• Fehérvérsejtszám eltérés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! 55 éves nő vagyok. Júliusban egy, augusztusban két steroid injekciót kaptam a vállamba, heveny vállízületi gyulladás miatt. Nem tudom ennek van-e köze az alábbi vérvétel eredményhez? (Egyébként nem szedek gyógyszereket.) Ezeket az értékeket csillagozták meg: Neutrophil: 71,60 % Ref. érték: 4,000-9,000 Monocyta: 8,900 % Ref.érték: 0,000-8,000 Lymphocyta: 17,4 % Ref.érték: 25,0-50,0 Monocyta. 0,780 G!I Ref.érték: 0,100-0,700 Mi okozhat ilyen – akár enyhe – eltérést a fehérvérsejt számok között? Van-e ezzel a továbbiakban valamilyen teendő, vagy ez az érték még nem igényel további vizsgálatot? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel:

        Dr. Csuth Ágnes válasza a labor témában

        Kedves Asszonyom! A neutrofiloknál a laborérték százalékosan van megadva, a ref. tartomány pedig abszolut értékben, de ez a százalékos érték a legtöbb laborban normál tartományon belül van. Ahol az érték magasabb, ott is minimálisan magasabb, és a szteroid terápia valóban emeli a fehérvérsejtek számát. Az eltérések miatt és főleg az ön megnyugtatása végett 1 hónap múlva javasolt megismételni vizsgálatot.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. október 04., 09:02; Megválaszolva: 2010. október 06., 09:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: