• Vérvétel eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Előzmény:a lapockámnál fáj ,a fejem és néha beleszúr a hasamnál.,vérvételre küldtek.(külföldön vagyok).Ezek térnek el:WBC:12,8(4,4-11,3),neutrophils:9,96(1,4-6,6),Cholesterol:5,9(3,5-5),Triglyceride:1,83(0,3-1,7).Mit jelent a különbség?Az orvos szerint nagyon kicsi az eltérés,nincs komoly bajom,nyaki illetve gerinc ct-re küld a lapocka fájdalom miatt,Szerinte a lapockámnál be van gyulladva az izom,fájdalomcsilapitot irt ki a Keral-t.

        Dr. Hamar Péter válasza a laborérték témában

        Kedves Hölgyem, Az életkora miatt a lapocka körüli fájdalom legvalószínűbb oka valóban izom-fájdalom. Ha módja van pihentetni, ennek a fájdalomnak enyhülnie kell. A labor adatok közül az - emelkedett fehérvérsejt (WBC) szám és az - emelkedett neutrofil granulocita (egy fajta fehérvérsejt) szám enyhe gyulladásra utalnak. A koleszterin és a triglicerid szintek szintén enyhe fokú emelkedése nem kórjelző, de csökkentése javasolt. A vér zsírszintjei (koleszterin, triglicerid) csökkenthetőek - több mozgással - a finomított szénhidrátok (kristálycukor, finom-liszt alapú élelmiszerek: fehér kenyér, sütemények, tésztafélék, stb) fogyasztásának csökkentésével - amennyiben van ilyen, alkohol fogyasztás csökkentésével

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Hamar Péter
        Klinikai laboratóriumi szakorvos

        Dr. Hamar Péter
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. szeptember 29., 08:13; Megválaszolva: 2011. október 03., 11:58

        Tudjon meg többet: laborérték
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Segítségét szeretném kérni férjem betegségével kapcsolatban.December elején kezdődött neki egy megfázás. Köhögött,fulladt ,gyengének érezte magát.Elment a pulmonológiára ahol azt a véleményt írták,hogy...
        Tisztelt Doktor Úr! Tegnap kaptam meg a PentaCore laborban végzett vizsgálat eredményét. Szeretném, ha segítene egyértelművé tenni a leírtakat. CA 125 meghatározása: 32 U/mL 0-35 F HE4 : 60 pmol/L 0-140 F ROMA index : 21.2 % F...
        Tisztelt dr nö! Kb 1 éve hol eöjövö hol hetekig nem is jelentkezö jobb oldali melkasi fájdalmam van! Amikor kezdödött voltam tüdögyogyászaton is ahol nem láttak semmit a röntgenfelvételen!1 évvel ezelött volt véres köpetem is hol friss hol...
        Tisztelt Doktor Úr! Elképzelhető vetélés vashiányos vérszegénység miatt?Az embriót 8hetesen vesztettem el egy hónappal ezelőtt, majd vérszegénységet diagnosztizáltak nálam. 1.terhesség volt. A háziorvos szerint ez lehetett az ok, a klinika...
        Tisztelt Doktor Úr! Néhány napja hascsikarást érzek a gyomrom környékén. Hasmenésem nincs. Kérdésem, hogy ez múló probléma, vagy orvoshoz kell fordulnom vele? Ha igen, mi állhat a háttérben? 6 hónapja szültem, esetleg ennek lehet-e köze a...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! A következő kérdésemre szeretnék választ kapni: Egy ismerősöm - nő, 35 éves - hetente három alkalommal ad vérplazmát rendszeresen, hónapok óta. Aggódom érte, ha ezt hosszabb távon folytatja, lehet-e bármi káros...
        Tisztelt Doktor Úr! Újabb kérdés a méhnyakrák elleni oltásról... Sajnos mindig azzal szembesülök, hogy minden orvosnak teljesen ellentétes a véleménye a kérdéskörről. Hogy döntsem el, hogy melyik orvosnak van igaza és melyik téved?...
        Tisztelt Doktor Úr! Jelenleg 32 hetes terhesként mindeddig 4 alkalommal nézték a laborvizsgálatok során a toxoplazma értékeket, a 12., 14., 24., és a 31. héten. Az IgG értékek sorban mind a 4 alkalommal 5,00 U/mL volt (negatív)volt. Az IgM...
        Kedves Doktor úr! Nekem olyan problémám lenne, hogy a mindennapi székletürítés után a wcpapíron mintha mákszemek lennének. Ez már pár hónapja így van! Mi lehet az oka? Még tavaly augusztusban csináltam egy két hónapos béltisztítást, azt...
        Kedves Doktor úr, kérem segítsen! Tavaly tavasszal kerültem a sürgősségi osztályra, savtúltengéssel. Általában stresszes napok után mindig kicsit rosszabbul vagyok... Kaptam gyógyszert rá, amit elhagytam, mert szeretnék természetes úton...
        Jó napot doktornő!2éve válaszolt nekem egy kérdésre.nagyon köszönöm a választ.Említette hogy szegeden volt egy sebész aki ilyesmibe jártas.Én pécsen 2 sebészhez is elmentem.elmondtma nekik amit önnek irtam.megse uh ztak csak megtapogatott...
        Tisztelt Dr Plósz János! Nekem tudott IBS-em van ,de mivel még soha nem volt vastagbél kolonoszkópiám ezért csináltattam egy calprotectin tesztet.Ennek eredmény 10 ug/g lett. A referencia érték 0-50 között van a tájékoztató szerint. Az...
        Üdvözlöm! Szeretnék egy kis segítséget kérni Öntől. Voltam egy lisztérzékenységi vérvételen , de sajnos nem tudom értelmezni a leletemet amit elküldtek e-mailba, hogy érzékeny vagy e a lisztre vagy nem. Tudna nekem ebben segíteni? Várom...
        Jó napot doktor ur!15 éves korom ota kezdtem el kutatni a választ a rejtélyes fájdalmamra.7 éves koromba kezdődött a focipályán.belerugtam a labdába és meghuzódott a szeméremcsont és a péniszem között valami.a fájdalom csak a mozgás...
        Tisztelt Dr. Úr! Polipot távolitottak el a vastag belemből 0.5 és 2 cm volt a polip.Két napra rá a székletem első fele bogyos sötét barna volt és másnap is.Alhasi fájdalmaim voltak és meg is maradtak. Kérdésem a sötét széklet bajra utal e...
        Tisztelt Doktor Úr, 2014 november végén volt egy kisebb nőgyógyászati műtétem (petevezeték átjárhatósági vizsgálat és méhtükrözés), mivel gyermeket szeretnénk. (A műtét során lezárt petevezetékeket és két kisebb miómát...
        Tisztelt Dr. Balogh Andrea! Kislányom 20 hónapos múlt. Jövő Héten kezdjük a bölcsődét. Ezért most kérdésessé vált a bárányhimlő elleni védőoltás beadása. Egyrészt, elég rosszakat hallani mostanában a be nem oltott bárányhimlővel...
        Tisztelt Dr. Molnár Dóra! Egy fontos kérdéssel fordulnék Önhöz. A jobb lábamon gyakran megjelenik egy fájó vörös csík. A csík a lábam jobb féltekén szokott feltűnni a combomon, és körülbelül a térdemig ér le. Fajdalom azonban sokkal...
        Tiszteletem. A mai nap folyamán észre vettem a szemoldokhullast illetve az elmúlt napokban az intenzív hajhullast amit szó szerint lehet érteni. Illetve menstruáció előtt az elmúlt hónapokban iszonyatos sőt kibírhatatlan fájdalom. Tovább...
        Tisztelt Doktor Úr! 4 napja volt terhességmegszakításom. Az orvosom azt javasolta, 4 nap pihenés után bátran menjek már dolgozni. Viszont sok helyen olvasom,hogy nem ajánlatos nehezet emelni egy ideig még. Munkám során naponta 100-szor is...