• Vérvétel eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Előzmény:a lapockámnál fáj ,a fejem és néha beleszúr a hasamnál.,vérvételre küldtek.(külföldön vagyok).Ezek térnek el:WBC:12,8(4,4-11,3),neutrophils:9,96(1,4-6,6),Cholesterol:5,9(3,5-5),Triglyceride:1,83(0,3-1,7).Mit jelent a különbség?Az orvos szerint nagyon kicsi az eltérés,nincs komoly bajom,nyaki illetve gerinc ct-re küld a lapocka fájdalom miatt,Szerinte a lapockámnál be van gyulladva az izom,fájdalomcsilapitot irt ki a Keral-t.

        Dr. Hamar Péter válasza a laborérték témában

        Kedves Hölgyem, Az életkora miatt a lapocka körüli fájdalom legvalószínűbb oka valóban izom-fájdalom. Ha módja van pihentetni, ennek a fájdalomnak enyhülnie kell. A labor adatok közül az - emelkedett fehérvérsejt (WBC) szám és az - emelkedett neutrofil granulocita (egy fajta fehérvérsejt) szám enyhe gyulladásra utalnak. A koleszterin és a triglicerid szintek szintén enyhe fokú emelkedése nem kórjelző, de csökkentése javasolt. A vér zsírszintjei (koleszterin, triglicerid) csökkenthetőek - több mozgással - a finomított szénhidrátok (kristálycukor, finom-liszt alapú élelmiszerek: fehér kenyér, sütemények, tésztafélék, stb) fogyasztásának csökkentésével - amennyiben van ilyen, alkohol fogyasztás csökkentésével

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Hamar Péter
        Klinikai laboratóriumi szakorvos

        Dr. Hamar Péter

        Kérdés: 2011. szeptember 29., 08:13; Megválaszolva: 2011. október 03., 11:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr.Úr! Párommal gyermeket szeretnénk.Már lassan 2 éve próbálkozunk,de sajnos sikertelenül.35 éves múltam még nincs gyermekem.Ciklusaim szabályosak.Az elmúlt években 2 LEEP műtétem volt HPV 16 miatt.Szerencsére azóta 2 citológiai...
        Tisztelt Doktor Úr! Előre is elnézést kérek az igen hosszú levélért!! 2016. októberében-novemberében kezdődtek intenzíven panaszaim. Hasi égő fájdalom, émelygés, hányinger, nagyon gyakori böfögés. Háziorvos vírusfertőzésre...
        Tisztelt Doktor Úr! A nevem Sváb Alex, egy 16 éves tinédzser. Pár napja, a májam területén egy fájdalmat érzek, leginkább erős mozgás közben. Sétálás esetén, könnyebb munkavégzés esetén nem jelentkezik a fájdalom, csak nehéz munka...
        Kedves Doktor Úr! Ön már válaszolt párszor a kérdéseimre. Krónikus gasztritiszem van intesztinális metapláziával, HB kiírtva, Nyombélfekélyeim meggyógyultak. A gasztroenterológusom Rivotrilt 0,2 mg írt fel a súlyos szorongásomra. Az új...
        Tisztelt Doktor Úr! A feleségem 3 hetes terhes. Ez nemrég derült ki. Két különböző tesztet is elvégeztünk. Azt szeretnénk kérdezni, hogy kiutazhatunk-e így Egyiptomba, mert az út már be van fizetve, de úgy hallottuk, hogy el lehet kapni pl....
        Tisztelt doktor Úr! Kérdésem az lenne hogy kb 2 hete vagy hasmenésem (laza) vagy a víz felszinén lebegő világos székletem van ami formás is de rojtos szegélyű. Volt már hasonló panaszom pár hónapja de rendeződött. Akkor is az volt a gondom...
        Tisztelt doktor úr! Gyomorégés és hasi inkomfort érzés miatt felkerestem a napokban egy gasztroenterológus szakorvost, aki panaszaim meghallgatása, friss ultrahang- és laboreredményem megtekintése, valamint megvizsgálásom után (endoszkópos...
        Tisztel Doktornő! Kb háromnegyed éve voltam először hisztamin intolerancia vizsgálaton, akkor 6-os értéket mutatott a vizsgálat. Elkezdtem a magam módján diétázni, illetve szedtem mellette néhány naponta (a tünetek jelentkezése esetén) 1...
        Tisztelt Doktor Úr, Nemrég voltam egy ételintolerancia vizsgálaton (melléklet). Az én esetemben több ételre is ételintoleranciát állapítottak meg. Javasolja-e ön, hogy tovább kutatva tej intoleranciát vizsgáltassam-e tovább, hogy Laktóz...
        Kedves Dr.úr/nő! Kb 2 hete figyelmes lettem arra hogy a tenyeremen teljes mértékben átrajzolódnak a lila-kék erek.Utána észre vettem a mellemen a hasamon és a lábamon is a jelenséget.Nagyon aggaszt a dolog hiszen elotte nem igy nezett...