• Vérkép-analízis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A vérkép -analízisben az alábbi csillaggal megjelölt értékeket kaptam. Kérném, hogy az értékekalapján mire lehet következtetni? Monocyta % 8,7, Eosinophil % 10,6,Direkt bilirubin 1,3,Koleszterin 7,7, Triglicerid 2,63, CK 309, TSH24,915 Megjegyzés: régóta van pollinozisom, és asztmám melyet gyógyszerrel nagyjából karban tudok tartani. CK értékek tartósan a normál értékek duplája felettiek (több mint 10 éve) Eosinophil % is tartósan 6,6-7,7 közötti Kolesterin is 6,5-7,7 közötti. Kolesterincsökkentők alig hatottak, de izomgörcsök jelentkeztek. Bőrszárazsággal kb. 1 éve küszködöm.

        Dr. Rákóczi Éva válasza a labor témában

        Tisztelt Uram! Az eosinophilia az allergiás tüdőbetegségre utal. CK értékének emelkedését magyarázhatja autoimmun betegség, ennek utána kellene menni, kivizsgáltatni, ha egyéb tünete is van. A vérzsír emelkedés önmagában is egy betegség, bizony célszerű lenne azt is követni, hova alakult, és ha kell, mégis jó lenne választani egy megfelelő gyógyszert. A pajzsmirigy érték számomra nem biztos, 24,915? Ez igen magas! Ezt mutassa meg endokrin betegségekkel foglalkozó szakorvosnak.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. szeptember 01., 10:44; Megválaszolva: 2010. szeptember 23., 07:21

        Tudjon meg többet: labor
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot! Kb 1 hete kezdett el fájni a hasam főleg jobb oldalt és azóta folyamatos hasmenésem van. Felkelés után pár perc múlva a fejem is fáj és a látásom se tökéletes néha szédülök és hányingerem is van de nem hányok. Előre is...
        Tisztelt Doktornő! Mivel gyakran fáj a hasam burgonya és teljes kiőrlésű pékáru, magvas kenyér fogyasztása után, nemrég beutaltak cukor-keményítő terheléses vizsgálatra. Azt szeretném megkérdezni, mit takar ez a vizsgálat pontosan. Hogyan...
        Tisztelt Doktor úr!A következő kérdéssel fordoluk önhöz.Sajnos újra előjött az endometriózisom,és az orvosom visanne nevű gyógyszert ìrt ki.Pár nap múlva gyomortükrözésen kiderült,hogy gyomorfekélyem és refluxom van,és a...
        Üdvözlöm! Kislányommal vérvételen voltunk néhány hete,mivel tejallergia gyanúja állt fent az ekcémája miatt. Szerencsére úgy néz ki nincs neki és mire eljutottunk a vérvételre, addigra az ekcémájára is találtunk itthon megoldást...
        Tisztelt Doktor Úr! Pár hónapja a székelésem megváltozott. (világosabb szín, illetve nyákos,hangos bélmozgás, puffadás,nagyon ritkán zöldes színű, de napi 2-nél nem több). Több hónapig IBS-sel kezeltek, bizonyos szinten jobb közérzetem...
        Tisztelt doktor úr! 2015 februárjában kezdődtek a gyomor és szegycsont mögötti égő érzéses panaszaim, valószínűleg a túlzott koffein fogyasztás váltotta ki, de mivel folyamatosan testépítéssel foglalkoztam, már idén a 4. éve így elég...
        Tisztelt Doktor úr.Gyomortükrözésnél reflux oesophagitist,antrum gastritist és duodenitist állapìtottak meg nálam.Felìrtak 40 mg pantoprazole-t,és azt mondták a késöbbiekben szedhetek 20 mg-ot is hosszú távon,ha már jobban vagyok.Bár nagyon...
        Tisztelt doktor úr!! Mért van az,hogy sokk a savam már egy hete csak savlekötöt szedek nagyon fáj hányinger szédülés nagyokat dobanik a szívem?? Ez lehet hasnyálmirigy gyuladás???
        Laboratóriumi leletnél a székletben a Helicobacter pylori antigén negatív, viszont a véreredményben a helicobacter pylori IgG/ELISA (vircell) 12,2 értékkel pozitív. Már szedtem antibiotikumot, kérdés, hogy szükséges-e újra szedni
        Tisztelt Doktor Úr! Fiam laboreredményében a következő értékek eltérőek. Se koleszterin:7,1 Se GOT:41,5 Se GPT:86,3 Vizelet ubg:fokozott Volt belgyógyászaton, az uh. eredmény negatív. Körülbelül másfél éve ilyen az eredménye....
        Kedves Doktor úr! Tavaly enyhe krónikus gastritist diagnosztizáltak nálam, teljesen véletlenül, vékonybél biopszia miatti tükrözés során derült ki, kevés panaszom volt igazából. Figyeltem az étkezésre, de ezek nem múltak el, és mostanra...
        Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy körülbelül 2-3 hete megy a hasam. Eleinte fájt is a gyomrom, fel voltam fújódva és rendszeresen kellett WC-re járnom. A széklet híg volt, világos színű, és mint ha nyálkás vagy...
        Tisztelt címzett! Az alábbiakban szeretnék öntől segítséget kérni. Tegnap este vettem èszre egy duzzanatot,az elülső álkapocs alatti részen. Fájdalmat nem érzek,de ha lehajtom a fejem,mintha enyhe izomlázat éreznék az említett területen....
        Tisztelt Doktor úr!Gastroscopia szövettani eredményem a következő.1.Partialis villus atrophia 2.stádium vékonybél-nyálkahártyában(PVA 2,Marsh 3a tìpus).Enyhe,chronicus aspecifikus duodenitis.2 enyhe chronicus reactìv gastritis.Helicobacter...
        Tisztelt Doktornő! A hét végén a Szajki tavaknál kempingeztünk és odaérkezésünk másnapján kiütések lettek a fejbőrömön. Ott kaptam calcium pezső tablettát és valami allergia gyógyszert. Hazaérkezésünk napján vasárnap elmentem...
        Tisztelt Doktornő! A segítségét szeretném kérni. 27 éves nő vagyok, 2 éve diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy alulműködést. A TSH értékem mindig 10 alatt volt, az elmúlt egy évben 2-3 közötti már (L-Thyroxint szedek). Egyszer néztek TPO...
        Kedves Doktorúr! Több hónapnyi rendszertelen ciklus után a fogamzásgátló felírását kértem az orvosomtól. Ő a SYMICIA nevű, kombinált hormontartalmú készítményt írta fel. Az első szeme bevétele óta állandó áttöréses vérzésem...
        Tisztelt Doktornő! A következő problémával fordulok Önhöz!Január végén a székletem világosabb lett, illetve nyákos.Hangos bélmozgás, puffadás,illetve sűrűbb lazább székletem lett, ritkán kicsit zöldes színű, de napi 2-nél nem volt...
        Tegnap elott sajnos sikerült eltörnöm egy régi,higanyos lázmérőt,összeporszívóztam,mint utólag rájöttem ez hiba volt.viszont szelloztettem utana egesz nap. Lehet ettől mérgezést kapni? A tünetek mennyi idő után jelebnek meg?
        Tisztelt Doktor Úr! Az a problémám, hogy állandóan jön fel a savam, puffad a hasam, és bizonyos ételektől (főleg krumpli, időnként pékáruk) nagyon fáj a köldököm alatt, körül. Megállapították, hogy refluxom van (kaptam rá...