• Vérvétel eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Előzmény:a lapockámnál fáj ,a fejem és néha beleszúr a hasamnál.,vérvételre küldtek.(külföldön vagyok).Ezek térnek el:WBC:12,8(4,4-11,3),neutrophils:9,96(1,4-6,6),Cholesterol:5,9(3,5-5),Triglyceride:1,83(0,3-1,7).Mit jelent a különbség?Az orvos szerint nagyon kicsi az eltérés,nincs komoly bajom,nyaki illetve gerinc ct-re küld a lapocka fájdalom miatt,Szerinte a lapockámnál be van gyulladva az izom,fájdalomcsilapitot irt ki a Keral-t.

        Dr. Hamar Péter válasza a laborérték témában

        Kedves Hölgyem, Az életkora miatt a lapocka körüli fájdalom legvalószínűbb oka valóban izom-fájdalom. Ha módja van pihentetni, ennek a fájdalomnak enyhülnie kell. A labor adatok közül az - emelkedett fehérvérsejt (WBC) szám és az - emelkedett neutrofil granulocita (egy fajta fehérvérsejt) szám enyhe gyulladásra utalnak. A koleszterin és a triglicerid szintek szintén enyhe fokú emelkedése nem kórjelző, de csökkentése javasolt. A vér zsírszintjei (koleszterin, triglicerid) csökkenthetőek - több mozgással - a finomított szénhidrátok (kristálycukor, finom-liszt alapú élelmiszerek: fehér kenyér, sütemények, tésztafélék, stb) fogyasztásának csökkentésével - amennyiben van ilyen, alkohol fogyasztás csökkentésével

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Hamar Péter
        Klinikai laboratóriumi szakorvos

        Dr. Hamar Péter
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. szeptember 29., 08:13; Megválaszolva: 2011. október 03., 11:58

        Tudjon meg többet: laborérték
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktorúr. Június óta fáj bal oldalt a bordám.... akkor büdös köpetet köhögtem fel... és hörögtem... voltam tüdőszűrőn ami teljesen negatív lett.... lázam nincs. Nem fogytam... de a fájdalom nem múlt el a bordámból.... voltam...
        Tisztelt doktor úr! Nekem mint kiderült gyomortükrözés során krónikus gyomorhurutom van.Ez kb 1.5 hónapja történt. Adtak rá ppi valami savcsökkentő 40 mg.semmi mást azt mondták szedjem 3 hónapig majd felezzem. Igen de mostanában utána...
        Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a segítségét kérni laboreredményem értelmezésével kapcsolatosan. A vérvétel a ciklus 5. napján készült. Az értékeim a következők: FSH 8,3 IU/L, LH 4,8 IU/L, PRL 515 mlU/l, Prolaktin PEG 367 mlU/L...
        Tisztelt Doktor úr! Menstruációm egy hete jött meg, három napig volt rendesen, majd három napig semmi és ma megint véreztem, élénk vörös vér távozott kisebb mennyiségben. Nagyon megijedtem, már azt hittem elmúlt. Soha nem volt problémám...
        Kedves Doktor úr! Azzal a pronlémával fordulnék önhöz, hogy az első het 4.napjan(tegnap) elfelejtettem bevenni a fogamzásgátló tablettámat, Symicia es kb 6 hónapja szedem. Ma vettem be körülbelül 16 órás késéssel, a barátommal együtt...
        tisztelt doktor úr!!! rosszuléteim miatt hasi ulranagon voltam..... eredményeim..... kérem értékelje... a máj mérsékelten megnagyobbodott diffusan fokozottabban reflektál durvább echoszerkezetű. az átvizsgálható területen intrahepticus...
        Tisztelt Dr. Úr! Már egy féléve fennálló problémám van, amely különböző vizsgálatok nyomán a gasztroenterológiára vezettek. A kezdetekben állandó torokfájást éreztem, ami nem múlt el, utána már, amikor belekezdtem a beszédbe, akkor...
        Tisztelt Doktor Úr! Az a problémám, hogy elfelejtettem bevenni a 18. és a 19. fogamzásgátló tablettámat. (Symiciát szedek) 20.napon, azaz tegnap vettem észre,akkor bevettem az aznapit és ma lenne az utolsó tablettám a gyógyszermentes szünet...
        Tiszteld Doktor Úr !!! Kérdésem az lenne,hogy régóta fáj a hátam elég stresszes életem van.Van amikor kicsit van amikor nagyon.gerincem meg az körül is.Voltam mellkas röngenen minden rendben volt.Kétszer voltam vérvételen vasam alacsony ,de a...
        Tisztelt Dr. Úr! Május óta lázam ill. hőemelkedésem van.Ehhez társult erősen intenzív hüvelyi nyilallás.Ezek után elmentem a további vizsgálatokra:urológia,nőgyógyászat,hasi ultrahang,proktológia,gasztroenterológiai ahol kaptam 3 féle...
        Tisztelt Doktor úr! Az lenne a kérdésem, hogy 5 napig menstruáltam aztán 2 napig nem volt semmi vérzés majd most megint 2. napja vérzek. Ez mitől lehet? Valami gond van? Túlsúlyos vagyok, és fennáll az is, hogy lehet pajzsmirigy beteg ezzel...
        Tisztelt doktor úr, az lenne a kérdésem, hogy 1. hüvelyi UH-gal észrevehetők-e a méhszájon/méhnyakon lévő vagy onnan kiinduló elváltozások. Természetesen nem a sejtszintű, mikroszkopikus nagyságúakra gondolok, hanem ami már panaszt...
        Tisztelt Doktor úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz,hogy csütörtökön indulunk nyaralni és ma megjött a menstruációm,esetleg van valami gyógyszer vagy más megoldás,hogy ebben a 2 napban elmúljon,vagy mérséklődjön a...
        Tisztelt Doktor Úr! 12 napja volt HSG vizsgálatom, mert babát szeretnénk. A vizsgálatot a ciklus 10. napján végezték. Eléggé fájt. Az utána következő 2-3 napban csak kevés rózsassín vérzésem volt, amiről hallottam, hogy normális, mert a...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 16 évvel ezelőtt diagnosztizáltak nálam adrenoleukodisztrófia talaján kialakult Addison kór-t. Cortefet szedtem,reggel 10,délben 5 mg-ot. 2 évvel ezelőtt kerültem kórházba Addison krízissel,egy hetes kezelést követően...
        Hosszú utánjárás során derült fény lisztérzékenységemre (mivel nem menstruálok nőgyógyásznál jártunk legtöbbet). Próbálkoztak fogamzásgátló adásával, de csak a gyógyszerszedés (fogamzásgátló) alatt volt menzeszem. A TSH kicsit...
        Tisztelt Dr. Úr! Tudna nekem mondani egy olyan helyet,ahol végeznek trombózisra való hajlamosságot kimutató vizsgálatot.. esetleg Debrecenben? És a másik kérdésem az lenne, hogy miből áll ez a vizsgálat és hogy mennyibe kerül ? Előre is...
        Tisztelt Doktor Úr! Hónapokon át tartó hasi,és gyomor panaszaim miatt nemrég vastagbél tükrözésen voltam,ami negatív lett.Viszont a gyomortükrözéskor szövetmintát vettek,melynek eredménye:az intraepithelialis lymphocyta-szám mérsékelten...
        Kedves Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy étkezés után émelygést érzek meglehetősen sokáig kb. 1 és fél hete. Az elmúlt másfél hétben volt hasi görcsölésem, ami nem volt olyan erős, hogy orvoshoz forduljak vele,...
        Szeretnék érdeklödni hogy Ön szerint biztonságos e ugy a megszakitott közösülés ha csak 2-3 naponta történik és ez idö alatt a vizeléssel távozik a hugycsöbent maradt spermium. Ha igy biztonságos ugy is megoldhato e hogy minden nap van...