• Microalbuminuria

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! A segítségét szeretném kérni. 27 éves vagyok 2 gyermekem van. A kisebbik 5 hónapja született császármetszéssel,középsúlyos toxémia miatt. Terhességem 5,hónapjától magas volt a vérnyomásom,és fehérje volt a vizeletemben. A mikroalbumin értékem is magas volt,erre akkor a nőgyógyászom nem mondott semmit,csak a fehérjével foglalkozott. Hetente 2 alkalommal vittem 24 órás gyűjtött vizeletet. Az eredményeim így alakultak: A fehérje kb. 300mg/naptól kezdődött,a végén 1800 mg!nap volt. A mikroalbumin 183mg/naptól, 670mg/nap -ig. Terhességem alatt végig szedtem terhesvitamint,1000mg-os c-vitamint,magnéziumot,vasat,omega 3 kapszulát,illetve Dopegytet a vérnyomásra. Vérnyomásom a szülés után rendeződött,cukorbetegségem nincs. Elhízott vagyok sajnos. 158 cm magas és 83 kg. A szülés óta híztam 8-10 kg-t. Vérképem nagyjából rendben. A következők csillagosak: GPT: 21U/L, Gamma. GT: 46U/L,Triglicerid:2,7mmol/l,HDL Koleszterin: 0,94mmol/l. A friss 24 órás vizelet eredménye:mikroalbumin:360,4mg/nap. Ön szerint ezek az eredmények mennyire kórósak,illetve milyen betegséget takarhatnak? Nephrológiára a héten megyek. Milyen vizsgálatokra számíthatok? Lehetséges úgymond semmi "bajom " nincs,vagy ezek az eredmények már biztosan utalnak valamire? Megértését,türelmét és segítségét előre is nagyon köszönöm. Tisztelettel Pém Evelin

        Dr. Rákóczi Éva válasza a microalbuminuria témában

        Tisztelt Evelin! Nem kell nagyon keseregnie, mert a terhességi magas vérnyomás azért helyre szokott állni, és nem mindenkinél rögzül. Sajnos, ahogy leírja, vannak olyan rizikó faktorai, amely miatt előfordulhat, hogy tartósan gyógyszeres kezelésre szorul. A triglicerid értéke az elhízás mellett még egy fontos vérzsír, amely összefügghet a kövérséggel, de egyéb endokrin betegséggel, vagy cukorbajjal is. Az eltelt öt hónap alatt a vese fehérje ürítése bár csökkent, de még mindig nem normál. Javasolnék egy teljes belgyógyászati kivizsgálást, amiatt is, hogy kiderítsék, van-e valami szervi eredet a magas vérnyomása hátterében.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. szeptember 26., 23:22; Megválaszolva: 2010. október 01., 12:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: