• Vérvétel eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Előzmény:a lapockámnál fáj ,a fejem és néha beleszúr a hasamnál.,vérvételre küldtek.(külföldön vagyok).Ezek térnek el:WBC:12,8(4,4-11,3),neutrophils:9,96(1,4-6,6),Cholesterol:5,9(3,5-5),Triglyceride:1,83(0,3-1,7).Mit jelent a különbség?Az orvos szerint nagyon kicsi az eltérés,nincs komoly bajom,nyaki illetve gerinc ct-re küld a lapocka fájdalom miatt,Szerinte a lapockámnál be van gyulladva az izom,fájdalomcsilapitot irt ki a Keral-t.

        Dr. Hamar Péter válasza a laborérték témában

        Kedves Hölgyem, Az életkora miatt a lapocka körüli fájdalom legvalószínűbb oka valóban izom-fájdalom. Ha módja van pihentetni, ennek a fájdalomnak enyhülnie kell. A labor adatok közül az - emelkedett fehérvérsejt (WBC) szám és az - emelkedett neutrofil granulocita (egy fajta fehérvérsejt) szám enyhe gyulladásra utalnak. A koleszterin és a triglicerid szintek szintén enyhe fokú emelkedése nem kórjelző, de csökkentése javasolt. A vér zsírszintjei (koleszterin, triglicerid) csökkenthetőek - több mozgással - a finomított szénhidrátok (kristálycukor, finom-liszt alapú élelmiszerek: fehér kenyér, sütemények, tésztafélék, stb) fogyasztásának csökkentésével - amennyiben van ilyen, alkohol fogyasztás csökkentésével

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Hamar Péter
        Klinikai laboratóriumi szakorvos

        Dr. Hamar Péter
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. szeptember 29., 08:13; Megválaszolva: 2011. október 03., 11:58

        Tudjon meg többet: laborérték
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Kérem elemezze a vérkép eredményeket!vörösvértest:4,34. Haemoglobin:13,7. Hematokrit:37,4. MCHC:36,6. Segnent(karéjos) 36. Lymfocita:56. Eosinofil:0. Triglicerid:0,64. Ezek az eltérések voltak!válaszát előre is köszönöm
        Tisztelt Doktornő! Tavaly májusban átestem egy agytrombózison másodlagos vérzéssel. 2hét kórházi kezelés majd otthoni pihenés után viszonylag gyorsan visszatértem a munkába. A problémám az, hogy azóta is előjön hogy szédülök, kótyagos...
        Üdvözlöm! Szklerózis multiplexes vagyok, melyről 2010 óta tudok. Karácsony tájékán bemerevedtek a lábaim, ezért 2 hete voltam az Uzsoki kórházban kezelesen, 3 napig kaptam solu-medrol infúziót, összesen 3000 mg-ot. A lábam azóta szinte...
        Tisztelt Doktor Úr! Szeretném kikérni az Ön véleményét a helyzetemmel kapcsolatban. 2016.01.04.-én megjött a menstruációm (általában a ciklusom 30-35napos), amely 01.09-ig tartott. A barátommal 01.11.-én romantikus kapcsolatban lettünk...
        Tisztelt Doktor Úr! Egy hónappal ezelőtt kislányom (7éves) székletében cérnagilisztát találtunk. A gyerekorvos wermoxot írt fel (az egész családnak (4 fő) egy-egy szemet akkor és még egy szemet két hét múlva. Ezt mi be is tartottuk....
        Kedves Doktor úr! Nagyjábol 2 évig szedtem gyógyszert, a múlt hónapban abbahagytam, az első gyógyszer nélküli menstruációm 6 napot késett. A vérzés után pár nappal a bal mellem feszülni és fájni kezdett, érzékennyé vált, ez az...
        Tisztelt Dr.Úr! Korábban is voltak már gyomor és bél panaszaim,tükrözés nem történt,a diagnózis Reflux és IBS. Kb.1 hónapja nagyon elkezdett fájni a gyomrom(nem állandó,szúró fájdalom),hideg rázott de forrónak éreztem magam,a hőm 35 fok...
        Kedves Doktor Úr/Doktor nő! Évek óta fennálló panaszaim kapcsán a háziorvosom javaslatára gluténmentes diétát kezdtem 3 hónappal ezelőtt. A panaszaim (, állandó bélmozgás-morgás,fokozott gázképződés, puffadás, lazább, néha bűzös...
        Tisztelt Dr. Plósz János! Tavaly márciusban kiterjedt jobb alsó végtagi mélyvénás trombózist kaptam (lágyék résztől egészen a térdhajlatig) császármetszés után. Szerencsére fél évi kontorllvizsgálat során teljes regressziót...
        Tisztelt Doktor Úr! 42 éves nő vagyok. Világ életemben inkább az volt a problémám, hogy igen bő váladékozásom volt a szexuális együttlétek alatt. (azért volt probléma, mert ilyenkor néha kevésbé érezni a hatásokat) Kb 2.5 hónapja...