• Mellkasi fájdalom és lábzsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! Múlthét péntek óta mellkasi nyomó fájdalmat érzek időnként, néha órákig nem jelentkezik, néha pedig akár ötpercenként is és utána köhögési ingerem támad. Váladék nem sok keletkezik közben. A nyomó mellkasi érzés is inkább a bal oldalamon jelentkezik.Az érdekes, hogy a feleségemnek ugyanilyen tünetei vannak, szintén péntek óta, azzal a különbséggel, hogy neki nincs köhögési ingere. E mellett zsibbad a bal lábam, nem elviselhetetlenül, de kellemetlen érzés. Elmentem a háziorvosomhoz, de szerinte ez csak egy felső légúti vírus. Azt mondta szedjek Aszpirint. Ön szerint is egyenlőre várakozzak, vagy próbáljak meg más kivizsgálásra menni. Péntek előtt semmilyen hasonló tünetem nem volt. Hirtelen jelentkezett. Köszönettel várom válaszát: Kovács Zsolt

        Dr. Rákóczi Éva válasza a mellkasi fájdalom témában

        Tisztelt Uram! A tünetek alapján valóban felmerült a fertőzés lehetősége. Mindenesetre a tünetek ismétlődése, vagy súlyosbodása esetén kardiológiai, szív eredetű eltérést is ki kell zárni, ezt tartsa szem előtt Ön is. Ha így alakulna, mindenképpen jelentkezzen a háziorvosánál, vagy ügyeleten, és panaszolja el ezeket.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. november 17., 12:25; Megválaszolva: 2010. november 24., 10:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: