• Vérvétel eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Előzmény:a lapockámnál fáj ,a fejem és néha beleszúr a hasamnál.,vérvételre küldtek.(külföldön vagyok).Ezek térnek el:WBC:12,8(4,4-11,3),neutrophils:9,96(1,4-6,6),Cholesterol:5,9(3,5-5),Triglyceride:1,83(0,3-1,7).Mit jelent a különbség?Az orvos szerint nagyon kicsi az eltérés,nincs komoly bajom,nyaki illetve gerinc ct-re küld a lapocka fájdalom miatt,Szerinte a lapockámnál be van gyulladva az izom,fájdalomcsilapitot irt ki a Keral-t.

        Dr. Hamar Péter válasza a laborérték témában

        Kedves Hölgyem, Az életkora miatt a lapocka körüli fájdalom legvalószínűbb oka valóban izom-fájdalom. Ha módja van pihentetni, ennek a fájdalomnak enyhülnie kell. A labor adatok közül az - emelkedett fehérvérsejt (WBC) szám és az - emelkedett neutrofil granulocita (egy fajta fehérvérsejt) szám enyhe gyulladásra utalnak. A koleszterin és a triglicerid szintek szintén enyhe fokú emelkedése nem kórjelző, de csökkentése javasolt. A vér zsírszintjei (koleszterin, triglicerid) csökkenthetőek - több mozgással - a finomított szénhidrátok (kristálycukor, finom-liszt alapú élelmiszerek: fehér kenyér, sütemények, tésztafélék, stb) fogyasztásának csökkentésével - amennyiben van ilyen, alkohol fogyasztás csökkentésével

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Hamar Péter
        Klinikai laboratóriumi szakorvos

        Dr. Hamar Péter
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. szeptember 29., 08:13; Megválaszolva: 2011. október 03., 11:58

        Tudjon meg többet: laborérték
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr. Lakos András! Ma injekcióztam a térdét egy ESBL pozitív betegnek, és az injekciózás közben az arcomra, meg a karomra fröccsent az injekció tartalma, mert valami miatt nehezen tudtam beadni az ízületbe az injekciót. Utána...
        Jó napot kívánok! Missd abortuszom után 2 hétre se múlt el a vérzésem elmentem hogy megvizsgáltassam magam vmi vér maradt a méhemben erre kaptam Zinamot és ergamot most már 1 héten kétszer is voltam ultrahangon az orvos azt mondta hogy nem...
        Tisztelt Doktor Úr! Évek óta tartó, havonta-másfél havonta visszatérő gyomorfájással küzdök, ami ilyenkor akár egy hétig is eltart. A gyomortükrözés eredményéről szeretném megkérdezni, hogy mit jelent, mert a kezelőorvosomhoz...
        Tisztelt Dr.Nő kérem segítsen. A tegnapi nap folyamán a délutáni órákban unoka öcsém (4 éves)már másodszori alkalommal elkezdet feltűnően és félelmetessen feldagadni az arca,szája,segglyuka körül, szeme , végtagjai ,ujjai, és amíg a...
        Tisztelt Doktornő! Nagyjából másfél hónapja kezdődtek a tüneteim, amik meglehetősen megkeserítik a mindennapjaimat. Az egész egy erős nyak és vállfeszüléssel kezdődött, ami szinte folyamatosan fennállt. Az izmaim nem fájdalmasak,...
        Tisztelt Dr. Úr! 4 évig lindynette 20 fogamzásgátlót szedtem. 2 hónapja abbahagytam mert nem volt párom, azóta egyszer rendben megjött a menstruációm. Újra szeretném kezdeni, megmaradt még 2 levéllel. Szükséges orvosi vizsgálat vagy...
        Tisztelt Címzett! Lombik programban veszek részt, Et+8 nap erős görcsös vérzésem jelentkezett, valószínűleg nem tapadt meg.Forduljak orvoshoz, vagy 3 hónap pihenő? Mi az oka progipótlás ellenére a korai vérzésnek? Dné
        Tisztelt Doktor Úr! A követező tüneteket tapasztaltam az elmúlt időszakban. - enyhe égő, nyomó, szúró érzés a végbél tájékán, elsősorban üléskor - székelés után és lefekvéskor is időként lüktető érzés a végbél körül -a...
        Tisztelt Doktor Úr! Hajhullással fordultam az orvosomhoz, aki elküldött allergia tesztre. Az IgE teszt a következőket mutatta alacsony szinten( 0,72-3,59 kU/l) allergiás vagyok a földimogyoróra, mogyoróra,kókuszdióra, mandulára,zellerre,...
        Tisztelt Doktor úr, A problémám augusztusban kezdődött. Nagyon felpuffadt a hasam és rosszul voltam, ami máig tart.Ehhez még székrekedés vagy híg széklet társul,és általában csak 2-3 naponta van székletem. Egy sor negatív eredmény után...
        Tisztelt Doktor Úr !! 29 éves fiatal ember vagyok ! Több mint 4 éve gyomor tükrözés során savas refluxot állapítottak meg nálam ..Rabyprex tablettát írtak fel rá amit több mint négy éve szedek .... Most jelenleg Rabemant szeded napi 1 szem...
        Tisztelt Doktor Úr! Sajnos mindig gátlásos voltam a székletürítés és a távozó szelek tekintetében, ez azonban egyéni nehézségeken és kínosabb szituációkon kívül eddig semmilyen problémát nem okozott. Nem tudom, ezt hogyan tudnám...
        Tisztelt Doktor Úr! Ha növényi eredetű olajat, zsiradékot fogyasztok (pl. dió, mogyoró stb.), akkor először enyhe fájdalmat érzek a jobb mellkasomban, azután (néhány óra mulva) a szememmel "szivárványt" látok (ez kb. fél óráig tart),...
        Tisztelt Doktor úr! Már írtam önnek a közelmúltban egy kérdést, melyet meg is válszolt. Elküldöm, hogy lássa az előzményeket: http://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/haspuffadas/139650 December elsején hagytam abba a Normixot. Azóta...
        Kedves Doktornő! Férjem 10 éve nem volt laborban, unszolásomra a héten elment."Csillagos" eredményei: zárójelben a helyi labor ref.tartományai szerepelnek. LDL koleszterin 6,1 (1,8-3,9 ref.tart),össz.koleszterin 8,06 lett(3-5,2). GGt érték 86...
        Tisztelt Doktor úr! Tegnap este szeretkeztünk a barátommal és mielőtt elment volna észrevettük, hogy elszakadt az óvszer. Előváladék talán már lehetett. A ciklusom 23. napja volt, így elméletileg nem termékeny nap, mégis mindenki azt mondja...
        Tisztelt Doktornő! Már kérdeztem egyszer öntől, ezúton is köszönöm a válaszát! A gyomortükrözés eredménye ez volt(gyomorszájnál lévő fájdalom miatt): Lelet: Cardia lazán zár. A nyelőcső nyálkahártyája a cardia felett hyperaemias,...
        Kedves Doktorúr! Nyár óta úgy döntöttem egészségesen étkezem és kerülöm a sok szénhidrátot, cukrot. Naponta sportoltam és továbbra is ezt teszem, de mégis mióta életmódot változtattam, azóta haspuffadással küzdök és körülbelül 2...
        Tisztelt Doktor Úr! Mai napon kaptam meg nőgyógyászati cytológiai vizsgálatom eredményét, melyben a következőket írták: A kenet minősége: értékelhető, de Indoklás: cytolysis. Zavaró mértékű lob. Helyenként vastag. Részletes...
        Tisztelt Doktor Úr! Pár napja tűnt fel egy panaszom. Ha leülök fájdalmat érzek a végbéltől egészen az alhasamig. A menstruációm is 2 napja jött meg és szexuális együttlétek alkalmával is fájdalmat éreztem. Ezek összefüggésben...