• Vérvétel eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Előzmény:a lapockámnál fáj ,a fejem és néha beleszúr a hasamnál.,vérvételre küldtek.(külföldön vagyok).Ezek térnek el:WBC:12,8(4,4-11,3),neutrophils:9,96(1,4-6,6),Cholesterol:5,9(3,5-5),Triglyceride:1,83(0,3-1,7).Mit jelent a különbség?Az orvos szerint nagyon kicsi az eltérés,nincs komoly bajom,nyaki illetve gerinc ct-re küld a lapocka fájdalom miatt,Szerinte a lapockámnál be van gyulladva az izom,fájdalomcsilapitot irt ki a Keral-t.

        Dr. Hamar Péter válasza a laborérték témában

        Kedves Hölgyem, Az életkora miatt a lapocka körüli fájdalom legvalószínűbb oka valóban izom-fájdalom. Ha módja van pihentetni, ennek a fájdalomnak enyhülnie kell. A labor adatok közül az - emelkedett fehérvérsejt (WBC) szám és az - emelkedett neutrofil granulocita (egy fajta fehérvérsejt) szám enyhe gyulladásra utalnak. A koleszterin és a triglicerid szintek szintén enyhe fokú emelkedése nem kórjelző, de csökkentése javasolt. A vér zsírszintjei (koleszterin, triglicerid) csökkenthetőek - több mozgással - a finomított szénhidrátok (kristálycukor, finom-liszt alapú élelmiszerek: fehér kenyér, sütemények, tésztafélék, stb) fogyasztásának csökkentésével - amennyiben van ilyen, alkohol fogyasztás csökkentésével

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Hamar Péter
        Klinikai laboratóriumi szakorvos

        Dr. Hamar Péter
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. szeptember 29., 08:13; Megválaszolva: 2011. október 03., 11:58

        Tudjon meg többet: laborérték
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr ! Kb. 2 hete kezdtem el szedni torokfájásra Zinnatot.A torokfájásom elmúlt, de a 3. nap után elkezdett a hasam menni.Szedtem probiotikumot ,először normaflore-t miután pedig befejeztem az antibiotikumot JutaVit Probiotikum...
        Tisztelt Doktor úr! 88 hetes terhes vagyok, és magne b6-ot kell szednem. Múltkor elküldtem a páromat gyógysrzertárba, hogy hozzon nekem, viszont ő magnézium + b6-ot hozott. Kérdésem az lenne hogy mindegy, hogy melyiket szedem? ugyan az mind a...
        5-6 éve húzódik a panaszom és ezen idő alatt egyre összetettebb és kellemetlenebb már. Eleinte a bal felső bordámnál éreztem szúró fájdalmat...hónapokkal később bejelentkezett a derekam és a hátam. Ezek inkább szúró fájdalmakként...
        Tisztelt DoktorÚr!! Tanácsára lenne szükségem.. Több éve kb. 6 súlyos fokú krónikus helicobakter fertőzésem volt. Ezt kikezelték, nincs jelenleg baktérium. Viszont azota a vasam alacsony, hiába szedek rá készítményt. Hallottam róla,...
        Tisztelt Doktor Úr! 23 éves fiamnak emésztési problémái vannak, október eleje óta. Étkezés után több órával is úgy érzi, hogy tele van a gyomra, csak lassan űrül ki. Inni csak kortyokat tud, pedig szomjas. Éhséget viszont nem szokott...
        Tisztelt doktornő! Az epepolip kialakulhat e a magassább koleszterinből? Az ultrahangon megkülümböztethető-e kő vagy polip? Mit javasol koleszterin csökkentésre ami esetleg nem gyógyszer. Tisztelettel
        Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a problémám, hogy a makkom begyulladt. Nagyon piros és enyhe fájdalmat is érzek, nem viszket. Korábban is pirosas volt ez a terület, de ezt annak tudtam be, hogy a rövid fitymafékem miatt jobban dörzsölődik mint...
        Tisztelt Doktor Úr! Egy ideje zavaró kellemetlen érzést éreztem nyelés közben a torkomban. Észleltem továbbá, hogy -bár odafigyelek a szájhigiéniámra- mégis kellemetlen ízt érzek a számban, amit főleg a torkom felől éreztem az onnan...
        Tisztelt Doktornő! 23 éves vagyok és az lenne a kérdésem, hogy néha ritkán rám jön olyan érzés mintha nem lenne levegőm, melegem lesz, kicsit zsibbad a bal kézujjam és néha a számnál is, kb 5-10 percre utánna megint jól érzem magam. Olyan...
        Tisztelt DOKTOR ÚR! Inzulinnal kezelt cukorbeteg vagyok,több éve tartó székrekedési problémákkal Bél tükrözésen voltam,ahol problémát nem állapítottak meg.Azon kívül,hogy "avastagbélszokatlan elhelyezkedése miatt(azegésza bal...
        Tisztelt Doktor Úr! Néhány nappal ezelőtt volt egy keményebb székletem, ami enyhe fájdalommal járt. Azt követően néhány maximum 1 mm átmérőjű véres pontok jelentek meg a WC-papíron, illetve enyhe irritációt érzék fenék törlésnél,...
        Tisztelt Doktor Úr! Olyan visszatérő problémával fordulnék önhöz,ami megkeserít egy ideje. 3-4 havonta körülbelül a hüvelybemenetem környékén vágás szerű repedések jelentek meg,ami legutóbb mintha már a végbélnyílásom mellett is az...
        Tisztelt Doktornő! Kb. egy hónapja írtam Önnek, melyre nagyon köszönöm, hogy válaszolt. Ez volt az: http://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/emesztorendszer/138590 Ahogy Ön is javasolta, további vizsgálatok következtek, hiszen a folyamatos, hol...
        Üdvözlöm! A problémám a következő, körülbellül 1-1.5 éve kezdődött a dolog, visszatérő hasmenésem lett. Erős, folyós, rikító sárgás színű, kb havonta jelentkezett pár napig. Egy darabig nem volt olyan nagy probléma, aztán elkezdett...
        Kedves Doktor úr! Október elején kaptam meg a rákszűrés eredményét, ami negatív lett, viszont orvosom további problémákat észlelt. A lapon az alábbi dolgok voltak aláhúzva: vegyes baktérium flóra, Reaktív sejt elváltozások: gyulladás,...
        Tisztelt Doktornő! Egy sporttevékenység végzése utáni térdsérüléssel összefüggésben, mely gyulladást és pseudo-blockot is okozott küldtek el vérvételre. A vizsgálaton, egy hónappal a sérülés után az alábbi értékeket...
        Tisztelt Doktor Úr! Szív-érrendszeri gondok miatt folyamatos kezelés alatt állok. A jobb lábamon (femorális felső szakaszon) 85%-os szűkületet diagnosztizáltak CT-n. PTA kilátásba helyezve, ez folyamatban. A napokban (két napja) elestem, és a...
        Tisztelt Doktor Úr! 2 hete voltam Hasi Ct-n,nem múló hasi fájdalmak miatt, 2 napja jött meg az eredmény, de csak december 9.ére kaptam időpontot,hogy visszamenjek vele az orvosomhoz.A kérdésem az lenne, hogy lefordítaná nekem a leletemet, mert...
        Tisztelt Dr. Nő A következő vérkép eredményt kaptam. Ez a vérkép mondhatni állandó az utóbbi 1-2 évben. Ezek az értékek mindig plusszosak, körülbelül hasonló értékekkel. Most kezdtem el szedni Legalon 140 mg kapszulát. (sajnos...
        Tisztelt doktornő! Unokam már kb. egy hónapja köhög hurutosan, terheléskor jobban de nem fullad.Különböző köptetőket és antibiotikumot is kapott,de még mindig nem akar elmulni.Érdemes adni még a kanalas gyógyszereket,vagy mit javasol?