• H2 lactulose kilégzéses teszt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! 2017 áprilisában kezdődtek panaszaim: haspuffadás, hányinger, hányás, székrekedés, ami mostanra már hasmenés, illetve bal oldalon köldök vonalában szúró érzés táplálkozás után. Gasztroenterológiára kaptam beutalót ahonnan beutaltak még laktóz, laktulóz, fruktóz kilégzéses tesztre, illetve ételallergia vizsgálatra. A laktulóz teszt eredményei az alábbiak: 0 perc 17 ppm 20 perc 5 ppm 40 perc 7 ppm 60 perc 27 ppm 80 perc 31 ppm 100 perc 38 ppm 120 perc 46 ppm 140 perc 36 ppm 160 perc 32 ppm 180 perc 40 ppm A tesztelés során már 1 óra múlva éreztem hányingert utána pedig ahol magasabb érték van akkor szúró fájdalmat éreztem köldökömtől balra. Április elején lesz konzultációm. Emiatt szeretnék erről előzetes orvosi véleményt kérni Öntől. Köszönöm szépen!

        Dr. Plósz János válasza a SIBO témában

        A vizsgálat eredménye pozitív (amennyiben hasonló határértékeket használnak, mint a mi laborunk), ez alapján vékonybél-bakterialis kontamináció véleményezhető.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2018. február 13., 15:31; Megválaszolva: 2018. február 13., 16:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: