• Vérvétel eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Előzmény:a lapockámnál fáj ,a fejem és néha beleszúr a hasamnál.,vérvételre küldtek.(külföldön vagyok).Ezek térnek el:WBC:12,8(4,4-11,3),neutrophils:9,96(1,4-6,6),Cholesterol:5,9(3,5-5),Triglyceride:1,83(0,3-1,7).Mit jelent a különbség?Az orvos szerint nagyon kicsi az eltérés,nincs komoly bajom,nyaki illetve gerinc ct-re küld a lapocka fájdalom miatt,Szerinte a lapockámnál be van gyulladva az izom,fájdalomcsilapitot irt ki a Keral-t.

        Dr. Hamar Péter válasza a laborérték témában

        Kedves Hölgyem, Az életkora miatt a lapocka körüli fájdalom legvalószínűbb oka valóban izom-fájdalom. Ha módja van pihentetni, ennek a fájdalomnak enyhülnie kell. A labor adatok közül az - emelkedett fehérvérsejt (WBC) szám és az - emelkedett neutrofil granulocita (egy fajta fehérvérsejt) szám enyhe gyulladásra utalnak. A koleszterin és a triglicerid szintek szintén enyhe fokú emelkedése nem kórjelző, de csökkentése javasolt. A vér zsírszintjei (koleszterin, triglicerid) csökkenthetőek - több mozgással - a finomított szénhidrátok (kristálycukor, finom-liszt alapú élelmiszerek: fehér kenyér, sütemények, tésztafélék, stb) fogyasztásának csökkentésével - amennyiben van ilyen, alkohol fogyasztás csökkentésével

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Hamar Péter
        Klinikai laboratóriumi szakorvos

        Dr. Hamar Péter

        Kérdés: 2011. szeptember 29., 08:13; Megválaszolva: 2011. október 03., 11:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! 15hetes kismama vagyok.Múlthéten egy hasi ultrahang alkalmával találtak nálam egy 1,5cm-es epekövet.Tágulatot illetve megvastagodást nem találtak.Mióta diétázom elmúlt a teltségérzet,viszont picit savasnak érzem...
        Jogosult-e a háziorvos felülbírálni egy szakorvosi javaslatot? A barátnőm kérdezi tőlem.
        Tisztel Uram, Asszonyom! Panasz: 2 évvel ezelőtt eleinte csak erős fizikai megterhelésre - statikus erőfejlesztés-, majd egy évvel ezelőtt már egyszerű sétálásra, lépcsőzésre is megjelentek a panaszok. Panaszok erősödése egyértelműen...
        Tisztelt Doktornő! Egy olyan bő hónapig szedtem Protonpumpa gátlót (pantoprazol sandoz), mivel a háziorvos fekélybetegségre gyanakodott. Utólag kiderült, hogy nem volt szükség rá. Sajnos csak később, miután befejeztem a gyógyszer szedését,...
        Tisztelt Dokto Úr /Nő! Bőrgyógyászom hajhullás miatt kezel..ezért elküldött gockutatasra illetve laborba.Eddig a labor mondig 2mm vérsullyedest illetve 0.79mg crp-t mutatott ki.Most a leletemben 9mm a versullyedes es 4 mg a crp-m.Tudom, hogy ez meg...
        Azèrt irok mert nekem olyan problèmám van hogy vèletszenszerüen kimegy az erő a lábambol ès hevesen ver s szivem olyankor.már 17 ève nehèz fizikai munkát vègzek,de nem csak a munkahekyen törtènik ez velem hanem ha ideges vagyok vagy èppen ha...
        Tisztelt Dr. Úr ! Az lenne a problémám, hogy alapból is savas vagyok szedtem savlekötőt eddig pantoprazolt. Sokszor a savasodás idegi alapon van nálam sokat vagyok stresszes. Erre a stresszre vásároltam stress control gyógynövényes gyógyszert...
        Tisztelt doktor ur! panaszaim kb 3 honapja kezdődtek jobb alhasi fájdalommal vakbélre gondolva ügyeletre mentem de a doktor úr szerint nem vakbél volt(évente 1 szer megyek sbo ra vakbél gyanúval).Panaszaim azóta is tartanak az egész hasra át...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Tanácsát szeretném kérni, tartásjavítás témakörben. 17 éves vagyok Scheuermann-kórban (felső szakaszon 3 csigolya érintett) szenvedek, heti rendszerességgel tornázom . Nemrégiben hívták fel figyelmemet az UPRIGHT...
        Kedves Doktor Úr!I.és II.fokú belső aranyerem van és végbélrepedésem. Nitromintes kúpot kaptam , amit másfél hónapig használtam. Sajnos nem sokat javult a helyzet,pedig a székletem rendben van és vigyázok a rostokra és a vízre. Kérdésem...