• Koponyacsontomon van egy fél centis horpadás mi lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoki! Körülbelül 2 hete észrevettem, hogy a koponyámon kb. fél centis horpadás található. Ez a horpadás eddig nem volt a fejemen. Természetesen semmilyen ütés nem érte a koponyámat. Ezért elmentem a házi orvoshoz, aki azonnal adott beutalót a kórházba, koponya röntgenre. A felvétel azonnal kész lett, amelyre ráírták, hogy kóros elváltozás nem látható. A házi orvosom azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele, felejtsem el az egészet. Engem mégis zavar, mivel választ nem kaptam rá, mégis mitől alakult ki ez a horpadás. Nem tudom mit tegyek, talán az lenne a jobb, ha felkeresnék egy másik orvost?! Segítségét előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a koponya témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Valóban előfordulhat, hogy az a horpadás nem okoz a koponyacsontos elváltozást, de az is lehet, hogy a felvétel nem a megfelelő síkban készült és ezért nem látták a leletezés során. Lehet, hogy csak banális dologról van szó (ez a legvalószínűbb), de ha úgy nyugodt akkor keressen fel egy ortopédiai, vagy egy idegsebészeti szakrendelést és nézesse meg az elváltozást. Esetlegesen egy CT vizsgálat kiderítheti a pontos okot!


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. augusztus 25., 09:31; Megválaszolva: 2010. augusztus 26., 19:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: