• Koponyacsontomon van egy fél centis horpadás mi lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoki! Körülbelül 2 hete észrevettem, hogy a koponyámon kb. fél centis horpadás található. Ez a horpadás eddig nem volt a fejemen. Természetesen semmilyen ütés nem érte a koponyámat. Ezért elmentem a házi orvoshoz, aki azonnal adott beutalót a kórházba, koponya röntgenre. A felvétel azonnal kész lett, amelyre ráírták, hogy kóros elváltozás nem látható. A házi orvosom azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele, felejtsem el az egészet. Engem mégis zavar, mivel választ nem kaptam rá, mégis mitől alakult ki ez a horpadás. Nem tudom mit tegyek, talán az lenne a jobb, ha felkeresnék egy másik orvost?! Segítségét előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a koponya témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Valóban előfordulhat, hogy az a horpadás nem okoz a koponyacsontos elváltozást, de az is lehet, hogy a felvétel nem a megfelelő síkban készült és ezért nem látták a leletezés során. Lehet, hogy csak banális dologról van szó (ez a legvalószínűbb), de ha úgy nyugodt akkor keressen fel egy ortopédiai, vagy egy idegsebészeti szakrendelést és nézesse meg az elváltozást. Esetlegesen egy CT vizsgálat kiderítheti a pontos okot!

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. augusztus 25., 09:31; Megválaszolva: 2010. augusztus 26., 19:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...