• Vérvétel eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Előzmény:a lapockámnál fáj ,a fejem és néha beleszúr a hasamnál.,vérvételre küldtek.(külföldön vagyok).Ezek térnek el:WBC:12,8(4,4-11,3),neutrophils:9,96(1,4-6,6),Cholesterol:5,9(3,5-5),Triglyceride:1,83(0,3-1,7).Mit jelent a különbség?Az orvos szerint nagyon kicsi az eltérés,nincs komoly bajom,nyaki illetve gerinc ct-re küld a lapocka fájdalom miatt,Szerinte a lapockámnál be van gyulladva az izom,fájdalomcsilapitot irt ki a Keral-t.

        Dr. Hamar Péter válasza a laborérték témában

        Kedves Hölgyem, Az életkora miatt a lapocka körüli fájdalom legvalószínűbb oka valóban izom-fájdalom. Ha módja van pihentetni, ennek a fájdalomnak enyhülnie kell. A labor adatok közül az - emelkedett fehérvérsejt (WBC) szám és az - emelkedett neutrofil granulocita (egy fajta fehérvérsejt) szám enyhe gyulladásra utalnak. A koleszterin és a triglicerid szintek szintén enyhe fokú emelkedése nem kórjelző, de csökkentése javasolt. A vér zsírszintjei (koleszterin, triglicerid) csökkenthetőek - több mozgással - a finomított szénhidrátok (kristálycukor, finom-liszt alapú élelmiszerek: fehér kenyér, sütemények, tésztafélék, stb) fogyasztásának csökkentésével - amennyiben van ilyen, alkohol fogyasztás csökkentésével

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Hamar Péter
        Klinikai laboratóriumi szakorvos

        Dr. Hamar Péter
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. szeptember 29., 08:13; Megválaszolva: 2011. október 03., 11:58

        Tudjon meg többet: laborérték

        Ezt olvasta már?

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! 2015 szeptemberében diagnosztizálták nálam a condylomát, hónapokig jártam nőgyógyászhoz majd bőrgyógyászhoz ecsetelésre, condyline ecsetelőt is használtam, valamint az isoprinosine tablettát, grapefruitmag cseppeket is...
        Tisztelt Dr.Úr. 2013 ban Wertheim műtétem volt,Méhnyak rosszindulatú daganata,Carcinoma planocellulare d-vel.1b1 stádium. 25 sugár,és 3 belső sugàr kezelésem volt. 3 havonta járok kontrollra,kolp vizsgálat soràn többször volt Atroph...
        Jó napot kívánok Doktor Úr! Már körülbelül 1 éve jelentkezett az a próblémám,hogy ha barátnőmmel vagyok akkor a nadrágomba van merevedés és kemény is,de ahogy lekerül a nadrág azonnal lankadni kezd és nem tudunk szeretkezni.Nagyon...
        Tisztelt doktor úr! Több mint fèl èvvel ezelőtt kezdődött a problèmàm. Most negyedszerre jön vissza. Hàrom alkalommal kaptam kezelèst rà nőgyógyàszomtól, jobb lett, aztàn visszatèrt. (de nem tudott èrdemlegest vàlaszt adni rà, csak irta...
        Üdvözlöm EGy olyan kérdésem lenne, hogy kisfiam 3 éves, pelenkás és állandóan piszkálja egy ideje az alhasa és kuki fölötti testrészét, behúzza a hasát, nyomja be akezével, háziorvos nem érzékel semmit, nem vakbél azt mondta. ön...
        Tisztelt hölgyem/uram tegnap csináltattam egy vérképet 13 óra éhezés után és néhány érték furcsa lett kell e aggódnom ? Vörösvérsejt süllyedés 1 mm/h 0 - 25 GOT 21 U/L 0 - 35 GPT 14 U/L 0 - 35 Gamma GT 11 U/L - 38 Alkalikus...
        Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a véleményét kérni. 50 éves vagyok. Eddig Lindynett 20-ast szedtem. De a nőgyógyászom azt mondta, nem ír fel többet, mert már úgy sem lehetek terhes. Sőt, valószínűleg menstruálni sem fogok. Javaslatára már...
        Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi problémában szeretném a véleményét kérni: 2012-ben jobb oldali inguinalis nyirokcsomót távolítottak el, és utána Rifazid, Sural,stb. gátlószeres kezelést kaptam, de folyamatosan leálltunk a gyógyszerekkel,...
        Tisztelt Doktor úr! panaszaim márciusban kezdődtek, lágyabb székletet tapasztaltam napi 1-2 x voltam wc-n, amire én azt hittem tévesen hogy hasmenés, el is kezdtem diétázni 1 hétig, majd nem akart múlni a lágy széklet, így elmentem a körzeti...
        Tisztelt Dr Úr! Felesegemet 12 napja kuldte be a nogyogyasza Korhazba hogy fekudjon be mert 9es volt a vasa, hogy vaskezelest kapjon. Azota csak vizsgalgatjak, gyogyszerben ugyan kap vasat, de ez nem szivodik fel mert hasmenese van a gyogyszerstedes ota es...
        Tisztelt Doktor Úr! Kb. 3 hete böfögés, puffadás keseríti meg mindennapjaimat. A mellkasomban lévő nyomásérzést, feszítést a böfögés enyhíti. Torkomban szorítást okoz a levegő. Étkezéstől független, de étkezés után erősebbek a...
        Tisztelt Doktor Úr! A gyomortükrözésem szövettani eredménye a következő: HE festés után antralis típusú gyomornyálkahártya részleteket látunk. A mirigyek száma közepes, a hám szabályos, momomorph. Intestinalis metaplasia nem látható. A...
        Tisztelt Doktornő! Köszönöm szépen előző válaszát. A panaszaim a következők: Légvételre lapockák alatti fájdalom jelentkezik (mostanában inkább kilégzésre), ami algopyrinre teljesen megszűnik. Kb: egy hete tart a fájdalom. Láz,...
        Tisztelt doktor úr! Évek óta fennálló emésztési problémáim kivizsgálása során vastagbél diverticulosist és kontaminált vékonybél szindrómát diagnosztizáltak. Normix szedése után az állapotom egy időre javul, aztán a panaszok...
        Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy normális e, hogy az első menstruációm óta borzasztó erős görcseim vannak, és kevés a vérzés. (Tisztasági betét elég és max. 3 napig tart. A görcsökre mindent kipróbáltam már. Semmi nem...
        Kedves Doktor Úr! A panaszom a következő! Pár hete észrevettem, hogy a székletem megváltozott. Tulajdonképpen nem hasmenés nem folyós, nincs zsírfénye, nem bűzös, de alaktalan olyan kupacszerű, és sok emésztetlen darabot tartalmaz....
        Tisztelt Doktor Úr! A 14.héten volt egy missed ab-om. A magzatelhalást felső légúti megbetegedés okozta. A terhességmegszakítás után közvetlenül sok vért vesztettem, mivel améhem bevolt gyulladva a kórházba jelentkezésemkor 17.000 műtét...
        Tisztelt Doktor Úr! Ez a harmadik terhességem. Az elsőből minden komplikáció nélkül egészséges kisfiam van. A második 11 hetesen vetélés. Most 5h+3n terhes vagyok két napja barnás vérezgetés, pici görcs. Voltam orvosnál aki azt mondta...
        Üdv! Körbülbelül máfél hónapja ézem a köldököm körül, illetve az alatti területen az erősebb "bélzubogást", illetve "bélkorgást", valamint hasi nehézséget érzek. Néha a hasam egy-egy pontjára be is szúr, ami egy minimiális érzettel...
        Jó napot kívánok! Szeretném megkérdezni a véleményét egy igencsak kényes témában. Az egész úgy kezdődött,hogy márciusban volt egy alkalmi kapcsolatom,és utána úgy kb 1-2 héttel kisebb alhasi fájdalmat éreztem. Nos tudni kell rólam hogy...