• Mellkasi fájdalom és lábzsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! Múlthét péntek óta mellkasi nyomó fájdalmat érzek időnként, néha órákig nem jelentkezik, néha pedig akár ötpercenként is és utána köhögési ingerem támad. Váladék nem sok keletkezik közben. A nyomó mellkasi érzés is inkább a bal oldalamon jelentkezik.Az érdekes, hogy a feleségemnek ugyanilyen tünetei vannak, szintén péntek óta, azzal a különbséggel, hogy neki nincs köhögési ingere. E mellett zsibbad a bal lábam, nem elviselhetetlenül, de kellemetlen érzés. Elmentem a háziorvosomhoz, de szerinte ez csak egy felső légúti vírus. Azt mondta szedjek Aszpirint. Ön szerint is egyenlőre várakozzak, vagy próbáljak meg más kivizsgálásra menni. Péntek előtt semmilyen hasonló tünetem nem volt. Hirtelen jelentkezett. Köszönettel várom válaszát: Kovács Zsolt

        Dr. Rákóczi Éva válasza a mellkasi fájdalom témában

        Tisztelt Uram! A tünetek alapján valóban felmerült a fertőzés lehetősége. Mindenesetre a tünetek ismétlődése, vagy súlyosbodása esetén kardiológiai, szív eredetű eltérést is ki kell zárni, ezt tartsa szem előtt Ön is. Ha így alakulna, mindenképpen jelentkezzen a háziorvosánál, vagy ügyeleten, és panaszolja el ezeket.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. november 17., 12:25; Megválaszolva: 2010. november 24., 10:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...
        Tisztelt Doktor Úr! Felnőttkori pattanásosság miatt kerestem fel korábban kezelőorvosomat, majd pár hatástalan külsőleges kezelés után nőgyógyászom javaslatára hormonvizsgálatokra mentem. Ezt a mintát menstruáció előtti 7.napon kellett...