• Mi a lüktetés oka?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/ Úr! A barátnőm jó pár éve kezelt cukor beteg, - a veséje is igen érzékeny, gyakoriak a "felfázások" Nála- most egy furcsa tünete van, amire a háziorvosa nem tudott megnyugtató választ adni. Pár napja megint vese problémái lettek, be is dagadt a lába, fájt a derek, gyakori és fájdalmas vizelései lettek. Kapott rá gyógyszert, talán már nem is erről van szó. Hajnalban furcs, lüktető érzésre éberdt a hasában.( Nem tudja megmondani, a méhe, hólyagja esetleg a hüvely felő szakasza közül, pontosan hol is érzi) Pontosabban olyan vibrálásnak írta le, mint mikor az ember szeme ugrál. Azt meséli, reggel óta tart, kb 5 másodpercig, majd kb ennyi szünet. Nem fáj, csak nyugtalanító érzés és nem kapott rá választ. Kálciumot írtak neki, meg B vitamint. Szeretném, ha megmondaná, mi lehet a tünet mögött. Köszönettel:FIschl Beáta

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a lüktetés témában

        Kedves Kérdező! Egyértelmű valaszt és sem tudok adni a panaszra. Elképzelhető izomrángás és arra valóban Magnétium-B6 vitamin (MagneB6) adása lehet hatásos. Nem gondolom, hogy a diabetessel függ össze, de egy hasi UH vizsgálat esetleges eltérésekre mindenképpen fényt deríthet. Amennyiben ez ér eredetű eltérés (esetlegesen a hasi nagy verőérben érzi az átmenetileg fokozott szívdobogást), annak kiderítésében is UH vizsgálat segíthet. Mindenképpen érdemes felkeresnia diabetológus szakorvosát, az érszövődmények kizárása céljából.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2010. augusztus 09., 21:25; Megválaszolva: 2010. augusztus 11., 10:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...
        Tisztelt Doktor Úr! Felnőttkori pattanásosság miatt kerestem fel korábban kezelőorvosomat, majd pár hatástalan külsőleges kezelés után nőgyógyászom javaslatára hormonvizsgálatokra mentem. Ezt a mintát menstruáció előtti 7.napon kellett...