• Vérvétel eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Előzmény:a lapockámnál fáj ,a fejem és néha beleszúr a hasamnál.,vérvételre küldtek.(külföldön vagyok).Ezek térnek el:WBC:12,8(4,4-11,3),neutrophils:9,96(1,4-6,6),Cholesterol:5,9(3,5-5),Triglyceride:1,83(0,3-1,7).Mit jelent a különbség?Az orvos szerint nagyon kicsi az eltérés,nincs komoly bajom,nyaki illetve gerinc ct-re küld a lapocka fájdalom miatt,Szerinte a lapockámnál be van gyulladva az izom,fájdalomcsilapitot irt ki a Keral-t.

        Dr. Hamar Péter válasza a laborérték témában

        Kedves Hölgyem, Az életkora miatt a lapocka körüli fájdalom legvalószínűbb oka valóban izom-fájdalom. Ha módja van pihentetni, ennek a fájdalomnak enyhülnie kell. A labor adatok közül az - emelkedett fehérvérsejt (WBC) szám és az - emelkedett neutrofil granulocita (egy fajta fehérvérsejt) szám enyhe gyulladásra utalnak. A koleszterin és a triglicerid szintek szintén enyhe fokú emelkedése nem kórjelző, de csökkentése javasolt. A vér zsírszintjei (koleszterin, triglicerid) csökkenthetőek - több mozgással - a finomított szénhidrátok (kristálycukor, finom-liszt alapú élelmiszerek: fehér kenyér, sütemények, tésztafélék, stb) fogyasztásának csökkentésével - amennyiben van ilyen, alkohol fogyasztás csökkentésével

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Hamar Péter
        Klinikai laboratóriumi szakorvos

        Dr. Hamar Péter
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. szeptember 29., 08:13; Megválaszolva: 2011. október 03., 11:58

        Tudjon meg többet: laborérték
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        2015 okt.ben refluxot állapitottak meg nálam,de én a refluxos tüneteket nagyon ritkán érzékelem magamon.Viszont akármilyen keveset is eszem azonnal rettenetesen puffadok.2017.01.10.-én voltam hasi ultrahangon.Az eredmény:A máj jobb lebeny V-ös...
        Tisztelt Doktor Úr! Ma a hepatológiai szakrendelésen alkoholos májbetegséget állapítottak meg. Azon kívül, hogy az alkohol szigorú elhagyása szükséges, milyen vény nélkül kapható gyógyszer tudna esetleg segíteni a gyógyulásban, esetleg...
        Tisztelt Doktor úr!Magànúton vittük kislànyunkat gasztroenterologiàra időnként jelentkező hasfàjàs,nehezen kakilàs és puffadàd miatt.Széklete naponta max kétnaponta van,hol keményebb hol hígabb de a fogzàskor jellemző inkàbb.A dr.-nő...
        Tisztelt Doktor úr! Három nappal ezelőtt rákszűrésen voltam. 30 éves vagyok, és minden évben megyek 20 éves korom óta, de eddig egyszer sem volt semmilyen panaszom utána, nem fájt semmim, nem véreztem. Most viszont a vizsgálat kicsit hosszabb...
        T. Doktor Úr! kálváriám 1 éve kezdődött. Pánikbetegségem van, és szorongásos depresszióm. Már annyira nem tudtam kezelni, hogy orvoshoz fordultam. Egy hormontartalmú készítményt írtak fel, ill. magas vérnyomásra is szedek gyógyszert. A...
        Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm válaszát! Egy kérdésem lenne még. Az IgA < 0.10 értéknek mi lehet az oka? Azt olvastam ez valamiféle immunhiányt jelent... Üdvözlettel, Péter
        Tisztelt Doktor Úr! Bő egy éve puffadok, alhasi diszkomfort, naponta többször szúró érzések a hólyag körül, végbélkörnyékén, főleg bélmozgásoknál. Laza, habos széklet. Urológia, proktológia negativ. Vérkép: enyhe vérszegénység,...
        Lassan egy éve fájdogál a hasam, van hogy egy bizonyos pontban szúródik, aztán pár nap múlva elmúlik, és megmarad egy "alapszintű" fájdalom, ha benyomom a hasam, olyasmi mintha feszülne a belem. Voltam ultrahang vizsgálaton, vérvizsgálaton,...
        Tisztelt doktor úr! Hónapok óta küzdök a főleg esti rosszullétekkel.Szinte bármit eszek estére felfúj, vízszintes helyzetben nem jön ki a szél.Sokszor arra ébredek h szédülök,mindjárt elájulok.Zsibbadni kezd a fejem teteje kihűlnek a...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves nő vagyok. Kb 4 hónapja érzékelek nyomásszerű érzést a gyomrom felső részén, a szegycsontom mögött, alkalmanként egészen a torokig tart az érzés. Háziorvos reflux gyanúja miatt arra való gyógyszert irt fel....