• Vérvétel eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Előzmény:a lapockámnál fáj ,a fejem és néha beleszúr a hasamnál.,vérvételre küldtek.(külföldön vagyok).Ezek térnek el:WBC:12,8(4,4-11,3),neutrophils:9,96(1,4-6,6),Cholesterol:5,9(3,5-5),Triglyceride:1,83(0,3-1,7).Mit jelent a különbség?Az orvos szerint nagyon kicsi az eltérés,nincs komoly bajom,nyaki illetve gerinc ct-re küld a lapocka fájdalom miatt,Szerinte a lapockámnál be van gyulladva az izom,fájdalomcsilapitot irt ki a Keral-t.

        Dr. Hamar Péter válasza a laborérték témában

        Kedves Hölgyem, Az életkora miatt a lapocka körüli fájdalom legvalószínűbb oka valóban izom-fájdalom. Ha módja van pihentetni, ennek a fájdalomnak enyhülnie kell. A labor adatok közül az - emelkedett fehérvérsejt (WBC) szám és az - emelkedett neutrofil granulocita (egy fajta fehérvérsejt) szám enyhe gyulladásra utalnak. A koleszterin és a triglicerid szintek szintén enyhe fokú emelkedése nem kórjelző, de csökkentése javasolt. A vér zsírszintjei (koleszterin, triglicerid) csökkenthetőek - több mozgással - a finomított szénhidrátok (kristálycukor, finom-liszt alapú élelmiszerek: fehér kenyér, sütemények, tésztafélék, stb) fogyasztásának csökkentésével - amennyiben van ilyen, alkohol fogyasztás csökkentésével

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Hamar Péter
        Klinikai laboratóriumi szakorvos

        Dr. Hamar Péter
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. szeptember 29., 08:13; Megválaszolva: 2011. október 03., 11:58

        Tudjon meg többet: laborérték
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! A következő kérdésben szeretném kérni állásfoglalását; sportoló vagyok, fokozott fehérjebevitelt végzek táplálkozással és étrend-kiegészítőkkel, huszonéve (fehérje szedést akkor még nem gyakorolva) mindig enyhén...
        Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi problémámra keresem a megoldást. Viszonylag elég gyakran van hasmenésem,ami többnyire görcsös. Ettől eltekintve is nagyon gyakran van görcsös érzés az alhasamban. A székletemet amúgy sem igen tudom tartani, ha...
        Tisztelt Dr Úr! Minden évben elmegyek nőgyogyászati szűrővizsgálatokra a saját érdekemben.Az idén is.2015-ös eredményben a Hasi UH:az uterusz normális nagyságú és szabályos szerkezetű,a jobb oldali ovarium vetületében 35mm nagys kerek...
        Tisztelt Doktor Úr! A tanácsát szeretném kérni, illetve szívesen hallanék tapasztalatairól a spontán vetélés utáni hüvelyi vérzés problémákról. Az én történetem a következő: a menstruációm másfél hetes késés után e hónap 2-án...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Panaszom nincs, rendszeresen sportolok, Bmi index normál, nem dohányzom. A közelmúltban megfázás nem volt. Általános vérvizsgálaton voltam, az eltérések: Fehérvérsejtszám 4,1 (4,5-10) Neutrofil abszolút 1,6...
        10 éve epekő miatt műtöttek. Azóta havonta 3-4 alkalommal előfordul, hogy étkezés után fél- egy órán belül görcsös hasmenés kap el, amivel pár percen belül wc-re kell rohannom. Egyszeri, maximum kétszeri alkalommal a beleim kiürülnek, és...
        Jó napot! Az lenne a problémám, hogy mar egy hónapja elmaradt a menstruációm. Egy hónappal ez előtt felfáztam eés a háziorvosomtól kaptam rá egy 5 napos gyógyszert.és azóta nem jött meg. Megijedtem és csináltam terhességi tesztet ami...
        Jó napot doktor úr/nő! 13 é fél éves vagyok. Körülbelül egy hónapja megjelent a fejemben hogy akár meleg lehetek és azóta nagyon szorongok emiatt. Mintha az érdeklődésem mindkét nem felé egyforma lenne ( a lányok felé kicsit nagyobb).....
        Tisztelt Doktor úr! Kisfiam szeptemberben lesz 4 éves ,régóta küszködik székrekedéssel! többször is kellett neki beöntést végezni!rengeteg mindent kipróbáltunk már hashajtók,gélek,aloevera stb de mindig ugyanaz történik ,hogy eleinte...
        Tisztelt DoktornŐ! Édesanyám májdaganat (HCC?) megléte vagy megcáfolása miatt májbiopszián vett részt, azonban egy hét múlva jelezték, hogy meg kell ismételni a vizsgálatot, valóban előfordulhat, hogy nem elegendő vagy hibásan vettek...
        Tisztelt Dr ÚR! Már a múltkor írtam Önnek hogy sokat szúrkál a hasam és már szeretnénk Babát így elmentem a Nőgyógyászhoz és kiderült hogy minimális ciszták vannak a petefészkemen ő azt javasolta hogy kezdjek bele egy szénhidrátmentes...
        Tisztelt Doktornő! 17 hónapos kisfiam jobb szeme több hete könnyezik. Bent a lakásban és kint a természetben is. A bal szeme sarkában pedig egy kicsit piros, de ez pár napja látható. Egyik szeme sem válladékozik nem ragad össze, semmilyen más...
        Tisztelt Doktor Úr! 1 hete szültem,tejem csak 3 napig volt,azóta a hasam alatt a szemèremdombnál erős nyilaló szúró fájdamom van.a leülès felállás is fájdalmas,illeetve a pisilès.mitől lehet ez?ez normális mèg ilyenkor egy hèttel szülès...
        Tisztelt Doktor Úr! 37 éves férfi vagyok. Magasságom: 177 cm, súlyom: 55 kg. Több éve vannak krónikus problémáim, de kb. 1,5 éve jelentkeztek az életemet jelentősen megnehezítő tünetek. Azóta többféle vizsgálaton is voltam...
        Tisztelt Doktor Úr, SZeretnék érdeklődni a kéz láb száj betegségről. Nagyon ellentmondásos véleményeket hallottam és olvastam erről a betegségről, pontosabban arról, hogy terhes anyukákra ez milyen hatással lehet. Bár még nem tudom...
        Jó napot.Egy kisebb esés ért.Kb fèl ève hogy behorpat a fejem a jobb oldalon hallànték fölöl ès a fejtető kölzött.Azt szeretnèm kèrdezni hogy a horpadàs okozhat-e valamifèle szövődmènyt vagy tünetett,enyi idő utàn,mert ha hozzàérek...
        Tisztelt Doktor Úr! Lányom 30 éves, 7 hetes terhes. Gyomorproblémáira 1 éve szed gyógyszert . Apofamotidin 40 volt az első, majd kb 3 hónapja, miután nem volt igazán jól, új gyógyszert kapott, esomeprasolt. Az hatásos volt. Amikor kiderült,...
        Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy a mostani nagy melegben az autóban felejtettem egy havi Nuvaring gyűrűmet eredeti csomagolásban. (Kb. 3 órára, az autóban a hőmérséklete jóval meghaladta a 30 fokot.) Ebben a...
        Tisztelt Doktor Úr! 37 éves férfi vagyok. Magasságom: 177 cm, súlyom: 55 kg. Több éve vannak krónikus problémáim, de kb. 1,5 éve jelentkeztek az életemet jelentősen megnehezítő tünetek. Azóta többféle vizsgálaton is voltam, de egyik sem...
        Drága Doktornő! Harmadszor is szinte azonnal érkezett értékes válasza meggyőzött abban a boizonytalan sejtésemben, hogy többet kell törődnöm gyermekkori stresszes állapotomból kialakult generalizált szorongásom csökkentésével,...