• Egy a LUC-ra vonatkozó megjegyzés értékelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Egy laborvizsgálati leleten a "Teljes vérkép vizsgálata automatával" bekezdésben többek között ez a megjeygzés áll: "LUC: Nagy nemfestődő mononuclearis sejtek" Mit jelent ez az egészségre nézve? Fennáll-e valami féle betegség-veszély ill. kell-e ezzel kapcsolatban valamit lépni? Válaszukat várva: Tisztelettel: H. Gábor

        Dr. Molnár Anna válasza a labor témában

        Kedves Kérdező! Gépi autómatával végzett minőségi vérképben "LUC" elnevezéssel jelölt sejteket, a gép pontosan nem tudja beazonosítani, ezért mikroszkópos elemzéssel vérkenetvizsgálatot kell végezni!(Ennek birtokában értelmezhető a laboratóriumi eredmény!) Ún. mononuclearis sejtek bizonyos fertőzésekben felszaporodhatnak, ezek jelenléte nem kóros, fontos egyéb fehérvérsjtszámra vonatkoztatott számarányuk ismerete.


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2010. október 17., 16:34; Megválaszolva: 2010. október 19., 15:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: