• Érdemes leszázalékolni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Kérdésem az lenne,hogy érdemes lenne-e elindítanom a leszázalékolásomat?

        1999-ben megműtötték a gerincemet (ferdülés miatt) ,azóta folyamatosan fáj a derekam.Minden terhet ott viselek,hajolni,emelni nehezen tudok.2006-ban,és 2010-ben szültem 1-1 gyereket természetes úton,és a második szülésem után még inkább kijöttek a problémák.

        26 éves vagyok,2002 óta van folyamatos munkaviszonyom,jelenleg itthon vagyok a picivel Gyeden.De úgy érzem,hogy gyári,vagy szalag munkára nem tudnék újra munkába állni,ezért gondoltam a leszázalékolásra.(Gyed letelte után)

        Tudom,hogy fiatal vagyok még,de sajnos az állapotom jobb nem lesz,az idő előre haladtával csak egyre rosszabb.(Ortopéd orvos szerint is!)

        Válaszát előre is köszönöm,üdvözlettel:Rita

        WEBBeteg szakértő válasza a leszázalékolás témában

        Kedves Rita!

        Nem lehet előre megítélni, hogy hogyan dönt a bizottság, illetve az ön állapotát sem ismerem pontosan. Inkább azt javaslom, hogy kezelőorvosát vagy háziorvosát kérdezze meg, hogy mennyire ítélik meg súlyosnak az ön állapotát. Elkezdheti beszerezni a gondozó orvosoktól az állapotát igazoló szakvéleményeket. Ha ez összegyűlt, akkor vagy ön vagy a háziorvos is elindíthatja a leszázalékolást.

        Az is elképzelhető (én erre látok nagyobb esélyt), hogy nem fogják megadni, ezért már most érdemes lenne valamilyen tanfolyamról gondolkodni vagy egyéb lehetőségek felől érdeklődni, hogy ne kelljen a kemény fizikai munkát folytatnia.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.


        Kérdés: 2010-05-19 12:51:05; Megválaszolva: 2010. május 19., 12:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...