• Mi a lüktetés oka?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/ Úr! A barátnőm jó pár éve kezelt cukor beteg, - a veséje is igen érzékeny, gyakoriak a "felfázások" Nála- most egy furcsa tünete van, amire a háziorvosa nem tudott megnyugtató választ adni. Pár napja megint vese problémái lettek, be is dagadt a lába, fájt a derek, gyakori és fájdalmas vizelései lettek. Kapott rá gyógyszert, talán már nem is erről van szó. Hajnalban furcs, lüktető érzésre éberdt a hasában.( Nem tudja megmondani, a méhe, hólyagja esetleg a hüvely felő szakasza közül, pontosan hol is érzi) Pontosabban olyan vibrálásnak írta le, mint mikor az ember szeme ugrál. Azt meséli, reggel óta tart, kb 5 másodpercig, majd kb ennyi szünet. Nem fáj, csak nyugtalanító érzés és nem kapott rá választ. Kálciumot írtak neki, meg B vitamint. Szeretném, ha megmondaná, mi lehet a tünet mögött. Köszönettel:FIschl Beáta

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a lüktetés témában

        Kedves Kérdező! Egyértelmű valaszt és sem tudok adni a panaszra. Elképzelhető izomrángás és arra valóban Magnétium-B6 vitamin (MagneB6) adása lehet hatásos. Nem gondolom, hogy a diabetessel függ össze, de egy hasi UH vizsgálat esetleges eltérésekre mindenképpen fényt deríthet. Amennyiben ez ér eredetű eltérés (esetlegesen a hasi nagy verőérben érzi az átmenetileg fokozott szívdobogást), annak kiderítésében is UH vizsgálat segíthet. Mindenképpen érdemes felkeresnia diabetológus szakorvosát, az érszövődmények kizárása céljából.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2010. augusztus 09., 21:25; Megválaszolva: 2010. augusztus 11., 10:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: