• Vérvétel eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Előzmény:a lapockámnál fáj ,a fejem és néha beleszúr a hasamnál.,vérvételre küldtek.(külföldön vagyok).Ezek térnek el:WBC:12,8(4,4-11,3),neutrophils:9,96(1,4-6,6),Cholesterol:5,9(3,5-5),Triglyceride:1,83(0,3-1,7).Mit jelent a különbség?Az orvos szerint nagyon kicsi az eltérés,nincs komoly bajom,nyaki illetve gerinc ct-re küld a lapocka fájdalom miatt,Szerinte a lapockámnál be van gyulladva az izom,fájdalomcsilapitot irt ki a Keral-t.

        Dr. Hamar Péter válasza a laborérték témában

        Kedves Hölgyem, Az életkora miatt a lapocka körüli fájdalom legvalószínűbb oka valóban izom-fájdalom. Ha módja van pihentetni, ennek a fájdalomnak enyhülnie kell. A labor adatok közül az - emelkedett fehérvérsejt (WBC) szám és az - emelkedett neutrofil granulocita (egy fajta fehérvérsejt) szám enyhe gyulladásra utalnak. A koleszterin és a triglicerid szintek szintén enyhe fokú emelkedése nem kórjelző, de csökkentése javasolt. A vér zsírszintjei (koleszterin, triglicerid) csökkenthetőek - több mozgással - a finomított szénhidrátok (kristálycukor, finom-liszt alapú élelmiszerek: fehér kenyér, sütemények, tésztafélék, stb) fogyasztásának csökkentésével - amennyiben van ilyen, alkohol fogyasztás csökkentésével

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Hamar Péter
        Dr. Hamar Péter, klinikai laboratóriumi szakorvos
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. szeptember 29., 08:13; Megválaszolva: 2011. október 03., 11:58

        Tudjon meg többet: laborérték
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Az utóbbi időben nagyon fájnak a jobb lábam újjai, főként a nagy újj és második újj. Nem tudom, hogy mi lehet a probléma, hová forduljak. Nem hideg a lábam, de erős fájdalmam van. Ebben kérem segítségüket.
        Tisztelt doktornő/ Úr! Nagyon kíváncsi lennék a véleményére.Vérvétel alapján a koleszterin szintemmel vannak problémáim. Az összkoleszterinem 7,80 mmol/L (HDL: 2,36 és LDL: 4,88). Rendszeresen sportolok, az egészséges életmód híve vagyok...
        Kedves Doktor! Minden reggel a szemem körüli bőr meg van duzzadva alul-fölül -szemhélyam - is, alig bírom kinyitni reggel. Nem pirosodik be a szemem, és könnyezni sem könnyezik, különösebben nem viszket. Napközben viszont olvasáskor nagyon...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A labor leletem értelmezésében kérném segítségét. A normálistól eltérő értékek: - RBC vvt szám 5,851*10^6/u -MCV átl. vvt térf: 81,2 fl -NEUT % neutrofil 49% -eGFR-EPI: 127,475 -húgysav: 471 umol/l -GOT:...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr!Rendszeres véradók táborába tartozom/tartoztam.2013.02.19-én vért adtam, majd pár hétre rá kaptam egy levelet amiben közölték velem,hogy Anti-HCV szűrő vizsg. 1.;2.;3.; eredményem reaktív a konfirmáló...
        Tisztelt Doktor nő(úr) Szívbillentyű problémát állapítottak meg 2004 évben Cod:I3400.Kérdésem az, hogy erre a betegségre lehet-e SZJA visszaigénylés kérni, és mi a teendő kitől kell igazolást,vagy javaslatot kérni.Erre a betegségre...
        Kedves doktor no/ur! Edesapamat evekkel ezelott hatsofali infarktussal kezeltek, ezaltal cukorbeteg lett es erszukulettel mutottek, a combtovenel halot raktak be. Azote leszazalekoltak, nem dolgozhat. En jelenleg Angliaban elek es nagyon szeretnem ha...
        Üdvözlöm! 17 éves fiú vagyok,egészen idén májusig semmilyen fajta nyirokcsomó duzzanatom nem volt(legalább is semmi említésre méltó).Május 8.-án akaratlanul észrevettem egy nyaki nyirokcsomóm duzzanatát ,amely kicsivel volt nagyobb egy...
        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! 6 éve látásjavító lézeres szemműtétem volt, azóta panaszmentes voltam. Az utóbbi időben azonban romlást tapasztaltam a látásomban így elmentem megvizsgáltatni. A bemérés alapján a bal szemem 0,5-et romlott a...
        Tisztelt Allergológus! Mióma kezelésére kezdtem el szedni az Esmya nevű gyógyszert. 3hete. kb 1hete tele lett a mellem alatt a hátam , lapockaközött, a vállam -hónaljárokig lehúzódva a köldök vonaláig és bennt a köldökben is hólyagos...
        Udvozlom 49 az édesapám,nem dohányzik,nem iszik alkoholt,egészségesen él,sokáig focizott.Napi rendszerességgel végez fizikai munkát.Szívzorejt állapitottak meg nála nemrég.A vérnyomása nagyon ingadozik,egyszer alacsony egyszer...
        Kedves Webbeteg! Tegnap felfedeztem a szemoldokcsontom felett egy duzzanatot, ami hosszukas tehat nem csomo, megmutattam haziorvosnak azt mondta egy er van begyulladva kremezzem gyulladascsokkentovel, es borogassam, 4-5 nap alatt el kell mulnia, ez a bal...
        Kedves Doktor Úr/Nő ! Az lenne a kérdésem hogy a (túlzott/alkalmi) maszturbációtól butulhat-e az ember vagy romolhat-e tőle a látása? Válaszát előre is köszönöm.
        Tisztelt Doktor Nő/Doktor úr! Azzal a panasszal fordulnék Önhöz, hogy egy ideje már a bőröm olyan illatot lélegez, izzad ki, mintha szellentettem volna!Pedig nem! Gyakran szédülök, remegek (belső remegés), izzadok, fáradt vagyok,néha alig...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Vérvételem eredménye iránt szeretnék érdeklődni: Fehérvérsz: 6,89 G/l, Vvt: 3,55 T/l, Haemoglobin: 5,5 mmol/l, Haemotokrit: 0,30 L/l, RDW: 17,00 %, Hypochrom vvt arány 29,1 %. A többi értékemben nincs eltérés. Főleg...
        Tisztelet Dr. Úr / Dr. Nő! Édesapám magas vérnyomásban szenved amire beállitott gyogyszert szed.Kb. két hónappal ezelőtt két hétig a vérnyomása elkezdett ingadozni hol jó volt hol pedig alacsony.( 80/ 60)Naponta megszédült többször és...
        Tisztelt Doktor úr! Hüvelygombát igazolt nálam a levett kenet minta. Batrafen hüvelykrémet kaptam 6 db applikátorral. Tegnap az első adagot elhasználtam, ma úgy tűnik megjön a menzeszem legkésőbb holnap. Kérdésem menzesz alatt...
        Üdv! Mostanában elég gyakran észre veszem, hogy a jobb szemembe olyan folt van, amit akkor látunk ha erős fénybe nézünk, van hogy kevésbé látszik, van hogy annyira ott van, hogy rossz nézni, nem látok rendesen, a folt mindig ugyan olyan, ugyan...
        Meforal-t kell szednem és arra rá van írva,hogy nem lehet mellete alkoholt fogyasztani,de nekem jövő héten lenne a leánybúcsúm és megszeretném kérdezni,hogy mennyivel előtte hagyjam abba a gyógyszer szedését? A házi orvosomtól nem merem...
        Tisztelt Doktor Úr! Nemrég megtörtént a műtét (mucotomia+fess+orrsövény),amelyről az előzőekben kérdeztem már.Hétfőn volt 4 hete.Azóta már több alkalommal kellett a pörköket eltávolítani,mert nem jött ki,hiába...