• Vérvétel eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Előzmény:a lapockámnál fáj ,a fejem és néha beleszúr a hasamnál.,vérvételre küldtek.(külföldön vagyok).Ezek térnek el:WBC:12,8(4,4-11,3),neutrophils:9,96(1,4-6,6),Cholesterol:5,9(3,5-5),Triglyceride:1,83(0,3-1,7).Mit jelent a különbség?Az orvos szerint nagyon kicsi az eltérés,nincs komoly bajom,nyaki illetve gerinc ct-re küld a lapocka fájdalom miatt,Szerinte a lapockámnál be van gyulladva az izom,fájdalomcsilapitot irt ki a Keral-t.

        Dr. Hamar Péter válasza a laborérték témában

        Kedves Hölgyem, Az életkora miatt a lapocka körüli fájdalom legvalószínűbb oka valóban izom-fájdalom. Ha módja van pihentetni, ennek a fájdalomnak enyhülnie kell. A labor adatok közül az - emelkedett fehérvérsejt (WBC) szám és az - emelkedett neutrofil granulocita (egy fajta fehérvérsejt) szám enyhe gyulladásra utalnak. A koleszterin és a triglicerid szintek szintén enyhe fokú emelkedése nem kórjelző, de csökkentése javasolt. A vér zsírszintjei (koleszterin, triglicerid) csökkenthetőek - több mozgással - a finomított szénhidrátok (kristálycukor, finom-liszt alapú élelmiszerek: fehér kenyér, sütemények, tésztafélék, stb) fogyasztásának csökkentésével - amennyiben van ilyen, alkohol fogyasztás csökkentésével

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Hamar Péter
        Klinikai laboratóriumi szakorvos

        Dr. Hamar Péter

        Kérdés: 2011. szeptember 29., 08:13; Megválaszolva: 2011. október 03., 11:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! Januárban meningeomával műtöttek , ami több mint öt órás műtét volt . Az alappanaszom az , hogy a műtét óta folyamatosan rekedt vagyok , nem jött vissza a hangom . A torkomban és a mellkasomban égő fájdalmat tapasztaltam ,...
        Tisztelt Dr. Plósz János! Régóta (körülbelül 3 éve, bár gyerekkoromban is volt időnként) küzdök hasi problémákkal, amely hol sűrűben, hol ritkábban jön elő. Tünetek: hasmenés, ami körülbelül hetente jelentkezik, de csak 1-2...
        Tisztelt Doktor úr! Kérdésem lenne Önhöz a következő: Majdnem két éve vannak emésztési gondjaim. Egy székrekedéssel kezdödött aminek követekeztében külső és belső aranyereim lettek. Sokat mozogtam mindig is sosem voltak székelési...
        Tisztelt Doktor Úr! Engem 2017 decemberbe műtöttek vastagbél rossz indulatú daganattal.Szerencsére kemoterápiára nincs szükség,csak negyed éves kontrollra.Nagyon jól érzem magam csak egy problémám van.Műtét óta nincs normális...
        Tisztelt Doktor Úr! Kb 1,5 éve teljes körű gasztroenterológiai kivizsgàlàson estem keresztül, (gastro/colonoscopia szövettannal, hasi/medencei kontrasztos MRI, vékonybélkapszula, laboratóriumi kivizsgàlàsok) minden eredményem negatív így az...
        Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a segítségét, véleményét kérni! Van a jobb petefészkemben évek óta egy ciszta. 5 évvel ezelőtt lett felfedezve, akkor 4 cm-es volt, mára 6 cm-esre növögetett, folyadékot tartalmaz, vékony falú, egyrekeszes,...
        Tisztelt doktorúr! Ma egy hete , kihúzták a bölcsességfogam. Az orvos irt fel Ciprobay 500 antibiotikumot, 10 napra, naponta egy szem. Mellé donangin fájdalomcsillapítót. Jange 0,02 fogamzásgátlót szedek. Az lenne a kérdésem hogy az...
        Vérképem LDH értéke 423 ami eltêr a referencia tartománytól mely 208-378. Más eltérés csak minimális klorid 100.Illetve az eosinophil gran. 0,7. Thrombocyta 149. Semmi más eltérésem nincs. Szeretném megkérdezni,hogy ez mit jelenthet. Csak a...
        Kedves Doktornö! Megszeretnèm kèrni,ha van rà mod elemeznè nekem a megkapott leletemet !? Elöre is köszönöm ! Tisztelettel;Beziczànè
        Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdésem lenne, hogy lehetek-e terhes, ha párommal(első alkalom) megszakításos védekezést választattuk, és előtte megtörölte, hogy biztosan ne legyen baj. Viszont a menstruációm 3 napra rá kellett volna megjöjjön...