• Vérvétel eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Előzmény:a lapockámnál fáj ,a fejem és néha beleszúr a hasamnál.,vérvételre küldtek.(külföldön vagyok).Ezek térnek el:WBC:12,8(4,4-11,3),neutrophils:9,96(1,4-6,6),Cholesterol:5,9(3,5-5),Triglyceride:1,83(0,3-1,7).Mit jelent a különbség?Az orvos szerint nagyon kicsi az eltérés,nincs komoly bajom,nyaki illetve gerinc ct-re küld a lapocka fájdalom miatt,Szerinte a lapockámnál be van gyulladva az izom,fájdalomcsilapitot irt ki a Keral-t.

        Dr. Hamar Péter válasza a laborérték témában

        Kedves Hölgyem, Az életkora miatt a lapocka körüli fájdalom legvalószínűbb oka valóban izom-fájdalom. Ha módja van pihentetni, ennek a fájdalomnak enyhülnie kell. A labor adatok közül az - emelkedett fehérvérsejt (WBC) szám és az - emelkedett neutrofil granulocita (egy fajta fehérvérsejt) szám enyhe gyulladásra utalnak. A koleszterin és a triglicerid szintek szintén enyhe fokú emelkedése nem kórjelző, de csökkentése javasolt. A vér zsírszintjei (koleszterin, triglicerid) csökkenthetőek - több mozgással - a finomított szénhidrátok (kristálycukor, finom-liszt alapú élelmiszerek: fehér kenyér, sütemények, tésztafélék, stb) fogyasztásának csökkentésével - amennyiben van ilyen, alkohol fogyasztás csökkentésével

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Hamar Péter
        Klinikai laboratóriumi szakorvos

        Dr. Hamar Péter
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. szeptember 29., 08:13; Megválaszolva: 2011. október 03., 11:58

        Tudjon meg többet: laborérték
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Májusban lesz 3 éve, hogy tükrözés során egy 1,5 cm es nyeles polipot távolítottak el a sigmabélből. Akkor véres, nyákos széklettel mentem orvoshoz. A polip szövettana súlyos dyslasia lett (a polip fej részében), egyéb...
        Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül 2 hónapja lisztérzékenységet állapítottak meg nálam. Nyomban elkezdtem a gluténmentes diétát. Az utóbbi időben (kb: 2-3 hete) azt vettem észre, hogy a székletem színe a korábbi sötétebb barnától...
        Tisztelt Dr. Úr! Vakbélgyanúval voltam ultrahangon de mégsem volt gond a vakbéllel. Viszont a hasi ultrahang során kiderült hogy az epémben van egy 13mm nagyságú polipus cholecysta. Terhesség során voltak többször is epegörcseim, de az...
        Tisztelt Válaszadó! Hetek óta mell és hátfájdalmaim voltak,folyamatosan attól féltem,hogy beteg vagyok.Közben múlthéten meghalt egy közeli családtag akinek a halála megvisel.A halálának másnapján este iszonyatos rosszullét tört...
        Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Körülbelül egy hete Azi Sandoz 500 mg tablettát vettem be, hörgős megbetegedésre Magyarországon voltam még. Mivel úgy éreztem rosszul vagyok tőle, remegtem és émelyegtem, nem mertem belőle többet bevenni.Így az...
        Tisztelt Doktor Úr! 44 éves vagyok, 3 hete voltam nőgyógyásznál, a citológia p1 lett. Hosszú, 9 napos menstruációim vannak, 2-3 napig bő vérzéssel. Az életminőségemet rontja ez, illetve a munkámban is zavaró (terepre is járok, helyszíni...
        ÜDVÖZLÖM! Olyan problemam van, hogy azt erzem, hogy az éhségérzetem nem mulik el, hiaba eszek, ugyan ugy ehesnek erzem magam es az ajulas kerulget. 2 orankent eszek, ha nem eszek 2 orankent akkor elkezdek remegni, homalyosan latni, es eros ajulas erzet...
        Tisztelt Doktor Úr! Közel 10 éve járok évente hasi ultrahangra Angiomiolipoma miatt. Ekkor a leleten a hasi belső szervekről kap az ember tájékoztatást. Itthon vettem észre, hogy egy olyan sor szerepel a leleten, amely eddig még nem szerepelt. A...
        Tiszelt doktor úr! Zsákai Dezső vagyok. Hosszú ideje, évek óta van panaszom az alábbiakkal. Bal oldalt lent a hasam időközönként be görcsöl,de nospa hatására elmúlik.Székletem általában naponta egyszer van reggelente. Állaga lágy....
        Tisztelt Doktornő! A csípőlapát leképzett területén egy 102x70x33 mm es inhomogén ödémás jelmenet található. Nincs megállapítva, hogy jó vagy rosszindulatú. Nem lesz műtét, sem biopszia. 10 alkalmi sugárkezelést irányoztak elő . Ha...