• Túlzott izzadás a hónalj tájékán és a halántékon?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! 23 évesen 188cm magas vagyok és 95 kg. Tudom, hogy van rajtam némi felesleg, de már szakközép iskola óta (amikor 186 cm voltam és 82 kg) kórosan izzadok a hónom alatt és olykor a halántékomon is, de a többi testrészemen már kevésbé. Ez az izzadás főleg akkor már előjön, amikor akár egy csekélynek mondható stresszhelyzetbe is kerülök, pl. idegennel kell tárgyalni valamit, esetleg kínosabb helyzetek stb... de természetesen a melegbe is. Gondolok hormontúltengésre, valami mirigytúltermelésre, de tudom, hogy fogynom is kellene. Az ecsetelős antisudoricán kívül tudna valamit ajánlani (pl. teák, krémek, vagy esetleg belgyógyászati kivizsgálás), amivel csökkenteni tudnám az izzadást? Amúgy a testszaggal nincs gondom, mint a legtöbb izzadósnak, de nagyon zavarnak az izzadtságfoltok még olyankor is, amikor abszolút nem kellene, hogy ott legyen... Kérem segítsen! Köszönöm szépen előre is! Tisztelettel:

        Dr. Csuth Ágnes válasza a izzadás témában

        Kedves Kérdező! A stressz tüneteivel szemben hatékony lehet a relaxációs technikák elsajátítása. A fogyás is segíthet panaszán, illetve a hónalji és tenyéri, talpi izzadás ellen hatékony lehet a botox kezelés is, de ez az arc területére nem alkalmazható. Ha a fogyás után is, és stresszmentes állapotban is fennáll az izzadás, vagy egyéb betegségre utaló tünetek vannak, akkor belgyógyászati kivizsgálás is javasolt, ugyanis az izzadás oka lehet hormonális, kardiológiai, vese-, májbetegséghez, fertőzéshez is társulhat, stb.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. július 02., 10:43; Megválaszolva: 2010. július 05., 14:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...