• Izzadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornö/úr! Óriási problémával küzdök már hosszú évek óta és egyszerüen fogalmam sincsen, hogy hogyan kezeljem ezt a dolgot. A lábam , a tenyerem és az arcom olyan szinten izzadós, ami sok kellemetlenséget okoz. Teljesen mindegy, hogy nyár van vagy tél, melegem van vagy nincsen, ha nincs rajtam zokni a lábam annyira izzad, hogy rövid idön belül patakokban folyik róla a víz, így a szandál és a papucs használata nálam tabu téma. A tenyeremmel ugyanez a helyzet, szinte soha nem érzem száraznak. Az arcom pedig szintén problémás. Ha idegenekkel kell beszélni, több ember elött megszólalni akkor ezek a tényezök még jobban fokozódnak. Kérem segítsenek , hogy hogyan lehetne jobbá tenni az állapotot. Van e valamilyen gyógyszeres vagy bármilyen mütéti eljárás, amivel ez megszüntethetö? Nagyon nagyon kellemetlen és egyre inkább az lelkileg kikészülök ettöl. Válaszukat elöre is köszönöm Tisztelettel Mária

        Dr. Csuth Ágnes válasza a izzadás témában

        Kedves Mária! Az izzadás lehet alkati tulajdonság, de betegség is állhat a háttérben, azt kellene tisztázni a háziorvos segítségével (pszichés ok, pajzsmirigy, élvezeti szerek, szívbetegség, stb.) A tenyéren és a talpon, de az arcon nem!!!! van lehetőség a verejtékmirigyek botoxszal történő blokkolására, ezt általában plasztikai sebészek végzik, és térítéses.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. július 13., 23:07; Megválaszolva: 2010. július 15., 13:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...