• Vérvétel eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Előzmény:a lapockámnál fáj ,a fejem és néha beleszúr a hasamnál.,vérvételre küldtek.(külföldön vagyok).Ezek térnek el:WBC:12,8(4,4-11,3),neutrophils:9,96(1,4-6,6),Cholesterol:5,9(3,5-5),Triglyceride:1,83(0,3-1,7).Mit jelent a különbség?Az orvos szerint nagyon kicsi az eltérés,nincs komoly bajom,nyaki illetve gerinc ct-re küld a lapocka fájdalom miatt,Szerinte a lapockámnál be van gyulladva az izom,fájdalomcsilapitot irt ki a Keral-t.

        Dr. Hamar Péter válasza a laborérték témában

        Kedves Hölgyem, Az életkora miatt a lapocka körüli fájdalom legvalószínűbb oka valóban izom-fájdalom. Ha módja van pihentetni, ennek a fájdalomnak enyhülnie kell. A labor adatok közül az - emelkedett fehérvérsejt (WBC) szám és az - emelkedett neutrofil granulocita (egy fajta fehérvérsejt) szám enyhe gyulladásra utalnak. A koleszterin és a triglicerid szintek szintén enyhe fokú emelkedése nem kórjelző, de csökkentése javasolt. A vér zsírszintjei (koleszterin, triglicerid) csökkenthetőek - több mozgással - a finomított szénhidrátok (kristálycukor, finom-liszt alapú élelmiszerek: fehér kenyér, sütemények, tésztafélék, stb) fogyasztásának csökkentésével - amennyiben van ilyen, alkohol fogyasztás csökkentésével

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Hamar Péter
        Klinikai laboratóriumi szakorvos

        Dr. Hamar Péter
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. szeptember 29., 08:13; Megválaszolva: 2011. október 03., 11:58

        Tudjon meg többet: laborérték
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Februárban műtöttek vesedaganattal. Nem távolították el a vesét, tumorresectiót nephrectomiát végeztek. 4 nap után haematuria indult (nem kelhettem fel pár napig), ami szerencsére elmúlt. De a seb mintegy 40 napig...
        Tisztelt Dr.nő!Hónapokig tartó hasmenésemen a laktóz és a glutén kerülésével sikerült változtatnom,miután a tükrözések és a CT eredményei negatívok lettek.November elején lesz még H2 Levegő teszt és nem tudom álljak-e vissza a korábbi...
        Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi- visszatérő- panasszal fordulok Önhöz, kérem a segítségét. Pár éve (öt és fél pontosabban), egyik reggelinél hányingerem lett, mely azután 2-3 hónapon keresztül kitartott. Nem sokat tudtam enni és állandó...
        Tisztelt Doktor Úr! 5 évvel ezelőtti hasi CT-vizsgálat során kiderült, hogy májnagyobbodásom van, melyet azóta az évenkénti hasi UH-vizsgálat is alátámaszt. Elváltozások, panaszok, melyeket évek óta tapasztalok: - halvány kontúrú...
        Tisztelt doktornö Egyszer már rtam magának egy terhesség megszakitás utáni nyomásra történö váladékozásrol a bal melleben (május23.án volt a mütét) a probléma még most is fennáll voltam vele onkologián aki elküldött egy mammográfia...
        Tisztelt Doktor Úr! 40 éves 47 kg súlyú nő vagyok, igazolt GERD-m van 5 éve. Rapyprazolt szedek reggel-este 20-20 mg-ot. Előzményként röviden 2011 NERD+Helicobacter, 2013 GERD, 2015 1 antrum, 1 cardia fekély, valamint vékonybél oedema....
        Tisztelt Doktornő! 23 éves nő vagyok. Másfél éve kezdődtek a panaszaim. Akkor fogamzásgátló gyógyszert szedtem PCO miatt. Majdnem minden nap rohamaim voltak.(kissebb vagy nagyobb) A rohamaim alatt a baloldalam reszketett, és nem bírtam a bal...
        Minap arra ébredtem hajnalban hogy vérzik az orrom. Mivel soha nem szokott és az arcom is "égett" megmértem a vérnyomásom és az értéke 150/90 volt. Másnap reggel egész éjszakai nyugodt alvás után 143/82 volt. Egy óra múlva már csak 111/72...
        Tisztelt Doktor Úr! Jangee fogamzásgátlót szedek kb fél éve. A legutóbbi levélnél a második hét utolsó napján kimaradt egy szem, de a tájékoztató azt írta rendre szedjem tovább ami meg is történt, ám egy héttel később láttam hogy a...
        Tisztelt Doktor Úr!Hajnalban vagy reggel arra ébredek,rossz közérzetem van h erős puffadásom van utána irány a toalett hasmenés szerű széklet és utána egész nap jol vagyok,ez az érzés csak akkor nincs ha egész nap csak rizst eszem,,...