• Vérkép-analízis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A vérkép -analízisben az alábbi csillaggal megjelölt értékeket kaptam. Kérném, hogy az értékekalapján mire lehet következtetni? Monocyta % 8,7, Eosinophil % 10,6,Direkt bilirubin 1,3,Koleszterin 7,7, Triglicerid 2,63, CK 309, TSH24,915 Megjegyzés: régóta van pollinozisom, és asztmám melyet gyógyszerrel nagyjából karban tudok tartani. CK értékek tartósan a normál értékek duplája felettiek (több mint 10 éve) Eosinophil % is tartósan 6,6-7,7 közötti Kolesterin is 6,5-7,7 közötti. Kolesterincsökkentők alig hatottak, de izomgörcsök jelentkeztek. Bőrszárazsággal kb. 1 éve küszködöm.

        Dr. Rákóczi Éva válasza a labor témában

        Tisztelt Uram! Az eosinophilia az allergiás tüdőbetegségre utal. CK értékének emelkedését magyarázhatja autoimmun betegség, ennek utána kellene menni, kivizsgáltatni, ha egyéb tünete is van. A vérzsír emelkedés önmagában is egy betegség, bizony célszerű lenne azt is követni, hova alakult, és ha kell, mégis jó lenne választani egy megfelelő gyógyszert. A pajzsmirigy érték számomra nem biztos, 24,915? Ez igen magas! Ezt mutassa meg endokrin betegségekkel foglalkozó szakorvosnak.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. szeptember 01., 10:44; Megválaszolva: 2010. szeptember 23., 07:21

        Tudjon meg többet: labor
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Évek óta prosztatarákos, de a betegsége kordában tartott idős férfinél néhány hónapja gyakran ismétlődő hányás miatt időről-időre legyengül. Kb. egy hét normális evés és hányásmentes időszak után a hányás...
        Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy hónapok óta erős puffadástól szenvedek. Délelőtti órákban szokott jelentkezni, és a nap folyamán szinte végig fel vagyok puffadva.Az étrendemre is nagyon figyelek, többször...
        Tisztelt Doktor úr! Rendszeresen használok hüvelyzuhanyt, ennek használata során távozik a szervezetemből egy nagyobb színtelen, szagtalan egybefüggő nyálkás váladék. Vannak esetek mikor alhasi fájdalommal párosul ennek távozása. Emelet...
        Kedves doktor úr 2 hónapja tükrözés során gyomorhurutot állapitottak meg nálam amelyre emozul nevű gyógyszert irtak fel 40mg. Tudni kell 5 éve frontint szedek inkább alváshoz de egy napi felet is délben. Azt szeretném megkérdezni hogy az...
        Tisztelt Doktor Úr! 31 éves vagyok, 17 éves korom óta szedek fogamzásgátló tablettát (jelenleg évek óta Lindynette 30, előtte többféle más). Nem szültem, és a jövőben sem tervezek gyereket. A nem hormonális fogamzásgátló módszerekben...
        Kedves Doktorúr! Az alábbi problémával fordulok Önhöz. Párommal már nagyon szeretnénk babát. A ciklusom mindig rendszeresen jelentkezik, nem szokott vele probléma lenni. Viszont az elmúlt hónapban teljesen más volt minden. Hányinger,...
        Tisztelt Doktor Úr! Két hónapja kezdtem újra a yasminelle fogamzásgátló szedését az első szüneti időszakban sem volt megfelelő a menstruációm de azt betudtam a gyógyszer újrakezdésének. De most a második levél gyógyszer is elfogyott...
        Tisztelt Doktor úr, Ovulációs napon voltam együtt a párommal. A következő két hétben sokszor szúrást éreztem a petefészkekben és a mellem is nőtt. Eddig mindig pontosan megjott a menstruációm, mindig 23 nap, ritkán 24 soha nem éreztem...
        Doktor úr. Segítséget szeretnék kérni. 3 napig barna folyásom volt mentruáció helyett kis alhasi fájdalmakkal hol bal hol jobb oldalon. Kérdésem az hogy lehetséges hogy baba van a dologban? Az utolsó három mestruációm a következőképpen...
        Tisztelt Doktor Úr! Menstruációim 1., 2., 3. napjain mindig elviselhetetlen görcsök gyötörnek (derékfájdalom, alhasi görcsök, hőhullámok). Már sokféle gyógyszert kipróbáltam, pl: Xilox, Ketodex, Algoflex-M. Érdeklődni szeretnék, hogy...
        Tisztelt Doktor Úr! 9. napja kési, a menstruációm és már van két pozitív terhességi tesztem! Kb.négy napja szúr a bal petefészkem, hol jobban hol kevésbé! Van olyan is mintna belülről viszketne ming amikor egy seb gyógyul! Szeptember 8-án...
        Tisztelt Doktor Úr! Babát várok,hat hetes vagyok.A lábamban csonthártyagyulladás van.Erre illetve achilles in gyulladásra kaptam lézerkezelést,mielőtt kiderült a várandóság.A kérdésem az lenne hogy ez okozhat e problémát.A...
        A kovetkezot sztnem kerdezni: Folyamatos eveken at tarto hedonista eletmodnak koszonhetoen (bogracsozasok,italozas heti 3-4) tartos haspuffadas jobb oldali feszites es emesztesi diszkonforterzes,izzadas miatt kivizgaltattam magam. Ekg rendben,verkep rendben...
        Tisztelt Doktor Úr! Rendszertelen menstruáció miatt/Nagyon szeretnénk babát/ kerestem fel az orvosomat.Tavalyi vetélésem után volt,hogy 80 napra jött meg. Hormonok rendben,kivétel a progeszteron ez a 21.napon 1,64! volt. Erre kaptam Duphastont napi...
        Tisztel Dr.Úr! 33 éves férfi vagyok, Az egész egy hónapja kezdődött, hasmenés szerű gyomorgörcsökkel. Két hétig nem foglalkoztam vele mert a székletem nem volt hasmenéses, akkor kezdtem aggódni mikor fehér nyálkás lett a székletem és...
        Tisztelt doktornő! 2 hónappal ezelőtt a mensesem előtt kb.9 nappal a jobb oldali mellemben szokatlan húzó ,feszülő érzést éreztem.Csomót és váladékozást nem tapasztaltam,mozgásra érződött inkább a húzó mell fájdalom.Ehhez társult az...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Mi lehet az oka annak, hogy megfázásom, náthám esetén az utóbbi időben (kb. 1 év) rendszeresen bedagad valamelyik (mindkettő ritkán) szemem (felső szemhéj), illetve hogyan lehet ezt kezelni és...
        Kedves Andrea, 22 hónapos fiúnk rendszeresen (mondjuk hetente háromszor) kiveszi a székletét a pelenkából, és ha nem vesszük észre, ilyenkor összekeni a ruháját, játékait. és kb. negyedik alkalom, hogy meg is kóstolta a székletet. Ez akkor...
        Tisztelt Doktorúr! A következő kérdéssel fordulnék önhöz: Régóta szedek Lindynette 20 fogamzásgátló tablettát. A múlthónapban erős hasmenésem volt, ekkor kiegészítőként óvszerrel védekeztünk is.Ezután megvolt a szünet. Szombaton...
        Jó napot kívánok! A kérdésem az lenne hogy lehet- e valami féle hormonzavarom a menstruációm rendesen megjön mindig 5 napig tart utánna még rá 3-4 napig barnázgatok. Elmulik utánna félidőben megint barnázgatok vagy egy kevés barnás véres...