...
        Kedves dr Nő! Csömör Oszkár a nevem 53 Házas 5 gyermek apja;25 éve vagyok colitis ulcerózás beteg;most vóltam épp most jöttem haza Bp ről a Péterfiben feküdtem biológiaikezelés elbirálásra feküdtem be amit meg is kapok a virusvizsgálat...
        Tisztelt Dr.Úr! Fiamnak 2014.júliusában (akkor 13-éves volt)Colitis ulcerosát állapítottak meg, a vastagbél 4/5-öd részét érinti az akkor súlyos fekély és gyulladás. Azóta is 5-hetente járunk kontrollra. Az Immurant nem bírta, 1/2-évig...
        olyan problémám van hogy van egy szívbillentyű elmozdulásom évente járok vele a kordiológiára azonkívül ujabban kiderült hogy candidám van elszaporodott a szervezetembe a túl sok antibiotikum szedés miatt ugynais állandóan begyulladt a...
        Kb. 4 hónapja influenzát és mandulagyulladást állapítottak meg nálam.kaptam antibiotikumos kezelést,2 hét alatt elmúltak a tünetek. Azóta éjjelente rendszeresen izzadok, és a hónaljamban már negyedik alkalommal gyulladnak be a...
        Tisztelt Doktor Úr! Ma kaptam kézhez széklettesztem eredményét, melyen a Calprotectin értéke 941,0 volt. Ez a jelölt referenciatartományt jóval meghaladja. Édesanyámat műtötték vastagbéldaganattal, ezért végeztettem el én is a tesztet....
        Üdv! Szeretnék segítséget kérni,minek a tünetei jelentkezhetnek rajtam. Egy ideje ,kb. egy hónapja,szédülök,más a közérzetem,pillanatokra meg imbolygok ,sűrűn,olyasmi érzés,mintha megnőne a nyomás a fejemben,továbbá nincs kedvem...
        Üdvözlöm Doktor úr! Azt szeretném kérdezni hogy ez a lelet mit takar van esetleg nagy bajom? Bordaívet meghaladó,norm szerkezetű hepar. Gyomor kontúr ép. Hasi aorta lefutása szabályos,nagyerek mentén kórósan megnagyobbodott lgl nem...
        Tisztelt Doktornő 13 hetes terhes vagyok 2. gyermekemmel. Az első terhességemnél minden leletem jó volt. Most a vércsoport meghatározásnál az ellenanyag szűrés pozitiv lett. A következő leletet kaptam: AB Rh+ Ellenanyagszűrés: pozitiv Direkt...
        Tisztelt Doktor Úr.Nő! Egész nap fáradtnak érzem magam és akármennyit alszom ugyanúgy tompának érzem magam. A látásom kb 4-5 hónapja nem volt éles,homályos volt, most nem kávézok már 1 hónapja és kezd élesedni a látásom.. Nem tudom...
        Tisztelt Doktor Úr! Kolárovics Attila vagyok, négy éve Svájcban élek és dolgozom.Itt borzalmasan drága az egészségügy, ezért próbálok előbb öntől tanácsot kérni. Néhány éve, évente egyszer-kétszer előszokott jönni egyfajta...