• Microalbuminuria

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! A segítségét szeretném kérni. 27 éves vagyok 2 gyermekem van. A kisebbik 5 hónapja született császármetszéssel,középsúlyos toxémia miatt. Terhességem 5,hónapjától magas volt a vérnyomásom,és fehérje volt a vizeletemben. A mikroalbumin értékem is magas volt,erre akkor a nőgyógyászom nem mondott semmit,csak a fehérjével foglalkozott. Hetente 2 alkalommal vittem 24 órás gyűjtött vizeletet. Az eredményeim így alakultak: A fehérje kb. 300mg/naptól kezdődött,a végén 1800 mg!nap volt. A mikroalbumin 183mg/naptól, 670mg/nap -ig. Terhességem alatt végig szedtem terhesvitamint,1000mg-os c-vitamint,magnéziumot,vasat,omega 3 kapszulát,illetve Dopegytet a vérnyomásra. Vérnyomásom a szülés után rendeződött,cukorbetegségem nincs. Elhízott vagyok sajnos. 158 cm magas és 83 kg. A szülés óta híztam 8-10 kg-t. Vérképem nagyjából rendben. A következők csillagosak: GPT: 21U/L, Gamma. GT: 46U/L,Triglicerid:2,7mmol/l,HDL Koleszterin: 0,94mmol/l. A friss 24 órás vizelet eredménye:mikroalbumin:360,4mg/nap. Ön szerint ezek az eredmények mennyire kórósak,illetve milyen betegséget takarhatnak? Nephrológiára a héten megyek. Milyen vizsgálatokra számíthatok? Lehetséges úgymond semmi "bajom " nincs,vagy ezek az eredmények már biztosan utalnak valamire? Megértését,türelmét és segítségét előre is nagyon köszönöm. Tisztelettel Pém Evelin

        Dr. Rákóczi Éva válasza a microalbuminuria témában

        Tisztelt Evelin! Nem kell nagyon keseregnie, mert a terhességi magas vérnyomás azért helyre szokott állni, és nem mindenkinél rögzül. Sajnos, ahogy leírja, vannak olyan rizikó faktorai, amely miatt előfordulhat, hogy tartósan gyógyszeres kezelésre szorul. A triglicerid értéke az elhízás mellett még egy fontos vérzsír, amely összefügghet a kövérséggel, de egyéb endokrin betegséggel, vagy cukorbajjal is. Az eltelt öt hónap alatt a vese fehérje ürítése bár csökkent, de még mindig nem normál. Javasolnék egy teljes belgyógyászati kivizsgálást, amiatt is, hogy kiderítsék, van-e valami szervi eredet a magas vérnyomása hátterében.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. szeptember 26., 23:22; Megválaszolva: 2010. október 01., 12:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...
        Tisztelt Doktor Úr! Felnőttkori pattanásosság miatt kerestem fel korábban kezelőorvosomat, majd pár hatástalan külsőleges kezelés után nőgyógyászom javaslatára hormonvizsgálatokra mentem. Ezt a mintát menstruáció előtti 7.napon kellett...