• Vérvételi eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Nő! Kérdésem az lenne hogy a kislányom 4 éves és volt neki egy hete labor vizsgálata ma i nap folyamán kaptuk meg az eredményt és van ami sok van ami kevés neki a vérében ez a labor vizsgálat immunrendszer megerősítéséhez kellett de az eredmény aggaszt amíg nem tudom hogy még is mit jelent!Ami több lett vagy kevesebb azt leírnám és ha megtudná mondani hogy ez jó-e vagy sem vagy is hogy van -e valami gond?Tehát:HCT:0,35-0,45 kislánynak lett ez 0,34 L/L,MCV:80,00-97,00 ez lett 72,90fL ,RDW-SD:37,0-54,0 ez lett 35,9,fL Neutrophyl:0,32-0,54 ez lett 0,28 ,L/L Eosinophyl:<0,03 ez lett 0,04 L/L Monocyta:0,02-0,05 ez lett 0,08L/L , Lymphocyta:0,38-0,50 ez lett 0,59L/L Köszönöm a segítségét mielöbbi válaszát várom!

        Dr. Molnár Anna válasza a laboreredmény témában

        Kedves Édesanya! Az Ön által megküldött laborleletek értelmezése elég nehézkes, összetartozó adatokat (ez esetben vérkép paramétereket) kiragadva nem, csak együttesen lehet értelmezni, mert „minden, mindennel összefügg”, a „felkiáltó jelesek, az eltérés nélküliekkel”. Fontos a korábbi eredményekkel való összehasonlítás, az értékek dinamikájának változását látni kell. Laboreredményeket tünetek nélkül nem helyes értelmezni. Megnyugtatásképpen írom, hogy a kiragadott eredményekben észlelt eltérés egyike sem szignifikáns, azaz nem jelentős!!! A gyermekkori referencia („normál”) tartományok nem azonosak a felnőttkoriéval, a megküldött eredmények a kislánya életkorában élettaniak.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2010. augusztus 18., 11:21; Megválaszolva: 2010. augusztus 24., 12:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...