• Fehérvérsejtszám eltérés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! 55 éves nő vagyok. Júliusban egy, augusztusban két steroid injekciót kaptam a vállamba, heveny vállízületi gyulladás miatt. Nem tudom ennek van-e köze az alábbi vérvétel eredményhez? (Egyébként nem szedek gyógyszereket.) Ezeket az értékeket csillagozták meg: Neutrophil: 71,60 % Ref. érték: 4,000-9,000 Monocyta: 8,900 % Ref.érték: 0,000-8,000 Lymphocyta: 17,4 % Ref.érték: 25,0-50,0 Monocyta. 0,780 G!I Ref.érték: 0,100-0,700 Mi okozhat ilyen – akár enyhe – eltérést a fehérvérsejt számok között? Van-e ezzel a továbbiakban valamilyen teendő, vagy ez az érték még nem igényel további vizsgálatot? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel:

        Dr. Csuth Ágnes válasza a labor témában

        Kedves Asszonyom! A neutrofiloknál a laborérték százalékosan van megadva, a ref. tartomány pedig abszolut értékben, de ez a százalékos érték a legtöbb laborban normál tartományon belül van. Ahol az érték magasabb, ott is minimálisan magasabb, és a szteroid terápia valóban emeli a fehérvérsejtek számát. Az eltérések miatt és főleg az ön megnyugtatása végett 1 hónap múlva javasolt megismételni vizsgálatot.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. október 04., 09:02; Megválaszolva: 2010. október 06., 09:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...