• Koponya MRI és Microdermál piercing

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Jövőhéten pénteken (2010.nov.19.) koponya MRI vizsgálatra kell mennem, utána olvastam hogy testékszereket a mágnesesség miatt ki kell venni, a problémám az hogy Microdermál piercing van a jobb kezemben a csuklóm felett 4-5 cm-re ami titániumból van és a bőr alá helyezik, ennek a kivétele, csak sebészeti úton történhet. (a piercing talpát egy bőrlyukasztó segítségével helyezik a bőr alá és a szár amire az ékszert rögzítik a bőrön kívül csavarják rá a kiálló szárra.) Nem szeretnék tőle megválni mert egy fontos dolog miatt csináltattam. A vizsgálat alatt a teljes testet tolják a gépbe vagy egy koponya MRI-nél elég csak a fejet? Ha csak a fejet akkor nem okoz gondot a piercing a kezemben? Mi alapján döntik el h egész testet tolnak-e be vagy csak a fejet? Ui: mit tegyek? Vetessem ki ?Kérem,várom mihamarabbi válaszát. Előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a piercing MRI témában

        Tisztelt Kérdező! MRI vizsgálatnál mindegy, hogy hol van a fém, az egész testet érinti a vizsgálat. A mágnesezhető dolgokat el kell távolítani. Keresse fel a vizsgálatot végző labort a piercing összetételét bizonyító hatósági igazolással. Amennyiben ez nincs ki kell venni.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. november 12., 09:48; Megválaszolva: 2010. november 15., 09:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: