• Vérvétel eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Előzmény:a lapockámnál fáj ,a fejem és néha beleszúr a hasamnál.,vérvételre küldtek.(külföldön vagyok).Ezek térnek el:WBC:12,8(4,4-11,3),neutrophils:9,96(1,4-6,6),Cholesterol:5,9(3,5-5),Triglyceride:1,83(0,3-1,7).Mit jelent a különbség?Az orvos szerint nagyon kicsi az eltérés,nincs komoly bajom,nyaki illetve gerinc ct-re küld a lapocka fájdalom miatt,Szerinte a lapockámnál be van gyulladva az izom,fájdalomcsilapitot irt ki a Keral-t.

        Dr. Hamar Péter válasza a laborérték témában

        Kedves Hölgyem, Az életkora miatt a lapocka körüli fájdalom legvalószínűbb oka valóban izom-fájdalom. Ha módja van pihentetni, ennek a fájdalomnak enyhülnie kell. A labor adatok közül az - emelkedett fehérvérsejt (WBC) szám és az - emelkedett neutrofil granulocita (egy fajta fehérvérsejt) szám enyhe gyulladásra utalnak. A koleszterin és a triglicerid szintek szintén enyhe fokú emelkedése nem kórjelző, de csökkentése javasolt. A vér zsírszintjei (koleszterin, triglicerid) csökkenthetőek - több mozgással - a finomított szénhidrátok (kristálycukor, finom-liszt alapú élelmiszerek: fehér kenyér, sütemények, tésztafélék, stb) fogyasztásának csökkentésével - amennyiben van ilyen, alkohol fogyasztás csökkentésével

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Hamar Péter
        Klinikai laboratóriumi szakorvos

        Dr. Hamar Péter
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. szeptember 29., 08:13; Megválaszolva: 2011. október 03., 11:58

        Tudjon meg többet: laborérték
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor úr! Sajnos Körülbelül 13éves koromban lettem beteg.Cheon betegséget és gyomor nyálkahártya-nyelőcső gyulladást diagnosztizáltak és kezeltek vele.14éves koromban annyira romlott a helyzet a bélgyulladásomnál,hogy azt mondták...
        Tisztelt Doktornő! 2015 végén vastagbél és gyomortükrözésem volt hasi panaszaim miatt. A leletek negatívak lettek, a lisztérzékenységet kizárták. A lactose teszt pozitív eredményt adott. A felírt gyógyszert csak szükség esetén...
        Üdv! Február óta fájdogál az alhasam, főleg a vastagbél környékén, székelés közben nagyobb nyomás kifejtése esetén néha érzem, hogy az egész alhasam megfeszül, és ez enyhe fájdalommal jár. Hasmenésem ritkán szokott lenni, viszont vér...
        180 cm, 90-93 kg vagyok, sokat mozgok: heti 2x kosárlabdázok, közben nagyon sokat futok, többet mint 10-20 évvel fiatalabb társaim. Ezen túlmenően egész évben a hideg időt kivéve bicajozom, télen 6-10 napot síelek, sokat sétálok. Mindkét...
        Tisztelt Doktor Úr! 2 hete kisebb székrekedéssel küzdöttem, ami elsősorban az aranyeremet viselte meg /20-on éve küzdök székrekedéssel, kétszer volt külső aranyérműtétem és gyűrűzésem is...pont az utóbbi hónapokban, években...
        Tisztelt Doktornő! 2,5 éve szedem a Dienile nevű fogamzásgátlót.Mivel tiszta májfoltos lett az arcom tőle,gondoltam abbahagyom,hátha szépen letisztul.Ez meg is történt szeptember 30-án.Október 4-én megjött a havivérzés,ahogy szokott.Utána...
        Tisztelt Doktor Úr! Kb:2 hete fáj a hasam. Szurkál,nyom a gyomorszájnál,puffadok,és néha ég a nyelőcsövem. A bordák alatti résznél is szurkál,feszít. Van,hogy a baloldalomtól jön a fájás és lemegy az ágyékomig. Aztán ott elmúlik...
        Tisztelt Doktor úr! A napokban derült ki, hogy cöliákiában szenvedek, de tavasz óta refluxom, laktózérzékenységem és gastritiszem is van. Kérdéseim: - Igaz az, hogy a refluxot a későn diagnosztizált cöliákia miatt kaptam meg? Ha igen,...
        Tisztelt Doktor/Doktor nő 3 napja kezdődött nálam egy elég intenzív hasi fájdalom, ami eleinte a holyagomnál fajt, majd áttért a köldök tájékára, és jobb alhasba és bal alhasba. Bevittek a Bajcsyba sürgősségire, ahol csináltak a...
        Üdv! Február óta fájdogál az alhasam, főleg a vastagbél környékén, székelés közben nagyobb nyomás kifejtése esetén érzem, hogy a köldökömtől jobb oldalra valami feszül, vagy legalábbis tompán fáj. Hasmenésem, vér a székletemben,...