• Vérvétel eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Előzmény:a lapockámnál fáj ,a fejem és néha beleszúr a hasamnál.,vérvételre küldtek.(külföldön vagyok).Ezek térnek el:WBC:12,8(4,4-11,3),neutrophils:9,96(1,4-6,6),Cholesterol:5,9(3,5-5),Triglyceride:1,83(0,3-1,7).Mit jelent a különbség?Az orvos szerint nagyon kicsi az eltérés,nincs komoly bajom,nyaki illetve gerinc ct-re küld a lapocka fájdalom miatt,Szerinte a lapockámnál be van gyulladva az izom,fájdalomcsilapitot irt ki a Keral-t.

        Dr. Hamar Péter válasza a laborérték témában

        Kedves Hölgyem, Az életkora miatt a lapocka körüli fájdalom legvalószínűbb oka valóban izom-fájdalom. Ha módja van pihentetni, ennek a fájdalomnak enyhülnie kell. A labor adatok közül az - emelkedett fehérvérsejt (WBC) szám és az - emelkedett neutrofil granulocita (egy fajta fehérvérsejt) szám enyhe gyulladásra utalnak. A koleszterin és a triglicerid szintek szintén enyhe fokú emelkedése nem kórjelző, de csökkentése javasolt. A vér zsírszintjei (koleszterin, triglicerid) csökkenthetőek - több mozgással - a finomított szénhidrátok (kristálycukor, finom-liszt alapú élelmiszerek: fehér kenyér, sütemények, tésztafélék, stb) fogyasztásának csökkentésével - amennyiben van ilyen, alkohol fogyasztás csökkentésével

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Hamar Péter
        Dr. Hamar Péter, klinikai laboratóriumi szakorvos
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541

        Kérdés: 2011. szeptember 29., 08:13; Megválaszolva: 2011. október 03., 11:58

        Tudjon meg többet: laborérték
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2004. és 2005. években, összesen kétszer volt a lábamban mélyvénás trombózis, mely óta synkumar gyógyszert szedek, szervi elváltozás nincs. Most jutott tudomásomra, hogy a 335/2009. (XII.29.) Korm.rendelet...
        üdv. körülbelül 5-7 évvel ezelőtt kezdődött hogy picit vérzett a székletem utána elmúlt s,vissza jött év elején voltam dokinál mert már nagyon fájt és viszketett megalapította hogy végbél repedésem van irt kúpot de nem használt én...
        Edesanyam testeben tobb helyen (pl. alkar, comb) nagy csomok vannak amelyek kemenyek is. Azt mondja hogy panaszt nem okoznak de en nagyon aggodok erte. Mi lehet ez? Elore is koszonom!
        A minap vérvételen vettem részt, mert korábban enyhe eltérést fedeztek fel a májamban, diétára küldtek, ultrahangon semmit sem találtak. Most ismételtem a vérvételt és az eredményeimet csak 3 nap múlva tudom elvinni az orvosomhoz, ezért...
        Tisztelt doktor,az eletkorom 51,es 5 nappal ezelott,vervizsgalatot csinaltam,amin kijott a jo koleszterinem nagyon kicsi: -LDL=155 -HDL=38,5 -TGO=42 -TGP=71 -VSH=36 Mindezek be vannak keretezve,es lattam hogy nem jo eredmenyek.Peddig ami az igaz,nagyon...
        Kedves Doktor Úr/Nő! Levofloxacin Sandoz szedése alatt való alkoholfogyasztás gyengítheti annak hatását?
        Kedves Doktor Úr/Nő! Kb. 2-3 hónapja volt egy kis csomó a bal fülem mellett, de nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget, azt gondoltam, csak pattanás lesz. Azonban kb két hete már nagyon fáj, és a csomó már kb. két borsónyi....
        Tisztelt Doktor Úr,Doktor Nő! Reggelente igen ammónia illatú a vizeletem,fáj a derekam.Egyszer azt halottam ez vese problémákra utal.Második terhességem 28 hétig tartott aztán meg kellet szülnöm.Az akkori problémám magas vérnyomás sok...
        Tiszteletem! Az a kérdésem lenne, hogy március 2.-án volt egy gastroenteritis és collitis megbetegedésem ami lázzal járt. Az orvosnál lázcsillapításra kaptam algopyrin injekciót fenékbe. Az injekció nagyon fájt(pedig alapvetően magas a...
        jár-e részemre a sulyosfogyatékosságal élök adokedvezménye.szerintem bele tartozom a sulyos szervi károsodással járo immunbetegségben szenvedö.az infektologus adott igazolást ,de a háziorvos nem hajlando kiállitani a nav felé az igazolást...
        Olyan kérdésem lenne, hogy mi okozhatja, és mit tehetnék a bal oldali bordaközi, szívkörnyéki erős fájdalom ellen? Hajolva, nagy levegőt véve erősebb a fájdalom, illetve sokszor fulladás érzet amiatt, hogy nem tudok nagy levegőt venni. A...
        Jó napot! Már több éve rosszul vagyok a buszokon,hosszú ideig hánytam,ez elmúlt szerencsére.Már csak a hányinger és a szédülés maradt meg, de ma elájultam..Nem emlékeztem semmire csak,hogy már a széken ülök és kérdezgetik,hogy jól...
        Tisztelt Doktor úr/Nő! Egy hete voltam belgyógyásznál,mert elviselhetetlen fájdalom gyötör, mindkét csípőcsont mögött szinte lüktető fájdalmat érzek, nyugalmi helyzetben is, fekvéskor meg nem is tudok egyik oldalamra se feküdni, mert fáj,...
        Kedves Doktor Úr/Hölgy! Vizeletvizsgálaton voltam, mert a barátnőmnek bakteriális hólyagfertőzése volt és, hogy én elkaptam-e. Kiderült, hogy nem kaptam el, viszont az urobilinogén szintem pozitív (2 mg%) . Hétfőn kell menjek vérvételre,...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! most kaptam meg az IR vizsgálat eredményeit..én nemtudok ezen eligazodni sajnos..ez milyennek számít? vércukor 0 perces: 4,1. 60 perces: 3,3, 120 p: 2,4 inzulin 0 perc:2,1, 60 perces: 51,1, 120 perces:...
        Kedves Doktornő! Most kaptam kézhez vérkép eredményemet. Pajzsmirigy alulműködés miatt járok 3 havonta vérvételre. Igaz csak a TSH-t nézik meg ilyenkor, így nem tudom van-e esetlegesen összefüggés azzal, hogy néhány érték nem jó a...
        Tisztelt Doktornő/Úr! Limfóma irányába vizsgáltak, régóta fennálló nyirokcsomók miatt amelyek a nyakamon vannak, 3 hónapja fennálló,állandó 37,3-37,4-es hőemelkedés miatt ami kb délután 13:00tól este 20:00ig áll fenn.(Előtte, utána...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az utóbbi hónapban ödéma szerű elváltozást tapasztalok egyformán mind a két lábszáramon. Eddig ilyet nem tapasztaltam. Nem hiszem hogy van összefüggés, de mind a két lában nagyújjáról levált a köröm. Bal oldali...
        Tisztelt Doktornő/Úr! Nemrégiben voltam pszichológiai alkalmassági vizsgálaton, amelynek végén a pszichológus a minősítés rovatban a következő szöveget tüntette fel: szorongás hiányára utaló személyes jegyek", illetve az alábbi kódot:...
        Üdv! Kiskoromban volt egy nagyon csúnya bicikli balesetem, ami miatt 2 nagy púp van a homlokomon, mindkét oldalon 1-1, már ott van körülbelül 15 éve nagyon látszik és minden nap kapok rá meg jegyzéseket. Esetleg el lehetne ezt tüntetni...