• Mi válthatja ki az állandó verejtékezést?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Már teljesen kiborulok hogy állandóan folyik rajtam a víz. Nem merek elmenni sehová mert szégyellem amikor egyik pillanatról a másikra patakokban folyik a verejték az egész testemen. Belefolyik a szemembe, azt marja, szemüvegem bepárásodik, le kell vennem. Persze akkor meg nem látok rendesen. Fél éven át szedtem az Esrofem-et, semmi változás, így abba is hagytam mert féltem a mallékhatásától. Szedtem más készítményt is háziorvosom javaslatára, változást az sem hozott és ott is csak a félelem volt a mellékhatás miatt. Hogyan lehetne kiszűrni ennek az okát? Tegnap esős hideg idő volt, szentmiklósi napok voltak nálunk sok rendezvénnyel. Mindenki kabátban beöltözve, én meg a melltartót és egy nagyon vékony rövidujjú pólót tudtam csak elviselni magamon. Hülyének néztek, megbámultak, igaz én jól éreztem magam, de azért izzadtama nyirkos pólóban is. Hypertóniás, diabéteszes vagyok, mellé ronda dagadt, igaz leginkább a haskörfogatom hatalmas. Izületi betegségeim miatt már nem megy a torna és egyre nehezebben mozgok. Köszönöm az esetleges jótanácsot, segítséget. Jó egészséget kívánok Önöknek.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a izzadás témában

        Kedves Hölgyem! Az elhízás lehet az egyik oka az izzadásnak, biztos százszor hallotta már, de valóban meg kellene próbálni lefogyni, ilyen fiatalon még megelőzhető lenne vele számos betegség. A másik oka lehet például a pajzsmirigy túlműködése, de ez főleg fogyás kíséretében jelentkezik, de nem árt megnézetni.Szívbetegségek, tüdőbetegségek is járhatnak verejtékezéssel. A fogyókúrát illetően forduljon obezitológiai szakrendeléshez vagy táplálkozástudományban jártas szakemberhez.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. szeptember 12., 10:04; Megválaszolva: 2010. szeptember 15., 11:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...