• Izzadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornö/úr! Óriási problémával küzdök már hosszú évek óta és egyszerüen fogalmam sincsen, hogy hogyan kezeljem ezt a dolgot. A lábam , a tenyerem és az arcom olyan szinten izzadós, ami sok kellemetlenséget okoz. Teljesen mindegy, hogy nyár van vagy tél, melegem van vagy nincsen, ha nincs rajtam zokni a lábam annyira izzad, hogy rövid idön belül patakokban folyik róla a víz, így a szandál és a papucs használata nálam tabu téma. A tenyeremmel ugyanez a helyzet, szinte soha nem érzem száraznak. Az arcom pedig szintén problémás. Ha idegenekkel kell beszélni, több ember elött megszólalni akkor ezek a tényezök még jobban fokozódnak. Kérem segítsenek , hogy hogyan lehetne jobbá tenni az állapotot. Van e valamilyen gyógyszeres vagy bármilyen mütéti eljárás, amivel ez megszüntethetö? Nagyon nagyon kellemetlen és egyre inkább az lelkileg kikészülök ettöl. Válaszukat elöre is köszönöm Tisztelettel Mária

        Dr. Csuth Ágnes válasza a izzadás témában

        Kedves Mária! Az izzadás lehet alkati tulajdonság, de betegség is állhat a háttérben, azt kellene tisztázni a háziorvos segítségével (pszichés ok, pajzsmirigy, élvezeti szerek, szívbetegség, stb.) A tenyéren és a talpon, de az arcon nem!!!! van lehetőség a verejtékmirigyek botoxszal történő blokkolására, ezt általában plasztikai sebészek végzik, és térítéses.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. július 13., 23:07; Megválaszolva: 2010. július 15., 13:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: