• Mi válthatja ki az állandó verejtékezést?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Már teljesen kiborulok hogy állandóan folyik rajtam a víz. Nem merek elmenni sehová mert szégyellem amikor egyik pillanatról a másikra patakokban folyik a verejték az egész testemen. Belefolyik a szemembe, azt marja, szemüvegem bepárásodik, le kell vennem. Persze akkor meg nem látok rendesen. Fél éven át szedtem az Esrofem-et, semmi változás, így abba is hagytam mert féltem a mallékhatásától. Szedtem más készítményt is háziorvosom javaslatára, változást az sem hozott és ott is csak a félelem volt a mellékhatás miatt. Hogyan lehetne kiszűrni ennek az okát? Tegnap esős hideg idő volt, szentmiklósi napok voltak nálunk sok rendezvénnyel. Mindenki kabátban beöltözve, én meg a melltartót és egy nagyon vékony rövidujjú pólót tudtam csak elviselni magamon. Hülyének néztek, megbámultak, igaz én jól éreztem magam, de azért izzadtama nyirkos pólóban is. Hypertóniás, diabéteszes vagyok, mellé ronda dagadt, igaz leginkább a haskörfogatom hatalmas. Izületi betegségeim miatt már nem megy a torna és egyre nehezebben mozgok. Köszönöm az esetleges jótanácsot, segítséget. Jó egészséget kívánok Önöknek.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a izzadás témában

        Kedves Hölgyem! Az elhízás lehet az egyik oka az izzadásnak, biztos százszor hallotta már, de valóban meg kellene próbálni lefogyni, ilyen fiatalon még megelőzhető lenne vele számos betegség. A másik oka lehet például a pajzsmirigy túlműködése, de ez főleg fogyás kíséretében jelentkezik, de nem árt megnézetni.Szívbetegségek, tüdőbetegségek is járhatnak verejtékezéssel. A fogyókúrát illetően forduljon obezitológiai szakrendeléshez vagy táplálkozástudományban jártas szakemberhez.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. szeptember 12., 10:04; Megválaszolva: 2010. szeptember 15., 11:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: